Przychody mocno w górę 1.9 mln zł
Zysk netto 300% większy niż 1 kwartał 102 tys zł
Inwestycje krótkoterminowe 1.3 mln zł w tym 1 mln zł gotówki !!!! 300 tys zł pożyczyli na procent
Jak w tym tempie będzie rosła gotówką to za kilka kwartałów zrownamy się z obecną wycena !!!!
Prędzej czy później przebijemy 1 zł
Zakładając 3 kwartał na podobnym poziomie i 4 gdzie rok temu koszty otwarcia pizzerii zmniejszyły zysk mamy szansę na poprawę zysku netto o 70% do 350 tys zł netto i zakładając C/Z 12-15 4.2-5.25 mln zł wycena 0,90-1.1zl dodając gotowke 1,3 mln zł spokojnie 1.2 zł do osiagnecia
Czekałem co napiszesz na temat raportu bo dla mnie nie zmienia on sytuacji i dalej boczniak - nie mam akcji ale lubię poczytać waszą nagonkę : przychody - wzrost spowodowany pewnie głównie ŚDM i po części nowemu lokalowi wzrost gotówki ale też wzrost zobowiązań ty pokazujesz wzrost zysku 300% a ja widzę bez zmian r/r wzrost wynagrodzeń z 144 k do 423 k podatek dochodowy bardzo zaniżony, zakładam że przez straty z lat poprzednich i na koniec cytat z raportu które źle wróży przyszłym zyskom "w związku ze znaczącym zmniejszeniem bezrobocia w Polsce zaczyna ją pojawiać się problemy ze znalezieniem osób gotowych podjąć zatrudnienie w gastronomii. Tendencja ta w opinii Emtenta będzie powodowała systematyczny wzrost poziomu wynagrodzeń i kosztów zatrudnienia. "
Niech jest boczniak dla wierzących w rozwój i powolny skup akcji lepiej :-)
SDM to okres lipiec więc trzeci kwartał wypłata środków z 500+ czerwiec lipiec w mojej ocenie 3 i 4 kwartał będzie lepszy niż 2 kwartał ale to moja opinia i podobno się nie znam
Co do wynagrodzeń temat był już walkowany zobacz ile było etatów rok wcześniej nie podawali umów zleceń teraz zmienili na umowy o pracę
Podajesz wzrost zobowiązań a nie widzisz wzrostu należności cały czas jest na plus dla naleznosci
Każdy sam niech decyduje
Ja napisałem ile na ten moment powinna akcja kosztować 1.2 zł nie uwzgledniam w tym rozwoju !!
Ja moim wpisem chciałem pokazać że manipulujesz, pokazujesz wybrane (dobre) dla ciebie liczby a nie piszesz też o minusach, porównywanie zysku netto do słabego 1 kw a nie jak się powinno robić do kwartału z przed roku to przegięcie. Wyniki są identyczne w zasadzie na poziomie zysku netto ale ty już widzisz wzrost o 150% co dałoby c/z 60 , paranoja, lepiej chyba kupić amrest który otwiera nie jedną restaurację rocznie tylko kilkaset. Znając Ciebie to zaras twoja nagonka pojawi się na forum parkietu czy stockwatcha.pl.
Pokazuje najważniejsze informacje to ze zysk jest na podobnym poziomie co II kwartał 2015 nie jest niczym fatalnym najważniejsze ze nie są na minusie i zysk pozwala im na dalsza działalność
Z twojego wpisu wynikało że jest tragedia
Wiem jak się porównuje raporty ja tylko chciałem pokazać, ze nie jest źle wszyscy pisali, ze wynik będzie bardzo słabo bo Kraków ledwo na zero wychodzi, inwestorzy zaczną kupować po 3 i 4 kwartale gdzie progres będzie Bardzo mocno widoczny.
Jedni chcą większego zysku netto drudzy chcaniwych restauracji i jak jest nowy lokal to nie akceptują ze trzeba w niego zainwestować kosztem zysku
Ja pokazuje że mimo uruchomienia pizzerii gotówka nie spadła tylko nadal rośnie poczytaj o CASH FLOW maxipizza ma przyrost gotówki od początku roku 250 tys zł !! Wynik Ebitda na bardzo dobry poziomie
Zysk mniejszy bo wrzucają w koszty rozkręcenie nowego lokalu ale gotówką rośnie !!
