linkW Polsce w drugim kwartale 2016 r. w kategorii opon do samochodów osobowych/suv/van nastąpił wzrost sprzedaży w porównaniu z tym samym okresem w 2015 r. o 28 proc. Wyraźną poprawę wyników odnotowano w segmencie opon do samochodów suv - aż o 40 proc. Rezultaty te odpowiadają wzrostowi sprzedaży tego typu pojazdów na rynku pierwotnym i wtórnym.
...to kompletna bzdura,którą opisałeś w ten sposób, guzik mnie obchodzi GY. Najważniejsze ,że GY nie może tak oceniać DEBICY. Dębica to nie polski rynek,ale NAJWIĘKSZY przedstawiciel na EUROPĘ. Ale rozumiem wszystkich frustratów :)
NAJWIĘKSZY przedstawiciel na EUROPĘ ?? Z tym, że po wynikach finansowych jakoś tego nie widac. Od kilkunastu lat spółka stoi w miejscu a to oznacza, że sie nie rozwija.
Dnia 2016-08-10 o godz. 09:10 ~bieznik napisał(a): > NAJWIĘKSZY przedstawiciel na EUROPĘ ?? Z tym, że po wynikach finansowych jakoś tego nie widac. Od kilkunastu lat spółka stoi w miejscu a to oznacza, że sie nie rozwija.
Już GY o to zadbał , aby rozwój odbywał się za oceanem, tym niemniej największą fabryką w Europie jest
Dnia 2016-08-10 o godz. 09:36 ~bieżnik napisał(a): > ale to znaczy że nikt sternikowi nie wchodzi w paradę i sobie ustawia 13. :)) Inaczej mówiac, nikt z pomniejszych inwestorów spółka sie nie interesuje
i nikt się tym nie będzie interesował( jedynie czerwone szelki i GY), bo to jest giełdowy , sporo warty trup
Dnia 2016-08-10 o godz. 10:03 ~bieznik napisał(a): > Masz rację. Latami spółka została spieprzona totalnie, zatem niech teraz grubasy sami ciągną wózek który sami zdezelowali.
jest dokladnie...odwrotnie: znosi zlote jajka ale nie nam, niestety :(
Dnia 2016-08-10 o godz. 10:03 ~bieznik napisał(a): > Masz rację. Latami spółka została spieprzona totalnie, zatem niech teraz grubasy sami ciągną wózek który sami zdezelowali.
... i znów się mylisz, wózek jedzie bardzo fajnie. Doją nas na potęgę,wszyscy zarabiają ,ci co mieli zarobić
Niestety spółkę spiep..ono już przy sprzedaży Hamerykanom, teraz nawet gdyby odkupić ich udziały to oni i tak są wygrani (poza tym ,że trzeba by zapłacić premie za przejecie firmy, to automatycznie tracimy rynki zbytu GY, czyli wszystko trzeba by zaczynać niejako od nowa, takie jest moje zdanie). Drenaż finansowy też mi się niestety nie podoba, ale kto ich ruszy???
Dnia 2016-08-10 o godz. 11:24 ~Dawid napisał(a): > Niestety spółkę spiep..ono już przy sprzedaży Hamerykanom, teraz nawet gdyby odkupić ich udziały to oni i tak są wygrani (poza tym ,że trzeba by zapłacić premie za przejecie firmy, to automatycznie tracimy rynki zbytu GY, czyli wszystko trzeba by zaczynać niejako od nowa, takie jest moje zdanie). Drenaż finansowy też mi się niestety nie podoba, ale kto ich ruszy???
to niedorzeczne. Nikt nie odkupi spółki od GY . Teraz tylko chodzi o to ,aby GY nie dzielił się zyskiem z akcjonariuszami
Ilu to tych akcjonariuszy nie związanych z GY zostało? GY jest w posiadaniu 81,4% akcji, zatem zdecydowaną większość zysku tak czy owak wypłaciliby sobie. :)
Dnia 2016-08-10 o godz. 14:41 ~bieznik napisał(a): > Ilu to tych akcjonariuszy nie związanych z GY zostało? GY jest w posiadaniu 81,4% akcji, zatem zdecydowaną większość zysku tak czy owak wypłaciliby sobie. :)
To kolejny głos za tym ,że nie ma motywów do wzrostu kursu. Właśnie na tym rzecz polega,aby urąbać wszystkich w majestacie prawa, aby zarząd trzymał wszystko jak trza,a zyski za granicę. Ktoś ( nieliczni) dostaną za tę grę nagrodę