• squeeze out ??? Autor: ~Ringo [89.77.25.*]
    Czy ktoś odrobił zadanie domowe i sprawdził ile akcji jest w funduszach tj. TFI, OFE itp. ? ??
    Obawiam się, że za chwilę może się okazać, że GY kupi jakieś spółki które "przypadkiem" są w posiadaniu brakujących % do ich pakietu 95% i zrobi przymusowy wykup po cenie "godnej" i zgodnej z ustawą.

Aktualnie trwający skup jest moim zdaniem skupem od drobnicy, (od kilku do kilku tysięcy akcji).
    Wykupią to bez problemu bo wszyscy oddadzą jak nie za 100 to za130 więc jedyna nadzieja, że Fundusze nie oddadzą tanio.
  • Re: squeeze out ??? Autor: ~Księżunio [85.89.171.*]
    Ja twierdzę ,że godziwa cena to 250 zł i mogę to dowieźć w sądzie. Uklepywanie rzeczywistości i straszenie przymusowym wykupem nic nie da ,za dużo jest faktów mówiących o tym ,że firma wyprowadzała zyski za granicę i nie zrealizowała obietnic dotyczących wezwania.
  • Re: squeeze out ??? Autor: ~Pikus [79.185.156.*]
    Aby oglosic przymusowy wykup wystaczy 90 % kapitału.
  • Re: squeeze out ??? Autor: ~ja [77.254.130.*]
    Dnia 2016-08-11 o godz. 19:10 ~Pikus napisał(a):
    > Aby oglosic przymusowy wykup wystaczy 90 % kapitału.

wystarczy? powinno byc od 75%. trwanie takich społek na rynku nie ma sensu bo mniejszosciowi sa OKRADANI.
    ps skup GYra trwa wiec nadzieja jest. dziwi mnie jedynie ze ktoś po tej cenie.... sprzedaje

• Re: squeeze out ??? Autor: ~Ringo [89.77.25.*]
    Masz racje, w spolkach publicznych wystarczy 90% - ale to tylko ulatwia zadanie GY.

• Re: squeeze out ??? Autor: ~Pikus [79.185.156.*]
    jeśli uważacie, ze cena jest nieadekwatna to nic nie stoi na przeszkodzie aby kupic te 10 % plus jedna akcje dziś i dogadać się z GY nt ceny. trzymam kciuki
  • Już jest blisko ,akcje są gorące tzn. po 250 zeta Autor: ~konfesjonał [37.190.188.*]
    ...a co to znaczy - jeśli uważacie ,że cena jest nie adekwatna...? Zawsze znajdzie się jakiś naganiacz ,że gra na południe.
    Ma być 250 zeta Ad. tego ,że ktoś sprzedaje ...pisałem już ,że to gra ,gdzie następuje nagroda. Te akcje które to niby są sprzedawane to akcje GY dla czerwonych szelek, inaczej nie mieliby wózków i chat,za te swoje konsensusy :)
  • Re: Już jest blisko ,akcje są gorące tzn. po 250 zeta Autor: ~JA [83.15.184.*]
    moze i tak byc ze sprzedaja sami sobie. Nam pozostaje jedynie czekac
[x]
DEBICA 0,00% 80,50 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.