• hm Autor: ~Znany [83.18.168.*]
    raptem 252 800 zł zysku za II kw bida z nędzą ..... musi lecieć w dół ponieważ nie zachwyca wynikami
  • Re: hm Autor: ~trader [188.146.73.*]
    Zachwyca. Zwłaszcza kosztami zarządu. Prawie 1,2 mln miesięcznie. Są lepsi niż dobra zmiana.
  • Re: hm Autor: ~ktosio [185.144.174.*]
    i tak cud, że na plus, na spółce esotiq&henderson stracili grubo ponad 2mln w II Q.
    Ale nie ma tego złego, jak spadną na 1,5-1,8 to odbiją dużo wyżej :)  ( zerknijcie wykres 10 letni )

• Re: hm Autor: ~Znany [83.18.168.*]
    wszystko w temacie najpierw nazbierali akcji w przedziale 1 - 2 sprzedali se po 6,9 teraz mogą uwalić na dwa i zebrać i znowu se kupia plus to co w zarządzie i po co lepiej a leszcz nich sobie siedzi i paznokcie obgryza do usranej śmierci , kurs możę wywindować powazna oferta ale teraz to nie te klimaty
  • Re: hm Autor: ~kt [213.199.193.*]
    nikt nie zabrania Wam kupować teraz, wystarczy jakieś 50-70 k akcji i kurs będzie wyżej

wyniki są takie jakie miały być, nie wiem czego oczekiwaliście, ale mnie za bardzo nie zdziwiły

na plus, że zaczęli w raporcie pokazywać w co inwestuje ich FIZ, zawsze jakiś pogląd to daje

a dopóki nie pojawi się nowy kapitał i nie wzrosną obroty to każdy scenariusz jest możliwy, 1PLN czy 10PLN, chociaż na wyrywanie w górę się raczej mniej zanosi
  • Re: hm Autor: ~kt [213.199.193.*]
    a co do akcji po 6,90 to nie sobie zrobili, tylko wszystkim akcjonariuszom proporcjonalnie, taka dywidenda, jakoś na inne spółki, które płaca dywidendę nie narzekacie
  • Re: hm Autor: ~trader [188.146.73.*]
    Prawda. Prawda. Podzielili równo. Ale czy z korzyścią dla spółki? Inwestycyjnej? A prawie trzykrotny wzrost kosztów zarządu? 7,2 mln w pół roku? Piszesz o potrzebie nowego kapitału? Na co? Na zakup akcji????? Dobre:) Tymczasem zarząd rozj...ł 17baniek kapitału inwestycyjnego, przeżerając narzędzie pracy za pomocą którego wzrastać ma wartość spółki, przez co i cena akcji. Znany trafnie określił cel istnienia CP.
    Ale jak żyć bez marzeń? Jak tu sprzedać CP? Prawda?
  • Re: hm Autor: ~luki32 [93.105.248.*]
    Wlasnie te koszty sa troche dziwne czego tak wzrosly znowu lipa a myslalem ze sprzedam za powyzej 3zl a tu znowu lipa dziwi mnie tylkokto skupuje te pakietowki chyba ze za te pieniadze to biora,sam juz nie wiem oj szkoda trn papier mial przed soba perspektywe dalej ma e inaczej czlowiek to widzial
  • Re: hm Autor: ~kt [89.229.6.*]
    te koszty rzeczywiście zastanawiają, 7,1 mln ogólnie, a 4,3 mln określone jako pozostałe koszty, co ciekawe nie ma ich w jednostkowym, więc nie dotyczy bezpośrednio capa, tylko dm lub fiz, pewnie fiz, zmienili statut i wprowadzili program premiowy - może to jest to, ale nie mam szczerze mówiąc pojęcia

co do 10 mln pseudo dywidendy to zdania są podzielone, z jednej strony można te pieniądze zainwestować - oczywiste, ale z drugiej (moim zdaniem lepszej dla akcjonariuszy) można ustalić ile % zysku (oczywiście rozsądnie) z zakończonych inwestycji trafia do akcjonariuszy (forma dowolna), reszta na nowe inwestycje, to by dało lepsze zyski dla małych niż czekanie na wzrost kursu, było tyle dobrych raportów i kurs nie drgnął, dzisiejszy dramatyczny na pewno nie był, a jest duża przecena, taka odgórna forma "dywidendy" uczyniłaby też te akcje bardziej atrakcyjnymi (nowy kapitał?), bez takich wypłat mali nie mają żadnego udziału w zyskach z udanych inwestycji, I fiz (ich stary portfel) urósł kilkaset procent od początku istnienia, cap dużo mniej od tego czasu,

