Tu nie chodzi o Wajdę tylko o Wasko. Chcą położyć firmę, bo zagraża na rynku cwaniakom z układami u obecnie panujących z PiS. Widać to po zachowaniu sądów i prokuratury, która nie dopuszcza nawet tych z Helsińskiej Fundacji. To jest jawny atak na praworządność, to jest komuna w czystym wydaniu, a Ziobro zachowuje się z podległymi mu fajansami jak komunistyczny kacyk. To się dorobiliśmy Polski w odwrocie!!! To prosta droga do ukraińskiego bajzlu, która wiedzie dalej na wschód. Zamiast ich w 2007 roku wysłać daleko lub pozamykać na amen, pozwolono im drzeć pysk i teraz ciągną naród prosto do przepaści. Opanowali resorty siłowe, by czuć się bezpieczne. Jak takiemu małemu karakanowi na kaczych nóżkach, udało się wykiwać dumny i bohaterski naród Polski? Czy jesteśmy już tacy głupi??????
Jorzim, z polityką to do Sejmu albo do KOD-u, a tu handluj, graj i nie mieszaj w kotle bo jednym sprzyjasz innym ubliżasz.
Co do komentarzy to gościa znamy i to dość długo. Współczuje mu z powodu choroby natomiast czas najwyższy aby zrozumiał akcjonariuszy, którzy nie dysponują milionami a tylko tysiącami i miał dla nich przynajmniej odrobinę szacunku.
Patrzę na te komentarze i oczy przecieram. Nie znacie człowieka, pewnie nawet go nie widzieliście na żywo i tylko dlatego, że podjęliście takie a nie inne decyzje inwestycyjne, które ostatecznie nie dały Wam zysku wieszacie na człowieku psy i złorzeczycie mu w tak prymitywny sposób - dajcie spokój. Ostatnie spadki nie są przecież żadnym działaniem manipulacyjnym, kilka osób postanowiło przenieść kapitał na inny papier i tyle - szukanie w tym spisku jest chybione. Zamiast biadolić, że tak nisko stoi to zacznijcie uśredniać i samo się podniesie. Miłego dnia i mniej żółci życzę.
Roznych wiadomosci sie spodziewalem ale czegos takiego :-) pozdro dla zelaznego panie wojtku dla pana zdrowia proponuje odsprzedac akcje po 5 zl tak jak pan to mowil i swiety spokoj
Jestem całym z sercem z Panem Wajdą (duuuużo zdrowia mu życzę) , takich czasów dożyliśmy - nikt się chyba tego nie spodziewał. To sa nieludzkie areszty wydobywcze oprócz braku mozliwości leczenia śmiertelnych chorób brakuje zalewania woda i pradu . KTOS chce przejąc spółke za pól darmo!!!!!!!!!!!!!!
Ktos doprowadzil do tego ze kapitalizacja spolki szoruje po dnie a teraz placz, a pozatym osoba inteligentna powinna sie liczyc z tym ze bardzo zazyle kontakty z jedna strona sceny politycznej(Buzek,ordery medale) niesie z soba wielkie ryzyko w przypadku zmiany wladzy
tylko dlaczego naszym kosztem! Zainwestował pieniądze niemałe dla mnie - wydawało mi się w świetną stabilną spółkę. Choruję od 12 lat na SM, nie mam ochoty oddawać akcji za bezcen bo mnie po prostu na to nie stać.
2,37 zł/akcje; 2,51 zł/akcje Znacie to i to jest minimum. Adwokat się żali, niech przekaże właściwe dyspozycje "słupom". Wartość akcji spadła nie o 20% a o 38,9%.
Tu sie cos wydazy tylko zastanawia mnie ten stan zdrowia bo jezeli to nie zaslona dymna i rzeczywiscie jest powaznie chory w co watpie , to tylko cierpliwie czekac kto zapuka do drzwi jwgo celi z propozycja odkupu pakietu wiekszosciowego
ile w was nienawiści - spółke prowadził znakomicie - wyniki od lat b.dobre a że porównujecie kurs do chorej hossy 2007 to juz nie wróci , jak nie daj Boże umrze rodzina sprzeda w silne bogate łapska
A jezeli chodzi jeszcze o ten rzekomy spadek wartosci akcji w zwiazku z zatrzymaniem to reki bym sobie nie dal uciac ze prezes nie maczal w tym palcow moze papuga mu doradzila ze pojada ta linia obrony bo jak czytam w artykule o jego inowacyjnych badania medycznych itp. To wszystko uklada sie w przemyslana linie obroni i wybielania
niezależnie od stanu zdrowia musi pojawić się nowy zarządca, bo "były" jest już stracony dla spółki. Spółka naprawdę dobrze stoi i szkoda czasu. A wtedy powinna śmigać nie na tych poziomach.
Problemem nie jest to, że ktoś chce/musi tanio sprzedać, problemem jest to, że nikt nie chce w tej chwili tanio kupić. Sytuacja, mam nadzieję, w końcu się zmieni. Pozostaje wytrwać w cierpliwości i uśredniać w czasach takich promocji. Miłego dnia.
sąd i prokuratura maja dęte argumenty - czemu nie ma procesu - ARESZTY sa WYDOBYWCZE- pokaż goscia a paragraf znajde - coś mu udowodnie -jak sie nie przyzna to mu grzywne wlepimy bo jadl za dużo albo nie jadł wcale i sie jedzenie zmarnowało
„Z opinii aresztu śledczego wynika, że ostatnio dramatycznie pogorszyły się wyniki badań onkologicznych właściciela Wasko" – precyzują adwokaci. Wojciech Wajda rozpoczął więc protest głodowy przeciwko uniemożliwianiu mu leczenia. „Niezależnie od fundamentalnych kwestii zdrowotnych, przedłużenie aresztu to kolejne z drastycznych naruszeń prawa" – wskazują dodatkowo obrońcy Wajdy. W związku z powyższym złożyli skargę do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu. Zarzuty dotyczą nieludzkiego traktowania aresztowanego, uniemożliwienie mu obrony i złożenia wyjaśnień przed sądem oraz zatajania akt sprawy. „Dodatkowo zebrany materiał dowodowy zgodnie z orzecznictwem sądów polskich i europejskich nie daje prawnych podstaw do stosowania najostrzejszego środka zapobiegawczego w postaci aresztu" – twierdzą obrońcy. Zgłoszone naruszenia prawa spowodowały, że do procesu w roli obserwatorów przystąpiły: Helsińska Fundacja Praw Człowieka oraz Związek Przedsiębiorców i Pracodawców, który wyraził swoje zaniepokojenie zaistniałą sytuacją.
Stworzona przez Wojciecha Wajdę spółka WASKO S.A. jest obecna na polskim rynku ponad 25 lat. Jest spółką ze 100% polskim kapitałem oraz zatrudnia ponad 1500 osób. W ostatnich latach spółka kładła głównie nacisk na rozwój innowacji w dziedzinie biomedycyny, wspierając wiodące projekty dotyczące chorób serca i chorób nowotworowych.