Nie sądzę żeby wyniki były aż tak słabe. Też mnie to bardzo dziwi. I na zdziwieniu pozostanę do wyników bo liczę że będą zdecydowanie lepsze niż 2015. Ale czas pokaże. Za 1.33 odbieram bo prędzej czy później ruszymy wyżej.
Czekajcie, zastanówmy się chwilę. Czy były jakieś zdarzenia jednorazowe, które mogą zdołować wynik? Kojarzycie ? Przychody poszły mocno w górę. Marża spadła ale nie na tyle, żeby przychody jej nie zasypały in plus. Zysk netto w II 2015 wyniósł niecałe 500 tysięcy więc baza jest śmiesznie niska. Czy może być gorzej ? Ja nie widzę powodów ale może jest coś o czym po prostu nie wiemy ?
był jeden miesiąc, bodajże kwiecień, gdzie próchnik pokazał chyba z 80% dynamiki przychodów i wzrost marży, co się analitykom nie podobało bo uznali to za magię albo błąd... A może po prostu ktoś lekko spanikował a ktoś bierze taniej i zarobi? To przecież giełda....
i jeszcze jedno: czy ktoś, kto być może zna już wyniki (a mamy do nich jeszcze prawie tydzień) zwala na początku sesji trochę akcji nerwowo ? raczej nie......
a skąd można wiedziec kiedy górka? prc mam po 1,40 - myslałem ze poleci na 1,65 , a sol po 1,2 i zamiast opylic po 1,3 to trzymałem , taki juz leszcz :(
amatorsko - patrz na wykres, solar pół roku stał w okolicach 1zł, wybił +20% a ty go kupiłeś... błąd, kupuj jak jest na dnie a nie jak już sporo urosło, PRC też wysoko kupiłeś, nie słuchaj ludzi z forum, wiem że 1,60 fajna perspektywa ale jak papier poszedł od początku roku +50%.. to tak szybko nie poszybuje wyżej, za dużo obkupionych tanim papierem. jak masz kase to spójrz na Bumech - teraz w dołku, lub Indata - poniżej 0,82 nikt nie chce oddać, ale cholera wie co bedzie w raporcie półrocznym... prosta zasada kupuj jak spada a nie jak rośnie ; )
prc poszło od początku roku +50% ale już też zdążył o 22% spaść. Patrząc na miesięczne wyniki sprzedaży raport półroczny będzie petardą, która wystrzeli kurs powyżej rocznego max
Nie wierzę w ten papier. Wyniki będą kiepskie. Kiedyś trzymałem Bytom po 30 gr, grubo ponad pół roku i po 30 gr sprzedałem. Tak myślę, że może teraz poczekać:)