ale to tylko moje zdanie

sprzedać się też da, tylko powoli...
  • Re: hm Autor: ~trader [188.146.34.*]
    2,49. Godzinowy przechłodzony. Na dziś to chyba wszystko, choć powinno jeszcze musnąć 2,6. Raport nie ma tu nic do rzeczy.
  • Re: hm Autor: ~mati [94.254.227.*]
    Dokladnie tak, za duzy spadek . powinno odbic do około 2,7 i czekamy co dalej. Wartosc aktywow to 4,23
  • Re: hm Autor: ~kt [89.229.14.*]
    przyznam, że at nie jest moją mocną stroną, raczej inwestuje w fundamenty, ale na capie się to akurat nie sprawdza, jak to wygląda z punktu widzenia at, może ktoś coś wrzucić?
  • Re: hm Autor: ~BOLO [95.49.8.*]
    tutaj przy takim obrocie gdzie 5000 akcji rusza kurs żadne at nie działa.tylko tak jak piszesz fundamenty.Mam nadzieję,że już starczy tej korekty i kurs się ustabilizuje i za chwilę skoczy znów do góry.W końcu spółka ma 4mln więcej niż miała i ciągle jest najzdrowszą na GPW.Pozdrawiam i będzie dobrze.
  • Re: hm Autor: ~trader [188.146.141.*]
    AT istotnie nie zawsze działa. A fundamenty? :))
  • Re: kt Autor: ~trader [188.146.141.*]
    Optymistycznie : min. zasięg korekty 1,97. Prawdopodobny 1,89.
    Pesymistycznie : min. zasięg spadku 1,67. Prawdopodobny 1,49. Horyzont czasowy wiosna 2018.

Uwaga zasadnicza. gra at to nie trzymanie się poziomów wejścia i wyjścia z pozycji, otrzymanych na podst możliwie szerokiej analizy cen, a konsekwentna reakcja na jej zaprzeczenie. Uwaga BOLO jest słuszna i określa grubości marginesu błędu innego dla każdej spółki. Nie chodzi wyłącznie o płynność, ale głównie o technikę rozgrywania instrumentu. Np dla CP bardzo charakterystyczne pułapki hossy i bessy z przegiętymi obrotami.

Nie byłem, nie jestem i nie aspiruje do roli forumowego doradcy. Dlatego nie zamieszczałem i nie będę zamieszczał analiz.Pytałeś. Odpowiadam. Gram wyłącznie at. Płacę podatki. Co do CP wolałbym się mylić.
  • Re: kt Autor: ~BOLO [95.49.8.*]
    Nie wierzę w te cyfry które podajesz.Przy wariancie pesymistycznym warość Capa będzie około 30 mln.Przeciez to nonsens.Ktos to wykupi.
  • Re: kt Autor: ~trader [188.146.36.*]
    Ja też nie wierzę. Ale kt nie pytał o wiarę tylko o at.
  • Re: kt Autor: ~kt [213.199.193.*]
    dzięki za analizę, mam nadzieję, że tak nisko nie pójdzie, fundamenty krzyczą idź górę, zobaczymy co będzie
    Spokojnie. Założeniem dla podanych cen było zamknięcie cyklu wzrostowego i rozpoczęcie korekty. Dotychczas hipotetyczne.Potwierdzeniem będzie dopiero przełamanie wsparcia kanału wzrostowego, który na dzisiaj jest w okolicy 2,25 i rośnie. Jeśli nie pęknie na tygodniowym, mamy następny impuls w górę. Ja tam próbuję, choć nie na maxa.
  • Re: kt Autor: ~niemoto [80.54.110.*]
    Zapomniałeś o dużej formacji jaka się stworzyła, podwójne dno 2009 pierwszy dołek drugie dno 2011 (wykres miesięczny) a wiec zasięg około 2 zł z wybicia z formacji czyli mogłoby osiągnąć około 5,3 zł jak by nie patrzeć.
    O potencjale wzrostu nic nie pisałem. :)
  • Re: niemoto Autor: ~trader [188.146.36.*]
    Z tą formacją wiązałem spore nadzieje. Uderzająca symetria. Lustro. Ale czas ucieka.
[x]
CAPITAL -1,03% 1,92 2026-04-02 16:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.