oby tylko nie kupili drożej od Piczaka a drobnym zrobili ostatnie wezwanie dużo niżej niż obecny kurs. Pan P. skoro zaproponował dywidendę pewnie chce podjąć dialog z Żydami
Jeżeli Piczak odda wszystkie akcje ,przy dywidendzie 8,7 zł za szt to cała reszta też odda i za miesiąc 100% akcji jest w rękach Vaporjet-u .Przecież ten kapitał został wypracowany wcześniej ,a więc nabywcy nie mają do niego żadnego prawa i całość transakcji będzie wyglądała w miarę poważnie - tyle .
To prawda że Novita zysk wypracowała zanim akcje kupili Żydzi i jeśli nie zgodzą się na dywidendę nie będzie to z ich strony uczciwe, będzie to lekceważenie akcjonariuszy mniejszosciowych co nie musi się dobrze dla nich skończyć - no chyba że dogadają się z Panem Piczakiem z pominięciem drobnych akcjonariuszy...
Z czego beda spłacac kredyt jak nie z dywidendy. Oprocentowanie kredytu na 1% i 5% dywidendy powoduje ,ze inwestycja bedzie się spłacac , ale dopiero 10% dywidendy zapewni 100% odsetek i kapitału . To ze Novita zarobi 5 złotych i 30 groszy na akcje rocznie nie jest niemozliwe . To 13 mln rocznie. Na inwestycje mozna wziąc kredyt już jako Novita.
ciekawa sytuacja, dobrze by było gdyby Żydzi zgodzili się na jakąś dywidendę i dogadali się z akcjonariatem o odkupie pozostałych akcji za godziwe wynagrodzenie. Tylko czy Żydów stać na to aby za godziwe pieniądze skupić pozostałe akcje szczególnie od Pana P.
to prawda wyniki rewelacja, póki takie tanie warto dobrać, ja dziś troche dobrałem za to co miałem, szkoda by było żeby Żyd blokował dywidendę... nie rozumiem po co Żydzi zatrudnili dodatkowo 3 prezesów, przecież zarząd obecny był okey.