ogółem zmieniało właściciela 13 080 akcji i zakończono sesję 20,47PLN w samej końcówce 1500 akcji po tej cenie, czy ci którzy sprzedają to frajerzy , bo ktoś musi miec cynk, nie było kupna w takiej cenie i przy takim obrocie?
Zdecydowanie najlepsza sesja od dluzszego czasu wzrost z obrotami a nie jak to bylo do tej pory ustawianka na paru akcjach. Troche mam mieszane uczucia bo pare dni temu mialem dokupowac Pilab ale po zastanowieniu stwierdzilem ze Pilabu i tak mam sporo a ryzyko trzeba dywersyfikowac wiec kupilem Farm51 i tam wtopa a tutaj wyglada ze zaczyna cos sie dziac ale nic to przyjdzie czas i na Farm.
A ja po cichu dziwiłem się że ten papier nie rośnie a przede wszystkim że fundusze nie kupuję aż w końcu nadszedł ten dzień. Oj śpieszcie się bo będzie drożej!
Z tym Pilabem to różnie bywało ,ciężko jest przewidzieć w którym kierunku to pójdzie . Może będzie wzrost albo jak zwykle bywało ktoś podbija cenę a za chwilę będzie zwała.
Dnia 2016-08-31 o godz. 11:31 ~Pandora napisał(a): > kurcze, to rośnie tak szybko, że nie ma czasu podjąć decyzji o zakupie.... > > Kuna jesteś Napoleon :)))))))))))
Male swieto tu dzis mamy, jak pojawia sie jakies fundamentalne powody tego wzrostu to takich swiat bedzie wiecej :-) Ja pozbylem sie bagazu odpowiedzialnosci, zysk masz wiec ja moge spokojnie umyc rece co bedzie dalej to juz na Twojej glowie :-)
Dnia 2016-08-31 o godz. 18:32 ~kuna napisał(a): > Dnia 2016-08-31 o godz. 11:31 ~Pandora napisał(a): > > kurcze, to rośnie tak szybko, że nie ma czasu podjąć decyzji o zakupie.... > > > > Kuna jesteś Napoleon :))))))))))) > > Male swieto tu dzis mamy, jak pojawia sie jakies fundamentalne powody tego wzrostu > to takich swiat bedzie wiecej :-) > Ja pozbylem sie bagazu odpowiedzialnosci, zysk masz wiec ja moge spokojnie > umyc rece co bedzie dalej to juz na Twojej glowie :-)
możemy się tak umówić :) jesteś wolny od wszelkiego poczucia odpowiedzialności lub innych dziwnych uczuć....
odłożyłam ten Pilab na grządki wczesnowiosenne, a tu takie zdziwienie
siedzę teraz na Energa i spekulacyjne zagrywki przysłaniają mi racjonalność patrzenia na inne spółki
fajnie by było jakby podstawą wzrostów na Pilab była jakaś fundamentalna informacja, choć z drugiej strony świadczyłoby o tym że ze spółki wychodzą przecieki informacji i że nie traktuje ona równo akcjonariuszy
jak na podbitkę to ponad 30% z półdniowym zawieszeniem notowań to jakaś bardzo dziwna strategia spekulacyjna, choć przyznam że arkusz zleceń był dosyć dziwny, tak jakby ktoś bawił się kursem, szczególnie w drugiej części dnia
Kuna co masz taki słaby humor? zmęczony wakacjami czy życie przytłacza???
> > fajnie by było jakby podstawą wzrostów na Pilab była jakaś fundamentalna informacja, choć z drugiej strony świadczyłoby o tym że ze spółki wychodzą przecieki informacji i że nie traktuje ona równo akcjonariuszy
> Kuna co masz taki słaby humor? zmęczony wakacjami czy życie przytłacza???
:-)))) I to mowi insider na Biomed :-)))) Z humorem te nie mam pojecia jak trafilas ale rzeczywiscie mam jakis taki zjazd witalnosci. Ale wroce do formy;-)
ciekawe ile tego wzrostu zawdzięcamy temu, że znany kolo ze stockwatch kupił PILAB i napisał o tym na twitter? dużo ludzi śledzi jego kronikę i kopiują jego zakupy bo od lat ma dobre zyski
Obawiam się, że to jednak spekulacja. Spółka była obserwowana i większe obroty połączone ze wzrostem ceny spowodowały u wielu przekonanie, że to już ten moment.... Jak emocje opadną kurs pewnie stopniowo wróci do bazy. Chciałabym się mylic, bo parę złotych w to już zainwestowałam.
cena wystrzeliła co cieszy tym nie mniej po odwieszce obrót, który podbił cenę o 2 PLN za akcję w porównaniu do momentu sprzed zawieszenia to zaledwie ok 1 tys akcji
wygląda to niestety na jakąś podbitkę wolałbym jakby w ciszy rosło po +3%
dokładnie 703 akcje po 26,81PLN, nalezy jednak podkreslić że obrót ten dokonal się w ciagu 4 minut, kiedyś taki obrót był w ciągu calego dnia, k..wa chciałbym znać przyczynę
Przypuszczalnie i czysto teoretycznie, zapewne Bank Zachodni znalazł wdrożenie od pilabu i przypomniał sobie o konieczności rozliczenia umowy, by nie bylo kar umownych? Można to sprawdzić na grafach i tabelach przestawnych, ale trzeba w banku odpalić jakiś komputer :) To co urosło może spaść nawet szybciej. To gra pod fundusze i szukanie nowej kasy. Bingo
a ja trzymam dalej, choć zysk korci, jeśli to spekulacja to przykro, bo spekulacja zamiast przyciągnąć tych inwestorów z Twittera to ich zniechęci, gdbyby to jednak były fundamenty to moglibyście zarobić więcej :))))
dziś mi z kontaktów personalnych wyszło, że datawalk jest powszechnie znana i jak powiedział znajomy "tam się niezłe pieniądze zarabia", znajomy informatyk oczywiście :)