Z tego co widać po obrotach to mamy dość twardy dołek, Ci co mieli oddać już oddali i nikt nie wypuszcza akacji z rąk. Wystarczy teraz nawet niewielki zainteresowanie kupnem: do kursu 1,02 wystawionych jest 7119 akcji, wystarczy 6800 zł żeby wybić kurs, do kursu 1,3 trzeba 20 k zł, co prawda z popytem pojawi się podaż, ale z tego co widać teraz w spółce siedzą już tylko inwestorzy nastawieni długoterminowo. Przychody ładnie rosną, zysk też się pojawi. Oczywiście zaraz pojawi się Apollo ze sowim stwierdzeniem " Większy przychód, większa strata" , ale nijak się to ma do ostatniego kwartału tamtego roku.
Do przebić 1,3 na teraz trzeba 20k, z tym że przy wzroście pojawiłaby się też podaż także myślę że na stałe utrzymanie kursu na 1,3 trzeba jakieś 100 k popyta, ale już na samo przebicie uwzględniając wzrost podaży powinno wystarczyć 40k. Najważniejsze żeby wzrost był systematyczny, wtedy spółka przykuje uwagę i popyt sam się znajdzie. Myślę że do 3 zł w dłuższym okresie dojdziemy, a jeżeli w następnym raporcie wykażą minimalny zysk to 3 zł szybko miniemy. Mimo wszystko nie jest to spółka na której można zarobić z dnia na dzień, ale inwestując długoterminowo może dać pokaźne zyski.
Dnia 2016-09-09 o godz. 12:13 ~fazik napisał(a): > Już niedługo
Mam nadzieję że jeszcze z tydzień kurs zdołowany się utrzyma bo w przyszłym tygodniu mam mieć większy dopływ gotówki i trochę przecenionych akcji bym dokupił.
Dnia 2016-09-09 o godz. 15:36 ~Ok napisał(a): > Robercie oddasz po 10 gr pewne. Spółka warta około 15 tys. Zł skrajnie przewartosciowana
Zastanawiałem się co tak zamilkłeś w tym tygodniu, ale rok szkolny się zaczął i większość czasu w szkole siedzisz. Ucz się matematyki bo na razie słabo z nią, jak spółka warta 15 tys to akcje warte są 1 grosz, a nie 10 jak piszesz.
Masz rację. Niektórym rzeczywiście odbiło w dekiel o piszą coś o złotówce czy nawet wyżej. A kwit jest warty góra połowę tego co obecnie ale po wynikach za Q3 to się urealni, spokojnie.