Też polecam alumetal Na Alumetalu nie było jeszcze wyników a jest bardzo prawdopodobne, że będą bardzo dobre (pomimo niskich cen jednak wyższa średnia cena aluminium w 2q niż w 1q, duży popyt z branży AM pozwala na uzyskanie niezłych marż) , reakcją rynku na bardzo dobre wyniki może być to co teraz obserwujemy na Uniwheels. Wyniki Kęt można powiedzieć że są już przetrawione. Myślę, że spory potencjał drzemie jeszcze w kursie Budimexu (wybicie z kanału spadkowego, odmrożenia kontraktów na kolei, backlog na 9,6mld, rekomendacje na 220+, perspektywa dużej dywidendy za 2016, spółka chętnie kupowana przez dużych graczy z dobrą płynnością)
Czas na ALUMETAL. Dziś świetne wyniki ogłosił IMPEX, wyniki na Alu powinny być przynajmniej tak dobre jak na impexie. Obstawiam, że po czwartku już 7x,xx.
Oby tak bylo bo Alumetal tez jestem zapakowany po uszy ale moja srednia to 48 zł , wiec nawet jak bedá małe korekty to i tak jestem spokojny . Pozdrawiam
Zachowania na gieldzie nie da sie do konca przewidziec , chociaz wywiad z prezesem Alumetal jest nie za bardzo spojny raz mowi ze skupia sie na wyzszych marżach kosztem obrotow innym razem ze po uruchomieniu zakładu na Wegrzech musza zejść z marżami w dół zeby sprzedaż sie zwiekszyła !!!
Dnia 2016-08-21 o godz. 10:16 ~Cwaniak napisał(a): > Zachowania na gieldzie nie da sie do konca przewidziec , chociaz wywiad z prezesem Alumetal jest nie za bardzo spojny raz mowi ze skupia sie na wyzszych marżach kosztem obrotow innym razem ze po uruchomieniu zakładu na Wegrzech musza zejść z marżami w dół zeby sprzedaż sie zwiekszyła !!!
Tu sa kety wiec nie wysilaj sie z alumetalem kupiles to sie ciesz
Kęty nawet trzymają kurs, szczerze to nawet się nie spodziewałem, że podejdą pod 400 tak szybko - zobaczymy co będzie dalej (390-400 dla kupujących to chyba szczyt możliwości na jakiś czas), szkoda tylko, że Alumetal tak rozczarowuje. Chyba zaliczymy korektę na Alumetalu ale i tak twierdze, że długoterminowo jest tutaj wiele do wygrania.