• Konferencja w poniedziałek Autor: ~lok [77.79.217.*]
    ktoś coś słyszał? chodzą słuchy, że prezio coś powie ciekawego. Jak ciachną prognozę, to leci na 26, ale jak utrzymają, to powinno szybko wrócić do wzrostów. A jest naprawdę tanio. Oprócz rectora wszystko idzie OK. Rector też w końcu dogada się z dobrą zmianą. Ja chyba czekam? jak wy?
  • Re: Konferencja w poniedziałek Autor: ~Kris [212.106.0.*]
    Myślę że w długim terminie to tak czy inaczej jest dobry pomysł. Wycena jest w tej chwili smieszna.
  • Re: Konferencja w poniedziałek Autor: ~stefi [178.43.254.*]
    Prezes to powinien podać się do dymisji.Po co ta konferencja, trupy z szafy w dwuszeregu zbiorka??Straty Rectora czyli niewykonanie umów kosztuje-ile? podajcie kwotowo na tej konferencji, jak przebiega ta "restrukturyzacja ' w Rectorze. Jakie założenia, kiedy to "COŚ" zacznie przynosić zysk.Niby dobra spolka a utrzymują nierentowne badziewie.A kto za wszystko odpowiada i podpisuje kontrakty-wg mnie prezes jest od tego, ze musi wiedzieć wszystko, więc dlaczego mydlił oczy ze Rector juz tuż tuż wyjdzie na zero, kiedy to bylo rok czy dwa lata temu??Bo kursowo to jestesmy gdzieś 3 lata do tyłu
  • Re: Konferencja w poniedziałek Autor: ~Valdek [37.47.46.*]
    Przyczyną strat Rectora jest niemożność rozliczenia wykonanych! kontraktów. Winy Apatora (tym bardziej prezesa) w tym nie ma. Przyczyna to "dobra zmiana" i nowe zarządy w energetyce, które muszą dopiero odebrać wykonana robotę. I stąd opóźnienia. Zarząd Apatora robi co może żeby sfinalizować temat ale musi to robić na tyle dyplomatycznie żeby nie stracić kontrahenta.
    Poza tym nieszczęsny Rector to tylko jeden segment działalności, cała reszta grupy wypada powyżej oczekiwań.Szczególnie eksport.
  • Re: Konferencja w poniedziałek Autor: ~Piksel [158.75.205.*]
    Do: VALDEK ! słuchaj gościu, jak nie znasz realiów spółki to nie zabieraj na forum głosu. Twoja wiedza o spółce jest śladowa i nie ma wartości merytorycznej. Ja jestem weteranem w tej spółce pracując od wielu lat i wiem "od środka" co w trawie piszczy.

Mam prośbę, nie pisz więcej na forum, dopóki nie poznasz szczegóły. Ja je znam, ale jestem powściągliwy. Muszę przyznać, że masz trochę racji, ale to nie wszystko. Zobaczymy, jak będziesz "piał" , gdy pojawi się raport za III kw. 2016. ?
  • Re: Konferencja w poniedziałek Autor: ~inwest-men [31.182.70.*]
    Brawo Piksel , a konferencja to ble , ble , ble ,ble .Prezes będzie mówił nic nie mówiąc.
  • Re: Konferencja w poniedziałek Autor: ~Valdek [37.47.36.*]
    i co niedowiarki? Może konkretów nie było, ale z tych komentarzy, które się ukazały po konfie wynika, że cały biznes, szczególnie eksport idzie powyżej oczekiwań. Rzeczywiście Rector ciągnie w dół, ale choć w części generowanie strat powinno się skończyć w tym roku. Zamiast psioczyć, trzeba zacząć kupować, bo cena sprzyja!
  • Re: Konferencja w poniedziałek Autor: ~inwest-men [31.182.70.*]
    i bardzo dobrze kupuj , kupuj Valdek nie żałuj sobie
  • Re: Konferencja w poniedziałek Autor: ~Piksel [158.75.205.*]
    Do: VALDEKA - to skup wszystkie akcje Apatora i będzie spokój na forum. Nie będziesz z miał z kim i o czym konferować VALDEK.
    Napalasz się na akcje Apatora, jak szczerbaty na suchary.
  • Re: Konferencja w poniedziałek Autor: ~stefi [178.43.254.*]
    Wg mnie Apator nie jest złą spólką,tytlko w okresie kiedy prezesował aktualnie prezesujacy, czyli p.Szostak coś zostało bardzo zaniedbane.Rector ciąży juz od dłuższego czasu na wynikach finansowych i on o tym dobrze wiedział.Nawet chcial odejsć.
    Wprowadzil w błąd inwestorów twierdząc, ze wlasnie Rector powinien wyjśc na zero juz dawno temu.Jak zerkniecie na stare umowy rectora to za glowe sie zlapiecie jakie kary umowne Apator moze poniesć, lub juz ponosi w związku z niedotrzymaniem tychże umów.Są to dziesiątki milionów złotych.Cudem będzie wykonanie zakładanej prognozy, ale jeśli spolka sie wygrzebie z tych strat rectora to stanie się ponownie nieoszlifowaną perełką na GPW.Ale ten proces zapewne trochę potrwa, ile-czas pokaże.
    Poprzednikowi przyznaję racje, aktualna cena jest adekwatna do aktualnej sytuacji i dlugoterminowo napewno się zarobi.
    Zaufanie do spolki musi wrocić, a kiedy wraca?? otóz wtedy gdy nikt nie jest robiony w jajo-a w ostatnim okresie jajo tu zawitało.
  • Re: Konferencja w poniedziałek Autor: ~pitagoras [78.11.166.*]
    słuchajcie, może obecny prezes nie jest idealny, może możecie mu różne wolty zarzucać, a może podejmuje niewygodne decyzje i ktoś tu na niego pluje... nie wiem, nie jestem insiderem... ale sama spółka jest OK, a co najważniejsze spółka i sam prezes otwarcie i szczerze komunikują się z rynkiem, a to jest wartością samą w sobie. Apator ma solidne fundamenty, płaci dywidendę, ma innowacyjne produkty, dobrą kadrę zarządzającą....czego chcieć więcej?
  • Re: Konferencja w poniedziałek Autor: ~uu [77.254.13.*]
    czy ktos wie kiedy bedzie konfa po trzecim kwartale??
  • Re: Konferencja w poniedziałek Autor: ~InVest [37.47.32.*]
    Na razie nie wiadomo. Prawdopodobnie w okolicach połowy listopada.
  • Re: Konferencja w poniedziałek Autor: ~abudabib [78.28.8.*]
    Konferencja jest 17 listopada - info jest na stronie spolki w kalendarium...
[x]
APATOR -1,00% 24,75 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.