• Deutche Bank robi pod siebie i sprzedaje Windeln.de a my dokupujemy Autor: ~bialoczerwony [91.202.175.*]
    http://www.dgap.de/dgap/News/pvr/windelnde-release-according-article-section-the-wphg-the-german-securities-trading-act-with-the-objective-europewide-distribution/?newsID=955417

To już spory kawałek tortu, teraz czekać aż dostosuję model sprzedaży do zmian jakie zaszły w prawie na rynku chińskim i sruuu...
  • Re: Deutche Bank robi pod siebie i sprzedaje Windeln.de a my dokupujemy Autor: ~jan [78.8.129.*]
    zabawna jest ta forumowa filozofia:)

jeszcze nie sprzedales?
  • Re: Deutche Bank robi pod siebie i sprzedaje Windeln.de a my dokupujemy Autor: ~Bialoczerwony [94.254.193.*]
    Sprzedawać przy 0,5 NAV raczysz żartować? Gdy podczas Lehman Gate było 0,4 NAV... Teraz to się kupuję, ja nie jestem tak dobry jak Ty, mam średno na MCI 20-25% rocznie z całości portfela , Tomek ma 20-25% a wiele funduszy może tylko zerkać z zazdrości na takie stopy zwrotu... Rozumiem, że Ty masz 100% r/r ale takich miszczów jak Ty niewielu na ziemi się urodziło hehe.
  • Re: Deutche Bank robi pod siebie i sprzedaje Windeln.de a my dokupujemy Autor: ~jan [78.8.129.*]
    Poszukiwanie w fundamentach i newsach ze spólki uzasadnien i usparawiedliwien do absurdalnego przetrzymywania akcji ,ignorujac podstawy inwestowania ,a wlasciwie gry na gieldzie to typowe dla poczatkujacych i ignorantow (bez urazy).
    W tym(postawie) niewiele roznisz sie od tutejszego forumowego martoła aczkolwiek nie widze innych negatywnych podobienstw (IQ) wrecz przeciwnie masz logiczny potencjal lidera watku :)
    Ale tu sie mylisz, trwajac w uporze tracisz i bedziesz tracil,poglebiona krzywa spadku daje sygnal do przyspieszenia,ktore nastapi moim zdanie w nastepnym tygodniu.
    Bede bardzo zaskoczony jesli nie bede mial racji , a Tobie pogratuluje :)

p.s.
    niewiele zarobilem na mci w tym roku ,a Tobie nie wierze w te 25% :)
  • Re: Deutche Bank robi pod siebie i sprzedaje Windeln.de a my dokupujemy Autor: ~bialoczerwony [91.202.175.*]
    Możesz nie wierzyć Twoja sprawa, kupione w 2012r, można sprawdzić po ile.A więc jak na razie ponad 100% od całości portfela.
    Ty grasz, ja inwestuję.
    Nawet jeśli wygrasz w tym tygodniu, to co z tego???
    Mnie nie interesuje ten tydzień, ani następny. Mnie interesuje IPO GETT, IPO iZettle, może IPO połączone Auctionaty.
    Wykres pokazuje jednoznacznie jaki mamy trend od 2009r ( dołek 2009 i dwa dołki w 2011, potem 2012 no i obecny 2016- każdy jakby coraz wyżej nie uważasz ? )
    http://stooq.pl/q/?s=mci&c=10y&t=l&a=lg&b=0 a że przy okazji będą i wystrzały i korekty hmmm to są emocje, ja inwestuję pod fundamenty i tyle. Czy mój sposób jest lepszy? Nie wiem czy dla kogoś innego, dla mnie tak i tyle. Za dużo mam akcji żeby sobie skakać, przy takiej płynności, czasu też niewiele, żeby non stop śledzić notowania.
    Jesli będziesz tu pisał to zobaczymy za jakiś czas...

• Re: Deutche Bank robi pod siebie i sprzedaje Windeln.de a my dokupujemy Autor: ~mar [87.207.12.*]
    I tu sie zgodze z bialoczerownym. Moglbym napisac podobny komentarz.
  • Re: Deutche Bank robi pod siebie i sprzedaje Windeln.de a my dokupujemy Autor: ~eeetam [78.28.33.*]
    rany, BC, z całym szacunkiem schodzisz do poziomu naganiania mar)toła?...
    przy dacie też przed 3 laty podobnie pisałeś o inwestowaniu, a potem...
  • Re: Deutche Bank robi pod siebie i sprzedaje Windeln.de a my dokupujemy Autor: ~bialoczerwony [91.202.175.*]
    A może coś od siebie, skoro takiś bystrzak. Może jakieś argumenty przeciw, wtedy będziemy dyskutować.
    Decyzję czy wejść czy nie każdy podejmuje sam i jeśli opiera ją tylko na wpisach z forum hmmm prędzej czy później straci swoje ciężko zarobione pieniądze.
    Co do Daty myliłem się i chyba nie tylko ja bo nie można przewidzieć jednej rzeczy ( zmian w prawie) pomimo tego uważam, że inwestowanie w wartość tak jak i w MCI i DACIE ma sens.
    http://stooq.pl/q/?s=abc&d=20160812&c=3y&t=l&a=lg&r=abe+act do tego dodaj jeszcze dywidendy.... Uważam, ze Data jeszcze pokaże na co ją stać...
  • Re: Deutche Bank robi pod siebie i sprzedaje Windeln.de a my dokupujemy Autor: ~sruuu [78.28.33.*]
    Dnia 2016-08-12 o godz. 14:23 ~bialoczerwony napisał(a):
    > http://www.dgap.de/dgap/News/pvr/windelnde-release-according-article-section-the-wphg-the-german-securities-trading-act-with-the-objective-europewide-distribution/?newsID=955417
    >
    > To już spory kawałek tortu, teraz czekać aż dostosuję model sprzedaży do zmian jakie zaszły w prawie na rynku chińskim i sruuu...

http://manager.money.pl/wiadomosci/artykul/fibaro-design-patent-kradziez,255,0,2132991.html
  • Re: Deutche Bank robi pod siebie i sprzedaje Windeln.de a my dokupujemy Autor: ~mar [87.207.12.*]
    Wyglada ze mamy juz 10.1 % akcji Windeln.de???

Dobrze odczytalem??
[x]
MCI -0,34% 29,70 2025-11-14 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.