Hej, planuję za kilka dni zamieścić analizę aviiaml na swoim blogu - marketrevolution.eu . Mogę prosić dovado i paru innych znawców spółki o kontakt mailowy, aby być pewnym kilku rzeczy zanim ją opublikuje? Będę wdzięczny za pomoc. krzabr (at) yandex.com
Przeanalizuj spółkę pod względem erozji rentowności, jak spadku zysków ze sprzedaży samolotów. Przyjrzyj się bezpośredniej konkurencji i zrób analizę SWOT. Byłaby to bardzo dogłębna, wartościowa analiza i zdobyłbyś wdzięczność wielu osób na tym wątku.
ale to nie ja się zgłaszałem z tym tematem. Dopóki nie ustabilizują rentowność na obecnym poziomie, a w dalszym etapie nie zaczną poprawiać wyników, to czeka nas tutaj bryndza. Fakt spółka jest tania, ale to wcale nie oznacza, że nie może być jeszcze tańsza. Poczekamy, zobaczymy co przyniesie najbliższy raport, ale po kursie obecnym niczego dobrego się nie spodziewam.
Benek a ty masz akcje bo piszesz jakbys ich nie mial.O jakiej stabilizacji ty piszesz. Tu bedzie taki rozwój i taki wzrost o jakim sie nie śnilo na innych spolkach . A jak zobaczysz cene po wynikach to ci galy wyjda na wierzch z oslupienia , Ty naprawde jestes ślepy i nie widzisz rozwoju firmy od początku roku .Nie wiem co uruchomilo taka lawine zakupow i sprzedażyl Może chca sie pochwalic przed Chinczykami .
Sory że tak odpisałem ale zgłasza się do mnie multum osób o to żebym przeanalizował to czy tamto, tyle że jak coś trzeba zrobić to mogę liczyć tylko na siebie a mój czas jest niestety bardzo ograniczony, a wdzięczność z forum mnie niestety nie wyżywi i nie opłaci czynszu :-) .
Więc nie mam czasu na swoty czy inne rzeczy, pisze tylko kluczowe uwagi. Inne portale robią kompleksowe analizy
Jak chcesz to pisz na maila na swoich uwagach i materiałach, wtedy zerknę na to i jak będą wartościowe to dopiszę.