• Jutro wyniki... ech te oczekiwanie.... Autor: ~Gajowy [80.53.89.*]
    oby nie żadne straty i rezerwy.... sam nie wiem co tam jutro pokażą za wyniki
  • Re: Jutro wyniki... ech te oczekiwanie.... Autor: ~loczek [89.65.52.*]
    link 

nieźle!!!

„To najważniejsza transakcja w historii OPTeamu. Jako współzałożyciele PeP skorzystaliśmy z prawa pierwokupu akcji spółki, a następnie zrealizowaliśmy częściowe wyjście z tej inwestycji. To przełożyło się na rekordowy wynik finansowy. Jednocześnie nadal jesteśmy akcjonariuszem PeP – będziemy nadal ze sobą współpracować i skorzystamy na dalszym rozwoju i sukcesach Polskich ePłatności” – podsumował Wacław Szary, prezes OPTeam S.A.

Transakcja przełożyła się na wyniki finansowe spółki OPTeam. W jej wyniku zysk brutto wyniósł 30,91 mln zł, a zysk netto 25,05 mln zł.

• Na działalności podstawowej strata Autor: ~Bolex [5.174.69.*]
    Lepiej już nie będzie bo na normalnej działalności strata. Wypłacić dywidendę a resztę zaorać....
  • Re: na to czekamy Autor: ~kkk [89.65.52.*]
    dywidenda byłaby dla kursu idealna.... ale oni średnio to rozumieją chyba....
  • Re: na to czekamy Autor: ~pitpit [37.249.53.*]
    Panowie tak jak pisałem - ja sprzedawałem po ok 12.50 mówiłem że to koniec wzrostów - to wszyscy właśnie wtedy wchodzili.
    Informacje o transakcji były już wcześniej teraz ją tylko sfinalizowali - w kursie 13 to już było wliczone.
    Teraz tylko spadki - tylko do jakiej kwoty ??
  • Re: na to czekamy Autor: ~loczek [89.65.52.*]
    naganiaj naganiaj na spadki, a w końcu i tak wzrośnie
  • Re: na to czekamy Autor: ~pitpit [185.41.129.*]
    wg mnie nie wzrośnie bo nie ma podstaw
    wynik po półroczu to strata na działalności operacyjnej, może uda im się wyjść na zero na koniec roku pewnie to wszystko,
    ale jak opublikują kolejne sprawozdania to będą spadki.
    niestety w cenie wliczono już transakcje sprzedaży PeP wiec ja nie widzę powodów do wzrostów, przynajmniej przez najbliższy rok.
[x]
OPTEAM 0,00% 3,20 2025-11-14 13:55:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.