Dnia 2016-09-13 o godz. 16:08 ~XXL napisał(a): > Masz rację, to najwyższy czas zacząć nurkowanie bo ten PEIXIN to megabalon się zrobił :-) > C/Z = 1 > C/WK = 0,13 >
Myślisz że kogoś obchodzą te cyferki i co z nich wynika ?
Dnia 2016-09-13 o godz. 16:16 ~xyz napisał(a): > Dnia 2016-09-13 o godz. 16:08 ~XXL napisał(a): > > Masz rację, to najwyższy czas zacząć nurkowanie bo ten PEIXIN to megabalon się zrobił :-) > > C/Z = 1 > > C/WK = 0,13 > > > > Myślisz że kogoś obchodzą te cyferki i co z nich wynika ?
Tak, ja i paru ludzi z mózgiem we właściwym miejscu mają ochotę nabyć akcje pod te wskaźniki.
Do "xyz" - domyślam się , że ty przy zakupie akcji kierujesz się poradami wróżki, albo wychodzisz rano na pole i sprawdzasz palcem z której strony zawieje wiatr.
Około 14 tej , gdy wychodziłem z domu, dałem zlecenie na kupno 300 szt ( codziennie coś tam dokupuje ) po 4 pln ( aby mieć pewność na kupno ) i nie zostało to zrealizowane ; więc albo nie było chętnych na sprzedaż w ogóle, albo cena sprzedaży była powyżej 4 pln.
Do - Gregs
Tak właśnie było - zlecenie wklepałem na kompie koło 14 -tej , a po sesji zobaczyłem że kasa jest z powrotem na rachunku , pomimo że wystawiłem zlecenie " kup " 300 szt , po 4 pln.
gadasz totalne bzdury. gdybyś wystawił o 14-tej zlecenie kupna 300 akcji po 4 zł, to zostałoby ono zrealizowane, przecież kurs na popołudniowym fiksingu wyniósł 2,99
Tu masz odpowiedź: http://bossa.pl/edukacja/rynek/utp/ustalanie-kursu/fixing/ Tym niemniej brak realizacji transakcji oznacza mniejszą podaż od popytu.
Nie zupełnie dla tego spada, tylko dla tego, że część leszczy, którzy kupili w okolicach 1.50 wystawia zlecenia PKC i cieszą się zarobkiem ok. 1-1.50. Pozostali, którzy wystawili zlecenia z limitem ceny czekają w kolejce i ich zlecenia nie są realizowane.
Dnia 2016-09-16 o godz. 09:26 ~Gregs napisał(a): > Nie zupełnie dla tego spada, tylko dla tego, że część leszczy, którzy kupili w okolicach 1.50 wystawia zlecenia PKC i cieszą się zarobkiem ok. 1-1.50. Pozostali, którzy wystawili zlecenia z limitem ceny czekają w kolejce i ich zlecenia nie są realizowane.
spada dlatego, że spekulanci realizują przyzwoity zysk, i słusznie, bo po publikacji wyników spółka powróci do trendu spadkowego. sądzę, że do publikacji kurs będzie oscylował w okolicach 2,50. po publikacji straty operacyjnej spadnie z powrotem w okolice 1,00. taki scenariusz jest najbardziej prawdopodobny dla każdego, kto kiedykolwiek grał na giełdzie. chociaż zgadzam się, że może się wydawać nieprawdopodobny dla kogoś, kto zaczyna dopiero grać albo jest naiwny.
Dnia 2016-09-16 o godz. 10:00 ~tratata napisał(a): > Skąd wiesz, że będzie strata?
nie wiem. tego nikt nie wie. ale to prawdopodobne. przychody ze sprzedaży regularnie od kilku kwartałów spadają, co przy rosnących nakładach inwestycyjnych może wygenerować stratę na poziomie operacyjnym. co nie znaczy, że spółka jest fundamentalnie zła. po prostu jej wartość fundamentalna z jakiegoś powodu nie ma żadnego przełożenia na wartość dla polskiego akcjonariusza
Dnia 2016-09-16 o godz. 09:55 ~jason napisał(a): po publikacji straty operacyjnej spadnie z powrotem w okolice 1,00. taki scenariusz jest najbardziej prawdopodobny dla każdego, kto kiedykolwiek grał na giełdzie.
Twoja wypowiedź sprawia wrażenie naganiania na spadki. Dobrze wiesz, że spółka jest niedowartościowana (C/WK C/Z). Mam wrażenie, że "numer" kupienia na nienaturalnym dołku już zrobiłeś i próbujesz nagonić innych do sprzedaży, aby powtórzyć ten "numer". Jednak zainteresowanie spółką rośnie i więcej jest kupujących jak sprzedających. Mam nadzieję, że trend wzrostowy się utrzyma, a spekulanci będą musieli się przenieść na Hawe, Petrolinvest itp. ciesząc się zarobkiem kilku procent co 4-5 dni (aby dopchać się do realizacji zleceń).