• co jest ? Autor: ~look [95.41.65.*]
    cała odzieżówka w góre a pruchno na minus ?
    jakies pomysły?
  • Re: co jest ? Autor: rachim3 [213.76.149.*]
    Też się właśnie zastanawiam co się tutaj dzieje
  • Re: co jest ? Autor: ~mocnyinvest [188.146.66.*]
    Nie sądzę żeby wyniki były aż tak słabe. Też mnie to bardzo dziwi. I na zdziwieniu pozostanę do wyników bo liczę że będą zdecydowanie lepsze niż 2015. Ale czas pokaże. Za 1.33 odbieram bo prędzej czy później ruszymy wyżej.
  • Re: co jest ? Autor: ~look [37.7.0.*]
    gorzej jak ruszymy ale od np. 0.90?
  • Re: co jest ? Autor: ~Sis [57.66.78.*]
    Myślę, że wyniki 1 półrocza będą jednak słabe i to już  jest dystrybucja pod te wyniki.
  • Re: co jest ? Autor: ~mocnyinvest [188.146.37.*]
    Czekajcie, zastanówmy się chwilę.
    Czy były jakieś zdarzenia jednorazowe, które mogą zdołować wynik? Kojarzycie ?
    Przychody poszły mocno w górę.
    Marża spadła ale nie na tyle, żeby przychody jej nie zasypały in plus.
    Zysk netto w II 2015 wyniósł niecałe 500 tysięcy więc baza jest śmiesznie niska.
    Czy może być gorzej ?
    Ja nie widzę powodów ale może jest coś o czym po prostu nie wiemy ?
    moze jakis ktos próbuje pozbierac i robi to skutecznie
    był jeden miesiąc, bodajże kwiecień, gdzie próchnik pokazał chyba z 80% dynamiki przychodów i wzrost marży, co się analitykom nie podobało bo uznali to za magię albo błąd...
    A może po prostu ktoś lekko spanikował a ktoś bierze taniej i zarobi? To przecież giełda....
    i jeszcze jedno: czy ktoś, kto być może zna już wyniki (a mamy do nich jeszcze prawie tydzień) zwala na początku sesji trochę akcji nerwowo ? raczej nie......
  • Re: co jest ? Autor: ~olo [91.212.223.*]
    Niestety po kursie można sądzić, że ktoś już zna wyniki. Po ostatnim raporcie okresowym kurs spadł 17%.
  • Re: co jest ? Autor: ~Cccc [37.47.16.*]
    Teraz spadek przed publikacja wyników.
  • Re: co jest ? Autor: ~mocnyinvest [188.146.81.*]
    Czyli po wynikach w górę :)
    solar nastepna moja tragedia! dlaczego kupuje takie szity?
  • Re: co jest ? Autor: ~all [89.76.1.*]
    kupujesz na górce?
    a skąd można wiedziec kiedy górka?
    prc mam po 1,40 - myslałem ze poleci na 1,65 , a sol po 1,2 i zamiast opylic po 1,3 to trzymałem , taki juz leszcz :(
    amatorsko - patrz na wykres, solar pół roku stał w okolicach 1zł, wybił +20% a ty go kupiłeś... błąd, kupuj jak jest na dnie a nie jak już sporo urosło, PRC też wysoko kupiłeś, nie słuchaj ludzi z forum, wiem że 1,60 fajna perspektywa ale jak papier poszedł od początku roku +50%.. to tak szybko nie poszybuje wyżej, za dużo obkupionych tanim papierem. jak masz kase to spójrz na Bumech - teraz w dołku, lub Indata - poniżej 0,82 nikt nie chce oddać, ale cholera wie co bedzie w raporcie półrocznym... prosta zasada kupuj jak spada a nie jak rośnie ; )

troche sie oparłem na bytomiu tez sie kisił rok na 1 pln a jak poszedł to na 3 myslałem ze na prc i sol moze bedzie podobnie?
    no dałem ciała, jak to leszcz, ale co radzisz teraz?, uśredniać w dół?
    czy czekać niewiadomo ile na powrót do mojego zakupu?
  • Re: co jest ? Autor: ~lmp [46.238.251.*]
    prc poszło od początku roku +50% ale już też zdążył o 22% spaść. Patrząc na miesięczne wyniki sprzedaży raport półroczny będzie petardą, która wystrzeli kurs powyżej rocznego max
    ok, tylko dlaczego spada? ktoś wie jaki bedzie raport i wywala, to chyba oczywiste
  • Re: co jest ? Autor: ~robert [185.124.117.*]
    jak co, przychody rosną jak w całej odzieży a marża i zysk netto w dół
  • Re: co jest ? Autor: ~lmp [46.238.251.*]
    ~all a czemu nie zakladasz ze ten co zna wyniki dokupuje po coraz niższej cenie? :-)
  • Re: co jest ? Autor: ~olo [91.212.223.*]
    Nie wierzę w ten papier. Wyniki będą kiepskie. Kiedyś trzymałem Bytom po 30 gr, grubo ponad pół roku i po 30 gr sprzedałem.
    Tak myślę, że może teraz poczekać:)
[x]
PROCHNIK 0,00% 0,01 2019-01-17 15:19:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.