Tak jest___liczy się zmiana trendu w raporcie___kolejne powinny być coraz lepsze, więc kiedy kupować jak nie teraz, kiedy papier zdołowany od dawien dawna___najwyższy czas na dyskontowanie przyszłości naszego gniotka :-)
Nie zaklinajmy rzeczywistości. Nie ma dramatu, ale w drugim kwartale 60 tys. straty (!!!) Niestety pewnie znowu będziemy się pojedynczymi akcjami osuwać i kisić się bez obrotów w przedziale 19-25 przynajmniej do wyników za IIIQ... Pozdrawiam, Misiek
Coraz lepsze te informacje ze spółki. W raporcie rocznym napisali, że cały 2016 rok ma być już dużo lepszy i na plusie:) Akcji mało, złotówka powinna być tu już dawno. Jeszcze jak się pojawi info o zwiększeniu zaangażowania przez Niemców, lub przejęcie przez nich spółki to mamy kosmos:)
Kosmos to będziesz miał jak jutro poleci do dołu ze 40%, wyniki fatalne, spadek przychodów, strata, 10 mln zobowiązań, naganialiście wcześniej że program 500+ poprawi wyniki a tu zonk, spadek . Dlatego proszę nie piszcie że wyniki super bo to jest kłamstwo, jutro mocny spadek.
W stosunku do analogicznego kwartału zeszłego roku wynik bardzo dobry: A będzie jeszcze lepiej!!!
Zysk ze sprzedaży: wzrost o 65.88% r/r Zysk operacyjny (EBIT): wzrost o 75.98% r/r Zysk przed opodatkowaniem: wzrost o 79.51% r/r Zysk netto: wzrost o 75.61% r/r Przychody ze sprzedaży: spadek o 22.98% r/r
to może być kolejny kandydat pot nieprzecietna stopę zwrotu moim zdaniem warto zakopać z 20 tys akcji i poczekać bo może być potem ciężko kupić jak arkusz pusty
Daj Ci Boże :-) Ja jestem bardzo cierpliwy na tym papierze, bo mam go już z drobnymi przerwami bagatela z 8 lat___hehe Mam i tak sobie go zakopałem, w między czasie dokupując z nadwyżek czy strzałów na innych walorach___a co tam, skoro widzę, że spółka mozolnie bo mozolnie, ale jednak się rozwija oraz posiada w miarę poukładany zarząd. No i nie wspominając o wielkim bracie z za zachodniej granicy, który się Hurtkiem zaopiekował i być może w niedalekiej przyszłości pomoże wypłynąć na szersze wody, a co to wówczas będzie oznaczało dla posiadaczy akcji, których obecna cena jest bardzo atrakcyjna, chyba nie muszę tłumaczyć :-) Dlatego warto je mieć w swoim zdywersyfikowanym portfelu jednak wcześniej, wyprzedzając zakładany ruch, gdyż kupienie ich w odpowiedniej cenie oraz ilości po mega dobrym info, przy tak wymęczonym rynku, może graniczyć z cudem.