Trudno cokolwiek dobrego o raporcie napisać. Prównując RZiS rok do roku (w zasadzie I półrocze 2016 do I półrocza 2015, bo taka jest metodologia porównań) jedyny pozytyw to 27% wzrost przychodów. Negatywów jest znacznei więcej np. 35% wzrost kosztów (8% więcej niż sprzedaży) 35 % spadek zysku ze sprzedaży, 50% spadek zysku operacyjnego, 44% spadek zysku netto. Na poziomie operacyjnym nie jest wcale tak różowo. O bilansie spółki przy następnej okazji.
Dla mnie osobiście najważniejszy będzie 4 kwartał podsumowujący cały rok to ze teraz przychody są wysokie to tylko jedna strona medalu ważne aby byli na plusie i zaczęli w końcu otwierać po 2/3 lokale rocznie
Skubnalem ja, zreszta od kilku miesiecy widze ze prawie caly obrot to moja osoba. Dlaczego? Spolka stabilnie i powoli sie rozkreca. To mi sie podoba. Policzylem, ze 90% z kawalkiem przez ostatnie pol roku to moje zakupy. Od ponad 5 lat nie sprzedalem zadnej akcji, w zadnej spolce. Nie gram na gieldzie od dawna teraz tylko inwestuje. Spolki ktore szybko rosna czesto tez szybko padaja. A dla waszej wiadomosci moge podac ceny akcji na najblizsze miesiace. Nastepny raport to cena okolo 57 gr. 3 miesiace pozniej 62 gr. Nastepne 3 miesiace 67 gr. I tak bedzie jak ja chce. Chyba, z chcecie ciagnac wyzej, nic przeciwko nie mam. Na wieksze spadki nie pozwole, chyba ze firma zacznie przynosic duze straty. Prorokiem nie jestem nie znam wlascicieli i nie wiem jakie maja IQ, ale na dzien dzisiesiejszy dalej bede skupowal wszystko ponizej 52 gr. bez ograniczen finansowych. Pozdrawiam wszystkich.
A tak na marginesie, to dzis dokupilem niecale 4k a to odpowiada moim 3 godz pracy. I nie wiem naprawde ile te zlecenie mnie kosztowalo, bo nie chce mi sprawdzac. Jedziemy powoli do gory. Kiedys sie spotkamy na walnym. To nie jest normalne ale uczciwosc kazala mi sie odezwac. Nie mam zadnych zlych zamiarow wobec spolki, wprost przeciwnie, kilka pomyslow ale na to przyjdzie pora.
Zdziwią się jeszcze nie którzy ile tutaj akcja będzie kosztować jak spółka zacznie Dywidendę wypłacać :-)
Obecnie raporty wskazują, że spółka się rozwija rosną przychody często trzeba poświęcić część zysku
Konkurencja przeważnie jedzie na kredyt Maxipizza konsekwentnie idzie do przodu i mimo otwarcia lokalu już powiększyła swoja gotówkę w tym roku o 250 tyś zł ! spółka nie ma kredytów
dużo drobnych inwestorów łasi się i nabiera na pralkę Płocka gdzie nie mówię że nie idzie zarobić ale większość z tych osób później zostaje z akcjami, tanie emisje dla Płocka i indywidualni mocno tracą
Przyjmując, że spółka będzie miała 7-8 mln przychodów i zarobi w tym roku 300-400 tyś zwiększając cenę produktów o 2,5-5 % zysk rośnie o 200-400 tyś zł plus wzrost przychodów i ta spółka ma szanse zarabiać 1 mln zł rocznie za jakiś czas
a wzrost ceny pizzy o 2.5-5 % to od ceny Pizzy np 25zł to jest 0,62-1,25 zł
Nie muszę podawać jak ceny wzrosną o 10% czyli 2,5 zł dla pizzy !!
Podobno tak dobrze zarabiasz i może skupić akcji ile chcesz i jakoś tego nie widać, kurs na rocznych minimach , podbij do 55 groszy to uwierzę w twoje możliwości.