Formuła 8 nie musi wracać na New Connect. Wystarczy, że wejdzie po raz drugi. Ja położyłem już laskę na ten papier i nie uwzględniam go w swoich kalkulacjach. Mam 2 inne papiery i być może uda mi się odrobić straty. Tym niemniej nie chce mi się wierzyć, aby najwięksi akcjonariusze pogodzili się ze stratami i odpuścili F8. Nie wykluczam, że akumulują jakieś środki, aby coś zrobić z tym papierem. Zobaczymy co będzie. Ja już się F 8 nie ekscytuję.
Tak akumulują środki ;-))) Chyba po to aby sobie zmaterializować akcje w formie papierowej i walnąć się nimi w łeb. Nie bój nic, "oni" na pewno nie stracą. ;-)))
A jakby spróbować zwołać walne? W którym by się omówiło warunki powrotu na NC. Wydaje mi się że jakby Graham zadziałał w tej kwestii można by uzyskać wymagany % potrzebny do ogłoszenia walnego. Wystarczy jakby na nowo uruchomił swojego bloga.
Jeśli coś da się zrobić to na pewno większościowi działają bo nikt nie chce stracić $, a oni mają najwięcej umoczone - wątpię żeby coś z tego kiedyś było :(
Niezupełnie bo jakby miejszościowi zwołali WZA w tej sprawie. Wtedy większościowi musieli by się do tego odnieść. Jeśliby nie zabrali głosu to wtedy wyszłoby, że im nie zależy i piach. Ale zawsze warto spróbować. A Gracham tym bardziej powinien podziałać i zebrać głosy a nie teraz chowa głowę w piasek. Już zapomnieli jaka była wielka akcja zbierania głosów i się udało. Teraz też się uda tylko trzeba chcieć a nie załamywać ręce.
A tu ciągle nic ? Jeśli się nie ruszycie to możecie zapomnieć o powrocie do notowań Czekacie jak ktoś to za was zrobi Dziecinada poziom tego forum to totalne dno.
A niby czemu mam coś robić Nie mam ani jednej sztuki tej makulatury. Udało się wywalić i nigdy więcej... A wy czekajcie dalej Celowa robota z tym zawieszeniem Umowa po terminie i niby zrobili co mogli
Nie mam wątpliwości (na 99%), że F 8 powróci na NC. Spółka ma wieloletnią historię notowań na NC.W odróżnieniu od PMI S.A. na F8 NIKT NIC NIE ZAROBIŁ. Wydaje mi się, że nie ma zgody wśród największych akcjonariuszy i dlatego jest tak jak jest. Ktoś wreszcie pęknie i komuś sprzeda papiery. Być może akcje odkupi zupełnie ktoś inny (spoza obecnego akcjonariatu). Wydaje mi się, że spółka jest warta ok. 1 mln PLN (w tym majątek ok. 0,5 mln PLN). Stawiam na to, że najdalej do końca I kwartału F 8 będzie na NC. Ale może zdarzyć się nawet w najbliższych tygodniach.
ERS jesteś optymistą i nie ma w tym nic złego, ale osobiście nie przemawia to do mnie, że F8 wróci czego oczywiście wszystkim życzę. Jestem zdania, że to już kaplica i trzeba się z tym pogodzić.
spójrz na wykres tej spółki, jak nikt nie zarobił a wzrost z 50 gr na 8 zł ? to mało , Ci co mieli zarobić zarobili, tyle w temacie. Pamiątka pozostanie na rachunku maklerskim. Pogodzić się ze stratą i cieszyć się że śledź zapuszkowany.
W istocie rzeczy wzrost z 0,5 PLN do 8 PLN jest imponujący. Tym niemniej jeżeli łączne obroty przy wysokich kursach to zaledwie kilkadziesiąt tysięcy PLN (może troche więcej) to nikt nic nie zarobił. Zwłaszcza jak się to podzieli na kilkunastu inwestorów. Np. Franek dość drogo kupował (tak sobie przypominam). Na PMI wysokie obroty notowano przy kursach 1-1,5 PLN. Były to miliony PLN. Po kilka PLN (mówię o F8) to handlowali głównie ci więksi (i niektórzy obecni na tym forum), a obroty były ŚLADOWE. Generalnie na Formule 8 NIKT NIC NIE ZAROBIŁ.
PRZYCHÓD ZA IIQ 26 038 217,85 NETTO a kapitalizacja 5,5 mln ??
Megasonic ta spółka jest mega niedowartościowana. Fakt puki co słaba płynność ale to się może za chwilę zmienić. Tu są podstawy do wzrostów i to dużych. Zobaczcie ile i na jaką wartość mają zamówienia do tej pory.
a kapitalizacja jedyne 5,5 mln zł te akcje trzeba mieć w portfelu !!!! choćby mały pakiet
Raport Bieżący nr 01/2016 Tytuł: Podpisanie umowy na kompleksową realizację laboratorium cyfrowego Treść: Zarząd Mega Sonic S.A. ("Emitent", "Spółka") informuje, że w dniu 05.01.2016 r. Emitent podpisał - jako wykonawca – z jedną z działających na polskim rynku spółek informatycznych, posiadających własny dział badawczo-rozwojowy, umowę na kompleksową realizację laboratorium cyfrowego o wartości netto PLN 37.828.000,- Realizacja przedmiotu umowy przewidziana jest w terminie do 29 grudnia 2017 r.
Umowa zakwalifikowana została jako istotna z uwagi na fakt, że jej wartość przewyższa 20% wartości przychodów netto ze sprzedaży Emitenta za okres ostatnich czterech kwartałów obrotowych.
