Witam Serdecznie, Przejrzałem wykaz akcjonariuszy posiadających conajmniej 5% akcji spółki i albo mi sie cos nie zgadza albo Panu P..... TEBESA Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie 1.582.911 - 73,92% 63,32% FINVECO Sp. z o.o. z siedzibą w Zielonej Górze 558.500 26,08% 22,34%
Cos mi tu nie gra Pan P... miał chyba dużo wiecej akcji okołó 650 tys..... a jeszcze przecież w miedzy czasie dokupował.... czyżby wszystkiego nie podał co posiadał... bo to oznacza że akcji w wolnym obrocie powinno byc wiecej niż to nam sie wydaje....
jesli masz milion akcji masz prawo zarejestrować na walne od 0 do 1 000 000 akcji .Masz prawo , a ile zarejestrujesz to wolna wola akcjonariusza. Akcje moga być na wielu rachunkach w róznych biurach i moze byc potrzeba na każdy pakiet pobierania osobnego świadectwa udziałowego co rodzi pewne problemy . W przypadku Finveco kluczowa sprawa to rejestracja 25% na walnym, a czy jest to 26, 27 30 czy nawet więcej niż 33 w sumie nie daje nic poza tym co daje 25%. Na większość , ponad 50% nie ma szans z wiadomych powodów.
HEJ BOGUS napisałem to dlatego bo jakby zaresjestrował i ujawnił ile ma dokładnie Pan P.... wiedzielibyśmy jakim dokłądnie pakietem dysponuje i ile akcji jeszcze pozostało w wolnym obrocie
wszystko jest w espi .Każda transakcja jako członka RN nie jest anonimowa. Można policzyć . Ostanie info to 626k ale ma przynajmniej 650. Tabasko ma 1583 i brakuje im 917 do kompletu. 90% to 2250 i brakuje 667 . Jak sie dogadaja z Januszem to beda mieć 90% i zakonczymy dyskusje o Novicie.
Żeby był zakończony temat muszą się dogadać a przy tej cenie i my będziemy musieli oddać Janusz myślę tanio nie odda. Przecież nie mogą zrobić takiego scenariusza że Januszowi zabiorą po 80 zł a nam po 53 zł ceny będą zbliżone do siebie szkoda jedynie że. Nie będzie dywidendy...