Trudno trzeba czekać ale jedno mnie dziwi po takich infach z waszej strony plus to co na internecie napisali, nie ma żadnych oficjalnych komunikatów ze spółki.
czekamy bo musimy - nie ma póki co handlu tym papierem, wiec nawet ci którzy chcieliby wyjść nie mają jak. Z drugiej strony - gdybym zamiast nwr miał np CFI to pewnie byłbym zadowolony
Wieczna warta:) siedzimy z papierem i czekamy, sprawy sie prostuja i gra na czas trwa dalej, przepychanka o dlugi powoli sie konczy a ochrona przed wierzycielami trwa nadal- dla spolki to korzystne by powoli stanac na nogi, nic wiecej w temacie
nie tylko ty, a widząc jsw i inne węglowe spółki to tu 1 zł w ciągu miesiąca jest możliwy. a kcji na rynku nie ma wiele więc nawet jak kurs aż tak bardzo urośnie to spółka niewiele zyska na wartości.
nikt ci tego nie powie bo dojdą nowe z zamiany obligacji na akcję. treści układu nie znamy i nie wiemy ilu wierzycieli w ostrawie zgodziło się na zamianię wierzytelnosci na akcje a tacy pewnie byli. ja obserwuje tą spółkę i dwa fundusze mają prawie 50 % akcji. M&G (prudential) ma 1,092,482,588 akcji tj 22.18% Ashmore ma 1,228,510,063 24.9% Gramercy Funds Management LLC 622 348 564 akcji (ale już w raporcie nie podają więc kto ma te akcje nie wiem) a teraz kalkulator i ile akcji jest jezcze dostępnych skoro my niby mamy resztę nie wiem ile akcji ma citibank .. ten niby ma ponad 50 % czyli ulica ma okolo 4% )
To są moje mniemania. akcji nie ma wiele na rnku i żaden fund ich po taniości nie wypuści
czas się przyznać, powiedzieć otwarcie, że moja prognoza z przełomu maja / czerwca że odwieszenie będzie w połowie sierpnia się nie sprawdziła, ale co mają powiedzieć moi oponenci nijaki rara czy Borys którzy w maju mówili że odwieszenie będzie w czerwcu :D
Powiem tak, było blisko... odnośnie kolejnej prognozy to zgadzam się że trzeba czekać do połowy listopada i tutaj już taki pewien nie jestem.... jeśli mogę ująć to za pomocą rachunku prawdopodobieństwa to wygląda to tak
odwieszenie w
- połowie listopada 2016 - 35% - połowie marca 2017 - 80%
pozdrawiam wszystkich inwestujących w NWR, szczególnie moich oponentów, których, sądząc po częstotliwości wpisów, nie stać na porządny odpoczynek, na wakacje które pozwolą im się w pełni naładować akumulatory...