• Sobota w Pylonie Autor: ~kosciuszki [164.127.227.*]
    Kto z was planuje wizytę w Pylonie w tą sobotę i zwiedzanie nowego zakładu ?

• Re: Sobota w Pylonie Autor: ~inwestor [217.67.213.*]
    Panowie,

Kto z Was był na spotkaniu w ubiegłą sobotę? niestety przebywam na urlopie 2tygodniowym stąd nie mogłem uczestniczyć a jestem bardzo ciekaw jaki był przebieg?

• Re: Sobota w Pylonie Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Po cyklu odpowiedzi na pytania inwestorów można odnieść wrażenie, że potencjalni inwestorzy nie byli nazbyt dociekliwi i w związku z tym należy wnioskować, że spotkanie przebiegało raczej w miłej atmosferze.
    Chodziło mi bardziej o fabrykę, jak to wszystko wygląda w środku? Jak wygląda nowa nieruchomość?
    A jak mogą wyglądać 40 letnie nieruchomości przemysłowe? Domyślam się, że chodzi o to co jest w środku zamontowane, bo to jest najciekawsze? Maszyny, urządzenia, ale tych to się raczej nie pokazuje (szczegółowo oczywiście)! Ciekawe, że nikt nie zadał choćby pytania jaki jest sens obejmować nowa emisje po 22 gr jak stara jest na rynku grubo poniżej. No wiem 15 mln to nie ma w karnecie, ale jednak! 
  • Re: Sobota w Pylonie Autor: ~kosciuszki [83.22.255.*]
    Z pewnej ręki wiem, że:
    - nowe miejsce duzo lepsze od starego, choc jezeli ktos sie spodziewa szklanych biurowcow to nie tędy droga.
    Zwykła hala produkcyjna, która parę(dziesiąt) lat już ma, na szczęście nie jest to rudera, a prace remontowe powinny się zamknąć w bardzo rozsądnych pieniądzach.
    - przeprowadzkę już zaczęli
    - podnajem części powierzchni (i to znaczącej) to naprawdę doskonały pomysł, który pozwoli zoptymalizować koszty utrzymania
    - podeszli bardzo fajnie nawet do sprawy ogrzewanie, ponieważ planują palić brykietem z odpadów z zakładu.

Ogólnie panowie kombinują jak tu pójść do przodu. Nawet tą sp. z o.o. można przeboleć, byle Pylon s.a. miał dostęp do tanich i dobrych przetowrników. Poza tym trochę sceptycznie podchodziłem do targów, ale widać że na tym rynku sprawdziło się to świetnie. Taka jest moja opinia, a co będzie to czas pokaże.
  • Re: Sobota w Pylonie Autor: ~mistrz [81.161.193.*]
    albo każde pytanie akcjonariuszy już się powtarzało w innych raportach. I podjęli decyzje że opublikują te które w ich ocenie są nowe, cenotwórcze etc.
    np. mamy wiedzę że produkt trafi do ponad 200 sklepów rtv eur agd, co sugeruje ilość kolumn które do nich sprzedadzą.
    wiemy że podnajmują część nieruchomości co może im ułatwić obsługę kredytu. i miejsce zakładu.
    Dziękuję za wszelkie informacje.
    Naprawdę byłym wdzięczny za wypowiedź osoby, która była na spotkaniu.
    Napisz co potrzebujesz wiedziec to postaram sie pomoc.

Moje pytania:

- jak wyglądała w środku aktualna produkcja firmy Pylon, mieli zapasy? Jak wyglądały maszyny, było ich dużo? Ogólnie dotychczasowa lokalizacja nic nam nie podpowiada, wielkie budynek z zewnątrz i tyle ;/
    - czy możecie coś powiedzieć o produkcji samych głośników, może padły jakieś plany zarządu?
    - nowa nieruchomość, mapa google za wiele nam nie pokazuje? Jak to wygląda w rzeczywistości, wydana kwota na zakup jest adekwatna?
    - czy coś nowego wiemy o zamówieniach zagranicznych?
    - jaka Panowała atmosfera, zarząd wypowiadał się sensownie, czy może Panowie coś kręcili?
    Ogólnie każda informacja jest cenna ...

Pozdrawiam
    - tak, byly zapasy
    - tak, jest sporo maszyn w dobrej kondycji
    - emerald niebawem, a potem mysle, ze beda mieli duzo roboty z wymiana przetwornikow na wlasne
    - sadze, ze o nieruchomosci nie da sie duzo wiecej powiedziec niz, ze jest to duzy klocek, ktory ma juz troche lat i ktory wymaga odswiezenia
    - nie, ale wnioskujac po ich strategii informacyjnej, bedziemy mogli sie takich informacji spodziewac jak bedzie to juz zapiete na ostatni guzik, a nie tylko plany
    - sadze, ze odpowiedzi na wszystkie pytania mozna uznac za satysfakcjonujace
    A jakie było realne zainteresowanie? Ilu to tych inwestorów tam ugoszczono?
  • Re: Sobota w Pylonie Autor: ~Obawa [178.255.168.*]
    Sadzac po kursie akcji musiały być miliony Ynwestorow. od razu zaczeli kupować haha
  • Re: Sobota w Pylonie Autor: ~mistrz [81.161.193.*]
    no i obawa ostał się trollem naszego forum :)
    od 27 sierpnia do dziś mamy obrót 160k i wzrost kursu do 19 groszy. To jednak spory obrót.
    A tak przy okazji, Obawa, sam pisałeś że pozbyłeś się tego papieru ze stratą i to chyba przed spotkaniem. I rozumiem że na nim nie byłeś. Taki to właśnie z Ciebie inwestor.
[x]
JRCGROUP 0,83% 1,22 2026-05-06 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.