• jesień / zima Autor: ~trevor [95.160.153.*]
    czy ktoś merytorycznie pogdybałby w tym wątku o MLB ?
    - jakie prognozy na późną jesień, początek zimy?
    raport za II kwartał niby nie pokazał jakiegoś doła, jakieś tam zlecenia mają, na pracuj.pl znalazłem dwie w miarę świeże oferty pracy ( z 17 sierpnia b.r.), a więc nie zwalniają a wręcz przeciwnie, akcje klepią dół (mam nadzieję, że to już jakieś dolne poziomy bo dobieram :) ) - spółka skupuje powoli swoje akcje - wymienia się akcjonariat, umorzą trochę papiera i w przypadku ewentualnej dywidendy (ja jakoś w tym roku nie liczę) więcej spłynie na konto - według Was to jest czas "kupowania marzeń", "pakowania do wora" itp. czy raczej wyjścia z papiera?

• Re: jesień / zima Autor: ~lulek [37.47.27.*]
    Pewnie znowu się powtórzę, ale... Jeśli zdobędą nowe kontrakty, a to się przełoży na zyski, to dywidenda powinna być. Chociaż w obecnej sytuacji trzeba brać pod uwagę, że mogą zawiesić. Jeśli sprzedawać papier to tylko jak trwa skup, inaczej trudno będzie wyjść, ale to nie nowość. Czy obecny poziom się utrzyma - nie wiem. Ale coś mi mówi, że to nie koniec spadków. Akcjonariat się wymienia, fakt, jednak co innego odsprzedać pakiet a co innego całość akcji. Myślę, że nie wszyscy co mieli oddać oddali już w całości. Najrozsądniej poczekać do kolejnego raportu i wtedy podjąć ostateczną decyzję. Pozdr
  • Re: jesień / zima Autor: ~lulek [37.47.27.*]
    Pewnie znowu się powtórzę, ale... Jeśli zdobędą nowe kontrakty, a to się przełoży na zyski, to dywidenda powinna być. Chociaż w obecnej sytuacji trzeba brać pod uwagę, że mogą zawiesić. Jeśli sprzedawać papier to tylko jak trwa skup, inaczej trudno będzie wyjść, ale to nie nowość. Czy obecny poziom się utrzyma - nie wiem. Ale coś mi mówi, że to nie koniec spadków. Akcjonariat się wymienia, fakt, jednak co innego odsprzedać pakiet a co innego całość akcji. Myślę, że nie wszyscy co mieli oddać oddali już w całości. Najrozsądniej poczekać do kolejnego raportu i wtedy podjąć ostateczną decyzję. Pozdr
  • Re: jesień / zima Autor: ~lulek [213.238.103.*]
    No i pięknie!
[x]
MAKOLAB -0,63% 7,85 2026-05-18 09:51:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.