Pytanko do naszego mikrogrona zainteresowanych Atalem, myślicie że to ostanie podbicie ma jakiś związek z przesunięciem terminu publikacji raportu za pierwsze półrocze ? Wolumen tradycyjnie niewielki, ale może w końcu trwałe przebicie 26 ? Poza informacjami o nowych inwestycjach ciężko znaleźć coś nt wielkości przychodów. Jest coś może dostępnego ?
Fundusze się obkupiły przy debiucie i pompują cenę żeby na maksa zarobić. Dlatego pomimo, że wszystko leciało np. dzień po Brexicie to Atal stał jak zaklęty. Zobaczcie jak wygląda pompowanie kursu malutkimi pakiecikówi po 20 i 5 szt. a czasem nawet po 1 szt. Zalecam ostrożność bo ze spółki dochodzą informacje o drastycznym spadku sprzedaży nowych mieszkań w ostatnich tygodniach.
Jakie to niby dane ze spółki spowodowały wzrosty w ostatnim tygodniu o ponad 10%? Żadne-spekulacja funduszy.
W obliczu programu Mieszkanie+ (abstrahując od tego jakie to będą mieszkania i gdzie...) czeka nas załamanie w budownictwie. Bańka na Atalu rośnie-wyprzedadzą się fundusze jak wypompują cenę a łosie zostaną z papierem o małej podaży.
Ja obserwowałem codziennie Atal od debiutu i kupowałem po 23-24 a teraz sprzedałem wszystko bo ryzyko trzymania JAKICHKOLIEK akcji jest zbyt duże. Zobaczycie co będzie jak pęknie bańka w USA-Soros postawił ponad 800 mln $ na opcje krachu na Wall Street. UCIEKAĆ Z GIEŁDY i tyle, to jest oczywiste. Ale każdy zrobi co uważa.