• obrót i cena ???? Autor: ~klikacz [5.172.255.*]
    Dzisiaj obroty dobijają do 10 tys akcji przy cenie chwilami do 20,48. wtf?????
  • Re: obrót i cena ???? Autor: ~klikacz [5.172.255.*]
    ogółem zmieniało właściciela 13 080 akcji i zakończono sesję 20,47PLN w samej końcówce 1500 akcji po tej cenie, czy ci którzy sprzedają to frajerzy , bo ktoś musi miec cynk, nie było kupna w takiej cenie i przy takim obrocie?

wypowiedzcie się , co o tym sądzicie
    klikacz
  • Re: obrót i cena ???? Autor: ~kuna [50.172.255.*]
    Zdecydowanie najlepsza sesja od dluzszego czasu
    wzrost z obrotami a nie jak to bylo do tej pory ustawianka na paru akcjach.
    Troche mam mieszane uczucia bo pare dni temu mialem
    dokupowac Pilab ale po zastanowieniu stwierdzilem ze
    Pilabu i tak mam sporo a ryzyko trzeba dywersyfikowac wiec
    kupilem Farm51 i tam wtopa a tutaj wyglada ze zaczyna cos sie dziac
    ale nic to przyjdzie czas i na Farm.
  • Re: obrót i cena ???? Autor: ~fox [83.19.46.*]
    A ja po cichu dziwiłem się że ten papier nie rośnie a przede wszystkim że fundusze nie kupuję aż w końcu nadszedł ten dzień. Oj śpieszcie się bo będzie drożej!
  • Re: obrót i cena ???? Autor: ~miras [94.254.227.*]
    Z tym Pilabem to różnie bywało ,ciężko jest przewidzieć w którym kierunku to pójdzie .
    Może będzie wzrost albo jak zwykle bywało ktoś podbija cenę a za chwilę będzie zwała.
  • Re: obrót i cena ???? Autor: ~Pandora [80.50.230.*]
    kurcze, to rośnie tak szybko, że nie ma czasu podjąć decyzji o zakupie....

Kuna jesteś Napoleon :)))))))))))
    Dnia 2016-08-31 o godz. 11:31 ~Pandora napisał(a):
    > kurcze, to rośnie tak szybko, że nie ma czasu podjąć decyzji o zakupie....
    >
    > Kuna jesteś Napoleon :)))))))))))

Male swieto tu dzis mamy, jak pojawia sie jakies fundamentalne powody tego wzrostu
    to takich swiat bedzie wiecej :-)
    Ja pozbylem sie bagazu odpowiedzialnosci, zysk masz wiec ja moge spokojnie
    umyc rece co bedzie dalej to juz na Twojej glowie :-)
  • Re: obrót i cena ???? Autor: ~Pandora [217.99.7.*]
    Dnia 2016-08-31 o godz. 18:32 ~kuna napisał(a):
    > Dnia 2016-08-31 o godz. 11:31 ~Pandora napisał(a):
    > > kurcze, to rośnie tak szybko, że nie ma czasu podjąć decyzji o zakupie....
    > >
    > > Kuna jesteś Napoleon :)))))))))))
    >
    > Male swieto tu dzis mamy, jak pojawia sie jakies fundamentalne powody tego wzrostu
    > to takich swiat bedzie wiecej :-)
    > Ja pozbylem sie bagazu odpowiedzialnosci, zysk masz wiec ja moge spokojnie
    > umyc rece co bedzie dalej to juz na Twojej glowie :-)

możemy się tak umówić :) jesteś wolny od wszelkiego poczucia odpowiedzialności lub innych dziwnych uczuć....

odłożyłam ten Pilab na grządki wczesnowiosenne, a tu takie zdziwienie

siedzę teraz na Energa i spekulacyjne zagrywki przysłaniają mi racjonalność patrzenia na inne spółki

fajnie by było jakby podstawą wzrostów na Pilab była jakaś fundamentalna informacja, choć z drugiej strony świadczyłoby o tym że ze spółki wychodzą przecieki informacji i że nie traktuje ona równo akcjonariuszy

jak na podbitkę to ponad 30% z półdniowym zawieszeniem notowań to jakaś bardzo dziwna strategia spekulacyjna, choć przyznam że arkusz zleceń był dosyć dziwny, tak jakby ktoś bawił się kursem, szczególnie w drugiej części dnia

Kuna co masz taki słaby humor? zmęczony wakacjami czy życie przytłacza???

>
    > fajnie by było jakby podstawą wzrostów na Pilab była jakaś fundamentalna informacja, choć z drugiej strony świadczyłoby o tym że ze spółki wychodzą przecieki informacji i że nie traktuje ona równo akcjonariuszy

> Kuna co masz taki słaby humor? zmęczony wakacjami czy życie przytłacza???

