• Sprzedaż Autor: ~M7 [59.178.12.*]
    Wcale mi się nie podobają zapowiedzi o sprzedaży. A przecież też jestem inwestorem.
    Jak popatrzymy na ostatnie wyniki to trzeba przyznać, że K2 dba o swoje zarobki, o atmosferę w firmie, o komfort pracy.
    Gorzej z przynoszeniem zysku inwestorom. (chociaż w sumie jest 8 % rocznej dywidendy - chyba nikt nie narzeka)
    To takie dbanie o pracownika, nie dreczenie go przesadnie, to nie zombi korpo. To nie maszynka do robienia pieniędzy. I chyba trzeba sobie to w końcu uświadomić.
    Pewnie dlatego robią cały czas takie dobre projekty. Dlatego są jedną z najwiekszych niezależnych agencji w Polsce.
    Dlatego też odkrywają w sobie nowe projekty i nie poprzestają na AUDIO czy OKTA.

Jak przyjdzie Grey i wyłoży te marne kilkanaści milionów, i to PLN, tfu. Na pohybel. Zrobi reorganizację kosztów i za dwa lata słuch zaginie o: k2 media, k2 agencja. Cały dorobek przepadnie. Można powiedzieć, że takie życie, ale można też funkcjonować jak do tej pory rozwijać dalej projekty i nie przejmować się chęcią zysku inwestorów i budować dalej wartość i markę firmy.

Tak i za 10 lat będzie miała 200 mln przychodów i warta będzie 100 mln.....
    Czy taka jest strategia firmy? Zobaczymy pod koniec roku.
  • Re: Sprzedaż Autor: ~kacper [31.1.91.*]
    Przecież dywidenda to tak naprawdę strata dla inwestora . Dostałeś niby 1 zł dywidendy a na rachunek wpłynęło ci 81 gr bo resztę zjadł podatek . Kurs natomiast obcieli o 1 zł . Dla inwestora korzystniejszy byłby skup akcji .
    A o tym że zarząd dba o siebie i pracowników a inwestorów ma głęboko w dup.. pisałem wielokrotnie .
    Przykładem niech będzie objaśnienie w sprawozdaniu finansowym że członkowie zarządu zasiadają w zarządach spółek zależnych i pobierają za to wynagrodzenie .

• Re: Sprzedaż Autor: ~M7 [59.178.12.*]
    Kacper nie masz akcji K2I
    To po co się wypowiadasz?

• Re: Sprzedaż Autor: ~Hosster [37.47.16.*]
    Dywidendę płacą dobrą, zobacz ile proponują banki na lokatach i też stracają podatek. Tu masz dwa razy więcej.
    Ale banki nie obniżają mi wkładu o wartość wypłaconych odsetek .
    A co prawo do wypowiedzi mają tylko pracownicy spółki ?
  • Re: Sprzedaż Autor: ~M7 [59.178.12.*]
    Wszyscy mają prawo wypowiadania się. Wszyscy maja tez prawo do tego żeby tracić czas na opisywanie działalności firmy której nie ma sie spółki. Ja się pytam tylko dlaczego to robisz?

• Re: Sprzedaż Autor: ~Hosster [37.47.16.*]
    Myślał że odkupi po 10 a tu klops
  • Re: Sprzedaż Autor: ~dlaczego [89.67.104.*]
    Dlaczego kurs trzyma sie 14 pln cały czas od kilku mcy ?
    Czy to oznacza ze cena jest juz dogadana?

• Re: Sprzedaż Autor: ~dezintegrator [188.146.71.*]
    tak
[x]
FABRITY -0,76% 26,00 2026-02-23 12:52:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.