tu albo upadłość albo wysokie loty, tylko pytanie jak wysokie? Kurs bywał juz 10x wyższy niż teraz fakt ze na mizernych obrotach, najwyższe obroty były 17-21 gr w historii tej spółki wiec nie po to sie ktoś ubierał aby taniej odsprzedać. Do tego emisja po 35gr. Zastanawia mnie czy jak by miało wystrzelić to do ilu? Wystrzał x3 to zaledwie 15 gr czyli poniżej szczytu obrotów x4 to pewnie wyjście na 0 dla tych którzy przeparkowywali walor w lutym, x7 to zero dla emisji 35 gr, jeśli ktoś by sie łasił na emisje 35 gr to pewnie planował zarobić x2 tj 70 gr a to jest x14 obecny kurs. Z uwagi na fakt ze 50 gr tu juz było a w międzyczasie spółka dokonała przejęcia zwiększajac swój stan posiadania lot na 70 gr na dużym obrocie jest wg mnie możliwy
Jak pech to pech, a nawet pełech. Żaden biznes nie idzie. I w alkoholach nie wyszło i internetach i samochody nie dochodowe. To już lepszych branży się nie znajdzie. Pieniąszków też nie mało poszło na te cele, a jakie efekty? Gdzież leży przyczyna, ach gdzie, chyba prezes tylko wie?
Widzę, że tu wizje po dopalaczach komuś się wylały. Wszystko jest najwidoczniej możliwe, przecież to szulernia. Czy to przejęcie, zwiększające stan posiadania, to chodziło o HWDP energy vel Cars energy od Michałka Sowy, no to faktycznie, transakcja stulecia była, daje to pogląd na resztę interesu i zwiększanie posiadania, tyle że przez kogo? Silne podstawy do analizy i wróżenia nie ma co. Ciężko połapać się w tych nazwach spółek z sieci powiązań, ponieważ zmieniają się często podobnie jak adresy siedzib.
nie brałem dopalaczy ale ma i drugą wizję- OBLIGACJE ( to moja prywatna wizja wiec prosze sie nia nie sugerować). Zastanawia mnie czemu nie ma na forum ciagłego jadu tych od których nie wykupiono? Może ich po prostu nie ma? Nie wiem, kto je kupił i czy te 75% (wartość nie potwierdzona) spłacili a jeśli tak to komu na podstawe jakiego klucza. Znam przypadek gdzie obligacje jak każdy inny instrument finansowy kupiła inna spółka pod dedykowany kredycik, którego nie mogła spłacić z powodu braku wykupienia obligacji. Emitent dusił wtedy kurs i umierał w konwulsjach 1,5roku aby nagle wystrzelić do góry i osiągnąć historyczne szczyty i obroty. Tak to bywa z kredytami ;)
Nawet jeśli weźmie się pod uwagę wątpliwej wiarygodności komunikaty, to wymieniona kwota 3,3 mln stanowi 60% potrzebnych na wykup środków. Nikt nie wylewa jadu ponieważ nic to nie przynosi w praktyce. Może wykupili tylko pociotom i znajomkom. Jeśli mieliby zamiar wykupić obligacje to spłacaliby proporcjonalnie. Natomiast, rzekomo wykupili częściowo, preferencyjnie, przedterminowo obligacje zapadające później, czyli B, a nie wykupili A. Zresztą jak ktoś słusznie zauważył na tym forum, zgodnie z narodową mądrością, to problem tych co się połaszczyli na te obligi.
Ode mnie nie wykupiono obligacji I nie widzę powodu aby sączyć tutaj ciągły jad bo i po co tracić energię, którą można przecież bardziej efektywnie spożytkować np. pisząc zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez zarząd Velto, zwłaszcza ten były.
Tez mam obligi serii A i proba wylania jadu skonczyla się usunieciem postu przez moderatora. Można tez zauwazyc satysfakcje tych, którzy tych obligpw nie maja ( jak to u Polaka)
Mi też nie zwrócili kasy za obligi serii A. Wypisywanie się ze swoimi żalami, zwłaszcza tu nic nie da. Tak jak ktoś napisał. Teraz już wiadomo z jakim towarzystwem mamy tu do czynienia. KNF i GPW też można informować do woli
Do mnie też nie trafiły żadne środki za wykup serii A. Tak jak piszą poprzednicy jadu nie będzie bo prawnicy już zostali wynajęci i zabawa w komunikaciki dobiega końca. Pozdrawiam prezesa.