• Wicepremier Morawiecki w Newagu. Autor: ~Obserwator [188.146.2.*]
    Wicepremier Mateusz Morawiecki, który jest gościem krynickiego Forum Ekonomicznego przy okazji „zahaczy” o Nowy Sącz. A konkretnie o firmę Newag. Rzecznik sądeckiego przedsiębiorstwa Łukasz Mikołajczyk potwierdza, że minister rozwoju przyjął zaproszenie od prezesa Newagu, ale szczegółów wizyty nie zdradza.

Więcej na www.sadeczanin.pl
  • Re: Wicepremier Morawiecki w Newagu. Autor: ~www [193.169.19.*]
    http://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/mateusz-morawiecki-z-wizyta-w-newagu-78067.html
  • Re: Wicepremier Morawiecki w Newagu. Autor: ~www [193.169.19.*]
    Ciąg dalszy relacji z wizyty:
    http://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/mateusz-morawiecki-z-wizyta-w-newagu-78067.html
  • Re: Wicepremier Morawiecki w Newagu. Autor: kambob [78.11.239.*]
    I z tej okazji momentami mielismy -3% :-)
  • Re: Wicepremier Morawiecki w Newagu. Autor: ~antysyf [31.0.64.*]
    Oooo! Nowy forumowicz zauwazyl ze czesc z nas nie oszalala mowiac o mordowaniu kursu przez sk...
  • Re: Wicepremier Morawiecki w Newagu. Autor: ~ja [176.11.211.*]
    chyba nie wierzycie w to,ze odzyskacie tu pieniadze, ja mam po 13,5 i nie wiem czy wyjde bez straty
  • Re: Wicepremier Morawiecki w Newagu. Autor: ~gość [83.30.219.*]
    Wizyta w Newagu chyba mało przemyślana. Pan Morawiecki opowiada o reindustrializacji, inżynierach i myśli technologicznej w firmie, która właśnie zamyka Zakład Kompetencji Pojazdów Szynowych w Gliwicach. Zwalnia młodych, wykształconych inżynierów, którzy potrafili zaprojektować i wyprodukować od podstaw pierwszą polską elektryczną lokomotywę sześcioosiową. Wysyła ich wprost w ręce globalnej konkurencji. Firmie, która zostaje z inżynierami składającymi Impulsy, na bazie pomysłów firmy zewnętrznej. Dodatkowo dostaje niewygodne dla PiS informacje o białym niewolnictwie i firmie "córce", która umożliwia ucieczkę od płacenia podatków i ZUS.
  • Re: Wicepremier Morawiecki w Newagu. Autor: ~antysyf [31.0.39.*]
    Ooo kolejna osoba, ktora zauwaza kreatywne dzialnia finansowe. Bardzo dobra obserwacja. Co na to ekonomiczne wyksztalciuchy?
  • Re: Wicepremier Morawiecki w Newagu. Autor: ~moby_dick [89.67.190.*]
    to samo:

Analfabetyzm ekonomiczny społeczeństwa w końcu znalazł odzwierciedlenie we władzy
  • Re: Wicepremier Morawiecki w Newagu. Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Dnia 2016-09-11 o godz. 10:15 ~moby_dick napisał(a):
    > to samo:
    > Analfabetyzm ekonomiczny społeczeństwa w końcu znalazł odzwierciedlenie we władzy

Władzą jest aktualnie Wicepremier Morawiecki, o którym mowa w tym wątku.
    No to ciekawe, co w porównaniu z nim osiągnąłeś za przeproszeniem moby_dicku

• Re: Wicepremier Morawiecki w Newagu. Autor: ~newagonowy [83.21.27.*]
    premier Kopacz też odwiedziła Newag i jakoś nie miało to wpływu na kurs
  • Re: Wicepremier Morawiecki w Newagu. Autor: ~ToMike [193.19.124.*]
    Jak na razie to Pan vice premier bardzo dużo i ładnie mówi a mało niestety działa i to jest trochę smutne. To że nie miało to wpływu na kurs to okurat nie dziwi. Ale jakieś pozytywy tej wizyty można się doszukać. Przynajmniej Pan vice premier zauważył że jest drugi oprócz "Narodowego" ;) polski producent taboru a Pesa musi się pogodzić że również Newag ma swój lobbing polityczny. Jako ciekawostkę podam że w pierwszych zdjęciach można było zobaczyć Impulsa 2 dla FSE...ale zdjęcia zostały usunięte ;)
  • Re: Wicepremier Morawiecki w Newagu. Autor: ~NewagoNowy [31.183.40.*]
    Prosiłbym ciebie newagonowy abyś nie używał nicku podobnego do używanego przeze mnie na tym forum od ponad roku.
  • Re: Wicepremier Morawiecki w Newagu. Autor: ~AS [80.54.46.*]

Ooo kolejna osoba, ktora zauwaza kreatywne dzialnia finansowe. Bardo dobra obserwacja. Co na to ekonomiczne wyksztalciuchy?

Oooo a Jaś i Krzyś zapomnieli kredek i napisali tutaj. Prawie jak w Teleranku, nie ? :))
    Wykształciuchów tu nigdy nie było. Jak mogą funkcjonować tu ludzie, którzy maja poważna wiedzę inwestycyjna ? Ich generalnie nie ma na forach, a Ty zrobiłeś tu dodatkowo przedszkole na oddziale psychiatrycznym.
    Wiec jeśli byli (czytali) to uciekli. Może diagnozują Twoja kolejna chorobę? Ja zdiagnozowałem już chyba dwunastą – " BRAK jaj”.
    Złapali Cie ze zdjętymi spodniami w damskiej toalecie, jak używałeś 2 kont i 2 nicków, a Ty zamiast wstać jak facet, przyznać się, naciągnąć spodnie, dalej biegasz z opuszczonymi majtkami i ciągle do dziś, pod tymi samymi nickami gadasz sam ze sobą w tych samych wątkach :) To już nawet nie tupet lecz sado-maso i brak wstydu, nie wspominając o higienie.

Dlatego, sądzę, że w świetle ostatnich doniesień, NewagoNowy, moby_dick, Edek_z_krtainy_kredek, AS i paru innych, odpuśćcie sobie, Wasz hejt, ....

Trochę mu lepiej, bo niedawno sugerował, że te nicki to jedna osoba:)
    Po czym sam okazał się być jedną osobą pod con. dwoma nickami. To już inna przypadłość i nie znam diagnozy.
    Ps. moby_dick, nie wklejaj już tego zdania, a Ty Edek nie wypowiadaj się częściej niż raz na 3 miesiące bo ten cudak wierzy, że spowodowaliście obsuwę kursu o 20%. Teleranek, "Dzień Świstaka" itp, nie :))?

Nic nie mam do cudaków, bez nich swiat byłby nudny. Ale pisać w każdym poscie piramidalne głupoty i zarzucać przy okazji komuś innemu niecne zamiary, to 2 różne sprawy. Sado maso, nie >? :))

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.67.190.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
NEWAG -2,12% 96,80 2025-11-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.