Istnieją również hipoteki zabezpieczające poręczenia jakich udzieliła Grupa w latach wcześniejszych. Na zobowiązania z tytułu udzielonych poręczeń Grupa utworzyła rezerwy. Rezerwy zostały utworzone do wartości nieruchomości zabezpieczającej udzielone poręczenie. - hipoteki zabezpieczające emisję obligacji przez Mostostal Wrocław Quntum Ruda Park sp. z o.o. S.K.A., zabezpieczenie udzielono do kwoty 76 mln zł. , utworzono rezerwę na kwotę 7.986 tys. zł.,
To znaczy że Zastal musi spłacić obligów-dlaczego Molmedica ma w takim razie zadłużenie skoro zabezpieczeniem są nieruchomości innej firmy? Może coś przeoczyłem-poszperam jeszcze ;-)
Zastal jest żyrantem a kredyt w postaci obligacji pobrał rudy mostostal. Obligacje serii A ma kancelaria prawna i chyba zastal serii B copernikus
Dobrze że ja dokonałem konwersji 15 akcji na 15 guzik wart obligacji ale przynajmniej procent idzie
... więc sytuacja jest dalej stabilna. Przypomina mi to pędzenie bimbru. STABILNIE I NA MAŁYM OGNIU. Dobra recepturka wywodzi się z daty Bitwy pod Grunwaldem w 1410 roku, czyli 1 kg cukru, 4 l wody i 10 dkg drożdży. Powodzenia