• kto teraz sprzedaje? Autor: ~xxxx [31.0.33.*]
    Skoro ma być tak dobrze to kto teraz sprzedaje? Obroty przez dwa dni takie jak przez ostatnie pol roku...
  • Re: kto teraz sprzedaje? Autor: ~stefan [66.102.9.*]
    Kurs w ciągu 2 mcy wzrósł 40% więc część realizuje zyski a w piątek doszło ryzyko zmiany polskiego ratingu, ryzyko znikło więc w poniedziałek dalej góra. Spółka ma dobre fundamenty, powiększa rynki zbytu za granicą, pomaga słaby złoty, dojdą też ekstra zyski z białych certyfikatów więc ma pod co kurs rosnąć.
  • Re: kto teraz sprzedaje? Autor: ~prz [185.38.224.*]
    Dnia 2016-09-11 o godz. 18:26 ~stefan napisał(a):
    > Kurs w ciągu 2 mcy wzrósł 40% więc część realizuje zyski a w piątek doszło ryzyko zmiany polskiego ratingu, ryzyko znikło więc w poniedziałek dalej góra. Spółka ma dobre fundamenty, powiększa rynki zbytu za granicą, pomaga słaby złoty, dojdą też ekstra zyski z białych certyfikatów więc ma pod co kurs rosnąć.

Te ekstra zyski z białych certyfikatów to wystąpią jednorazowo w III kw, czy co kwartał będą? Jak to jest?
  • Re: kto teraz sprzedaje? Autor: ~prz [185.38.224.*]
    Dnia 2016-09-11 o godz. 17:45 ~xxxx napisał(a):
    > Skoro ma być tak dobrze to kto teraz sprzedaje? Obroty przez dwa dni takie jak przez ostatnie pol roku...

już nikt nie sprzedaje
  • Re: kto teraz sprzedaje? Autor: ~zawiedziony [185.53.153.*]
    jak zawsze chwilowa podbitka, brak popytu, kurs się obsuwa i co.... nic się nie zmieniło,
  • Re: kto teraz sprzedaje? Autor: ~modmot [178.36.24.*]
    Dnia 2016-09-15 o godz. 09:51 ~zawiedziony napisał(a):
    > jak zawsze chwilowa podbitka, brak popytu, kurs się obsuwa i co.... nic się nie zmieniło,

A ja myślę, że jednak się coś zmieniło - wolumeny teraz są całkiem wysokie jak na PPS, a do tego ostatnio czytałem dwa artykuły: jeden o ziemniakach, ale taki ogólny, a nie tylko o skrobiowych, a drugi o tym, że fundusze patrzą na ewentualne okazje w branży spożywczej - oba artykuły jak nic wiążą się z PPS, więc podejrzewam, że obecne ruchy na tych akcjach to ich zbieranie po okazyjnej cenie...sporo poniżej WK.
  • Re: kto teraz sprzedaje? Autor: ~celny [94.254.179.*]
    Kolego, a pomyślałeś ze właśnie komuś może zależeć na tym abyś tak właśnie myślał?
  • Re: kto teraz sprzedaje? Autor: ~stefan [5.172.236.*]
    Panowie nie ma co żadnych teorii wymyślać, czas działa na korzyść posiadaczy akcji gdyż zbliżamy się do rekordowych wyników, liczę że w 3 kw mogą być o 3 mln wyższe r/r (słaba złotówka i 1,2 mln ze sprzedaży certyfikatów) i wtedy zrobi się tanio że kurs będzie musiał ze 20% urosnąć, ja na spadkach akumuluję akcję :-)
  • Re: kto teraz sprzedaje? Autor: ~prz [212.160.172.*]
    Dnia 2016-09-15 o godz. 16:10 ~stefan napisał(a):
    > Panowie nie ma co żadnych teorii wymyślać, czas działa na korzyść posiadaczy akcji gdyż zbliżamy się do rekordowych wyników, liczę że w 3 kw mogą być o 3 mln wyższe r/r (słaba złotówka i 1,2 mln ze sprzedaży certyfikatów) i wtedy zrobi się tanio że kurs będzie musiał ze 20% urosnąć, ja na spadkach akumuluję akcję :-)

chyba lukę na 0,59 chcą domknąć
  • Re: kto teraz sprzedaje? Autor: ~modmot [178.36.24.*]
    Dnia 2016-09-15 o godz. 15:55 ~celny napisał(a):
    > Kolego, a pomyślałeś ze właśnie komuś może zależeć na tym abyś tak właśnie myślał?

No to temu komuś się udało, bo właśnie myślę tak jak napisałem w poprzednim moim wpisie:). Co miałem kupić to już kupiłem, a teraz czekam na skrajne przewartościowanie tych akcji, bo jeść mnie nie proszą jak leżą na rachunku, więc mogę potrzymać ile będzie trzeba, a jak będzie możliwość to może i jeszcze dobiorę. :) Spokój grabarza trzeba zachować :).
[x]
PEPEES -0,59% 0,84 2026-03-25 16:18:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.