Dnia 2016-08-22 o godz. 14:19 ~gregor-69 napisał(a): > pytanie do bardziej doświadczonych inwestorów: lepiej sprzedać przed wynikami czy trzymać??? Wasze typy odnośnie wyników?
Po wynikach spadki/Trenuje ta spółka to wielokrotnie:))
Ja w rok na VIN mam 37% ale parę razy dobierałem pakiety w dołkach tak byłoby około 50% i trzymam dalej wydaje mi się że, to dobra inwestycja i dalej będzie zarabiać dla mnie około 30% rocznie.
Mowia ze akcje sa wykupione i nie ma dalszego popytu na akcje , a prawda jest taka ze nie ma podazy akcji nikt nie chce sprzedawac akcji po tej cenie i dlatego nie spada a z drugiej strony sa chetni na zakup ale nie ma duzo akcji do kupienia na tym poziomie a oni nie chca raptownego wzrostu kursu dlatego sa cierpliwi i pomalu odbieraja akcje.
Wszyscy czekają na korektę (wykupione wskażniki)-a tu ciągle w górę
teoretycznie po wybiciu z formacji,powinnien wystąpić tzw ruch powrotny -ale nie zawsze...Wydaje mi sie ,ze taki ruch powrotny jakie wybicie.Ono było delkiatne,wiec i powrotu nie ma
owszem-jesli spólka jest słaba,taki scenariusz jest tez mozliwy,ja wskazywałem na pierwsze wsparcie,a to-z technicznego punktu widzenia- znajduje sie na wysokości ostatniego szczytu ,a ten miał miejsce w kwietniu tego roku na podanej przeze mnie wysokości.Ja uważam ,ze spółka w tej chwili jest coraz mocniejsza /wyniki i kontrakty,.nie mówię ,ze wejdzie w hiperbolę wznoszącą, ale tak duży spadek jest wg mnie mało prawdopodobny