:-)))) I to mowi insider na Biomed :-))))
    Z humorem te nie mam pojecia jak trafilas ale rzeczywiscie mam jakis taki zjazd witalnosci.
    Ale wroce do formy;-)

• Re: obrót i cena ???? Autor: ~fox [5.173.133.*]
    Lepiej nie kupuj
  • Re: obrót i cena ???? Autor: ~lucek [46.134.174.*]
    ciekawe ile tego wzrostu zawdzięcamy temu, że znany kolo ze stockwatch kupił PILAB i napisał o tym na twitter?
    dużo ludzi śledzi jego kronikę i kopiują jego zakupy bo od lat ma dobre zyski
  • Re: obrót i cena ???? Autor: ~doswiadczony [79.184.254.*]
    kapitalizacja ALEI SAMOCHODOWEJ to 2,5 mln zł ff 36 %!!!!!!!!!

umowy które podpisali w lipcu i sierpniu dają przychodu w skali roku 15 mln zł a zysk około 2 mln zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A DOPIERO ZACZĘLI EKSPORT DO KRAJÓW WSCHODNICH!!!!!!!!!!!!!!!!!
    co jest zawiesili obrót ?

klikacz
  • Re: obrót i cena ???? Autor: ~Pandora [80.50.230.*]
    Dnia 2016-08-31 o godz. 12:58 ~klikacz napisał(a):
    > co jest zawiesili obrót ?
    >
    > klikacz

na to wygląda :)

bardzo ciekawe co jest powodem...., może jakąś fakturę wystawili :) ..... w dolarach ;)))
    zawieszenie ostudzi wzrosty, faktura w dolarach -chyba za wcześnie

klikacz
  • Re: obrót i cena ???? Autor: ~Pandora [217.99.7.*]
    Dnia 2016-08-31 o godz. 15:43 ~klikacz napisał(a):
    > zawieszenie ostudzi wzrosty, faktura w dolarach -chyba za wcześnie
    >
    > klikacz

no i dobrze :)

miejmy tylko nadzieje, że to jest spowodowane zmianą fundamentów, a nie czystą spekulacją

kiedy ostatni raz obroty były zawieszone na tej spółce?
  • Re: obrót i cena ???? Autor: ~Agata [83.28.178.*]
    Obawiam się, że to jednak spekulacja. Spółka była obserwowana i większe obroty połączone ze wzrostem ceny spowodowały u wielu przekonanie, że to już ten moment.... Jak emocje opadną kurs pewnie stopniowo wróci do bazy. Chciałabym się mylic, bo parę złotych w to już zainwestowałam.
  • Re: obrót i cena ???? Autor: ~vil [188.122.27.*]
    cena wystrzeliła co cieszy
    tym nie mniej po odwieszce obrót, który podbił cenę o 2 PLN za akcję w porównaniu do momentu sprzed zawieszenia to zaledwie ok 1 tys akcji

wygląda to niestety na jakąś podbitkę
    wolałbym jakby w ciszy rosło po +3%
    dokładnie 703 akcje po 26,81PLN, nalezy jednak podkreslić że obrót ten dokonal się w ciagu 4 minut, kiedyś taki obrót był w ciągu calego dnia, k..wa chciałbym znać przyczynę
  • Re: obrót i cena ???? tylu latach normalny statystyczny przypadek Autor: ~Bingo [188.146.7.*]
    Przypuszczalnie i czysto teoretycznie,
    zapewne Bank Zachodni znalazł wdrożenie od pilabu i przypomniał sobie o konieczności rozliczenia umowy, by nie bylo kar umownych?
    Można to sprawdzić na grafach i tabelach przestawnych, ale trzeba w banku odpalić jakiś komputer :)
    To co urosło może spaść nawet szybciej. To gra pod fundusze i szukanie nowej kasy.
    Bingo

• Re: obrót i cena ???? tylu latach normalny statystyczny przypadek Autor: ~klikacz [5.172.255.*]
    grafy i tabele , dobre, ubawiłem sie setnie

klikacz
  • Re: obrót i cena ???? tylu latach normalny statystyczny przypadek Autor: ~Agata [188.146.73.*]
    Wygląda na to że jednak miałam rację i to tylko sztuczna podbitka.
  • Re: obrót i cena ???? tylu latach normalny statystyczny przypadek Autor: ~mhm [193.239.59.*]
    Ale na takiej też się da zarobić ;)
  • Re: obrót i cena ???? tylu latach normalny statystyczny przypadek Autor: ~Agata [188.146.73.*]
    Oczywiście. Troszkę mi dzisiaj wskoczyło na konto. Jak to mówią " lepszy wróbel w garści...
  • Re: obrót i cena ???? tylu latach normalny statystyczny przypadek Autor: ~Pandora [80.50.230.*]
    a ja trzymam dalej, choć zysk korci, jeśli to spekulacja to przykro, bo spekulacja zamiast przyciągnąć tych inwestorów z Twittera to ich zniechęci, gdbyby to jednak były fundamenty to moglibyście zarobić więcej :))))

dziś mi z kontaktów personalnych wyszło, że datawalk jest powszechnie znana i jak powiedział znajomy "tam się niezłe pieniądze zarabia", znajomy informatyk oczywiście :)
  • Re: obrót i cena ???? tylu latach normalny statystyczny przypadek Autor: ~klikacz [5.172.255.*]
    też sadzę , że to zbieranie
  • Re: obrót i cena ???? tylu latach normalny statystyczny przypadek Autor: ~vil [78.8.240.*]
    a zbierasz ? :)

pewnie przetestujemy ceny z obszaru niedawnej konsolidacji i coś więcej będzie wiadomo ...
    dokupiłem, troche za drogo ale trudno
[x]
DATAWALK 2,52% 130,00 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.