Raport Bieżący nr 02/2016 Tytuł: Podpisanie umowy na rozbudowę centrum badawczo-rozwojowego na potrzeby realizacji badań analizy i detekcji zagrożeń cybernetycznych Treść: Zarząd Mega Sonic S.A. ("Emitent", "Spółka") informuje, że w dniu 12.01.2016 r. Emitent podpisał - jako wykonawca – kolejną, znaczącą umowę z jedną z działających na polskim rynku spółek informatycznych. Umowa dotyczy rozbudowy centrum badawczo-rozwojowego na potrzeby badań analizy i detekcji zagrożeń cybernetycznych. Wartość umowy wynosi netto PLN 49.534.000,- Realizacja przedmiotu umowy przewidziana jest w terminie do 30 czerwca 2018 r.
Umowa zakwalifikowana została jako istotna z uwagi na fakt, że jej wartość przewyższa 20% wartości przychodów netto ze sprzedaży Emitenta za okres ostatnich czterech kwartałów obrotowych.
Raport bieżący Nr 07/2016 Tytuł: Realizacja kolejnego zamówienia w ramach umowy znaczącej z Ingram Micro Polska Treść: Zarząd Mega Sonic S.A. ("Emitent", "Spółka") informuje, że Emitent zrealizował w dniu 25.04.2016 r. kolejne zamówienie do spółki Ingram Micro Polska – dużego, międzynarodowego dystrybutora urządzeń informatycznych i telekomunikacyjnych na dostawę urządzeń infrastruktury sieciowej oraz materiałów eksploatacyjnych. Wszystkie zamówienia są realizowane w ramach Umowy ramowej - Ogólnych warunków realizacji zamówień i współpracy uzgodnionych przez Emitenta z tym Partnerem w IV kwartale 2015 r.
Łączna wartość netto zrealizowanych w 2016 r. dostaw wynosi 2.701.612,60 EUR przekraczając 20% wartości przychodów netto ze sprzedaży Emitenta za okres ostatnich czterech kwartałów obrotowych i, z tego tytułu, Umowa została zakwalifikowana jako istotna. Umowa jest bezterminowa i zawarta została na warunkach rynkowych. Emitent wiąże duże nadzieje na realizację następnych dostaw w kolejnych miesiącach.
ESPI Raport bieżący nr 4/2016 Tytuł: Zamówienie na dostawę urządzeń Treść: Zarząd Mega Sonic S.A. ("Spółka", "Emitent") informuje, że w dniu 08 lipca 2016 r. do Spółki wpłynęło Zamówienie od podmiotu: INGRAM MICRO POLAND Sp. z o.o. na dostawę „Sprzętu optycznego infrastruktury sieciowej” na kwotę netto EUR 439.350,00. Spodziewany termin dostawy: 29 tydzień 2016 r.
Raport bieżący ESPI Nr 6/2016 Tytuł: Zamówienie na dostawę urządzeń optycznych infrastruktury sieciowej Treść: Zarząd Mega Sonic S.A. ("Spółka", "Emitent") informuje, że w dniu 15 lipca 2016 r. Spółka podjęła realizację Zamówienie od CURSOR S.A. z siedzibą w Warszawie na dostawę „Sprzętu optycznego infrastruktury sieciowej” na kwotę netto EUR 242.020,00. Dostawa jest realizowana w ramach handlowej umowy ramowej z 10 maja 2016 r. Zarówno umowa jak i zamówienie są realizowane na zasadach rynkowych, właściwych dla tego charakteru współpracy.
Raport bieżący ESPI Nr 8/2016 Tytuł: Zamówienie na dostawę urządzeń Treść: Zarząd Mega Sonic S.A. ("Spółka", "Emitent") informuje, że w dniu 21 lipca 2016 r. do Spółki wpłynęły dwa Zamówienie od podmiotu: INGRAM MICRO POLAND Sp. z o.o. na dostawę „Przełączników sieciowych fiber optics wraz z akcesoriami” na łączną kwotę netto EUR 1.149.595,00. Spodziewany termin dostawy: 22 lipca 2016 r.
Raport bieżący ESPI Nr 9/2016 Tytuł: Zamówienie na dostawę urządzeń Treść: Zarząd Mega Sonic S.A. ("Spółka", "Emitent") informuje, że w dniu 21 lipca 2016 r. do Spółki wpłynęło Zamówienie od podmiotu: INTERNET MALL POLSKA Sp. z o.o. na dostawę „Przełączników sieciowych fiber optics wraz z akcesoriami” na łączną kwotę netto EUR 303.177,00. Spodziewany termin dostawy: 25 lipca 2016 r.
ESPI Raport bieżący Nr 17/2016 Tytuł: Zamówienie na dostawę urządzeń Treść raportu: Zarząd Mega Sonic S.A. ("Spółka", "Emitent") informuje, że w dniu 30 sierpnia 2016 r. do Spółki wpłynęło Zamówienie od podmiotu: VDS Europe na dostawę „Sprzętu infrastruktury sieciowej” na kwotę netto EUR 951.000,00. Zamówienie jest realizowane na zasadach rynkowych, właściwych dla tego rodzaju współpracy. Spodziewany termin dostawy urządzeń: 31 sierpnia 2016 r.
ESPI Raport bieżący Nr 23/2016 Tytuł: Zamówienie na dostawę urządzeń Treść: Zarząd Mega Sonic S.A. ("Spółka", "Emitent") informuje, że w dniu 13 września 2016 r. do Spółki wpłynęło Zamówienie od podmiotu: Ingram Micro Poland na dostawę „Sprzętu optycznego infrastruktury sieciowej” na kwotę netto EUR 304.000,00. Zamówienie jest realizowane na zasadach rynkowych, właściwych dla tego rodzaju współpracy. Spodziewany termin dostawy urządzeń: 39 tydzień 2016 r.