https://www.bankier.pl/wiadomosc/SYNTHOS-Otrzymanie-wniosku-akcjonariusza-ws-zmiany-wniosku-o-zwolanie-Nadzwyczajnego-Walnego-Zgromadzenia-Synthos-S-A-7463705.html Po prostu pierdu pierdu....
niby masz racje ale w takim razie kto od dluzszego czasu na fixie zbiera ten papier po to by stracic i na dodatek prawie za kazdym razem cene podciagnac grosza 2 lub trzy?
Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. Ten co chce podbić cenę i rownie dobrze moze sprzedawac w czasie normalniej sesji. Bo dlaczego nie mialby kupowac w czasie dnia jesli chcialby nabyc walory?
Walne powinno byc zwolane w ciagu 14 dni od wniosku, pozyjemy zobaczymy co z tym walnym ale jesli przeglosuja uchwale to mozna spodziewac sie wzmocnienia kursu waloru.
ale na koniec sesji kurs jest podciagany obrotem czasami przekraczajacym milion zlotych gdy przez caly dzien obrot to 2 miliony i tak juz chyba od dwoch miesiecy jak nie wiecej...wiec gdzie tu logika ? statystycznie biorac takie zachowanie zazwyczaj jest na plus dla kursu w srednim terminie
ja obstawiam rekordową dywidendę za którą + za kasę ze sprzedaży echo główny udziałowiec skupi resztę akcji z rynku mi amore mio sns z giełdy. Po co ma brac 62% zysków jak może brać wszystko a drugiej takiej perły chemicznej w Europie próżno szukać...
A od kiedy to podludzie kreują filozofię inwestowania dla takich ikon jak Sołowow? Możesz sobie patykiem opisywać w piaskownicy te swoje historie, a nie w miejscu dla inteligentnych ludzi.
to jest forum czyli miejsce wymieniania opinii i swoich spostrzeżeń i przemyśleń. widać że nie masz o tym pojęcia i nigdy miał nie będziesz. Nie będę cię lżył bo jesteś za mały dla mnie, idź lepiej oglądać swojego idola Kaczyńskiego bo z takim językiem jak nic jesteś pisiorem
Jeszcze coś miałeś do powiedzenia poza nietrafionymi wycieczkami politycznymi? Niedługo studia, więc kończ te swoje burzliwe opowieści i wracaj do podręczników, a inwestowanie zostaw dojrzałym ludziom, którzy mogliby Twoich profesorów uczyć praktycznego zastosowania teorii, które głoszą na temat AF czy AT. Ech co za beszczelne stworzenie. Kiedyś dzieci wiedziały gdzie ich miejsce, a dzisiaj? Jeszcze Ci matka pewnie obiady gotuje do słoików, a Ty mnie w swoją durną segmentację polityczną wprowadzasz? Będziesz na swoim i do czegoś w życiu dojdziesz to się będziesz mógł mądrzyć, a póki co wskazałem Ci gdzie możesz swoje teorie wygłaszać - W PIASKOWNICY.
KIedyś brak odpowiedzi , było przychyleniem sie za wnioskującą stroną...A tu to dalej galimatias wielkich napuszonych żab...Z So-łowowem na czele.....Zarząd bawi sie kursem i dalej zbiera akcje od małych wkurzonych ludzików..