Kurs w ciągu 2 mcy wzrósł 40% więc część realizuje zyski a w piątek doszło ryzyko zmiany polskiego ratingu, ryzyko znikło więc w poniedziałek dalej góra. Spółka ma dobre fundamenty, powiększa rynki zbytu za granicą, pomaga słaby złoty, dojdą też ekstra zyski z białych certyfikatów więc ma pod co kurs rosnąć.
Dnia 2016-09-11 o godz. 18:26 ~stefan napisał(a): > Kurs w ciągu 2 mcy wzrósł 40% więc część realizuje zyski a w piątek doszło ryzyko zmiany polskiego ratingu, ryzyko znikło więc w poniedziałek dalej góra. Spółka ma dobre fundamenty, powiększa rynki zbytu za granicą, pomaga słaby złoty, dojdą też ekstra zyski z białych certyfikatów więc ma pod co kurs rosnąć.
Te ekstra zyski z białych certyfikatów to wystąpią jednorazowo w III kw, czy co kwartał będą? Jak to jest?
Dnia 2016-09-11 o godz. 17:45 ~xxxx napisał(a): > Skoro ma być tak dobrze to kto teraz sprzedaje? Obroty przez dwa dni takie jak przez ostatnie pol roku...
Dnia 2016-09-15 o godz. 09:51 ~zawiedziony napisał(a): > jak zawsze chwilowa podbitka, brak popytu, kurs się obsuwa i co.... nic się nie zmieniło,
A ja myślę, że jednak się coś zmieniło - wolumeny teraz są całkiem wysokie jak na PPS, a do tego ostatnio czytałem dwa artykuły: jeden o ziemniakach, ale taki ogólny, a nie tylko o skrobiowych, a drugi o tym, że fundusze patrzą na ewentualne okazje w branży spożywczej - oba artykuły jak nic wiążą się z PPS, więc podejrzewam, że obecne ruchy na tych akcjach to ich zbieranie po okazyjnej cenie...sporo poniżej WK.
Panowie nie ma co żadnych teorii wymyślać, czas działa na korzyść posiadaczy akcji gdyż zbliżamy się do rekordowych wyników, liczę że w 3 kw mogą być o 3 mln wyższe r/r (słaba złotówka i 1,2 mln ze sprzedaży certyfikatów) i wtedy zrobi się tanio że kurs będzie musiał ze 20% urosnąć, ja na spadkach akumuluję akcję :-)
Dnia 2016-09-15 o godz. 16:10 ~stefan napisał(a): > Panowie nie ma co żadnych teorii wymyślać, czas działa na korzyść posiadaczy akcji gdyż zbliżamy się do rekordowych wyników, liczę że w 3 kw mogą być o 3 mln wyższe r/r (słaba złotówka i 1,2 mln ze sprzedaży certyfikatów) i wtedy zrobi się tanio że kurs będzie musiał ze 20% urosnąć, ja na spadkach akumuluję akcję :-)
Dnia 2016-09-15 o godz. 15:55 ~celny napisał(a): > Kolego, a pomyślałeś ze właśnie komuś może zależeć na tym abyś tak właśnie myślał?
No to temu komuś się udało, bo właśnie myślę tak jak napisałem w poprzednim moim wpisie:). Co miałem kupić to już kupiłem, a teraz czekam na skrajne przewartościowanie tych akcji, bo jeść mnie nie proszą jak leżą na rachunku, więc mogę potrzymać ile będzie trzeba, a jak będzie możliwość to może i jeszcze dobiorę. :) Spokój grabarza trzeba zachować :).