nikt nie kupi nowej emisji lepiej brać teraz po 10,11,12,13 może jak będzie po 15 ktoś zaryzykuje kupno nowej emisji nie wiadomo ile trzeba będzie czekać na wprowadzenie nowych akcji może to byc nawet rok mam pp jednak nie kupie chyba ze kurs urośnie na 15 gr to sprzedam obecne akcje i kupię za 10 gr
Dnia 2016-07-28 o godz. 10:39 ~lukas8i8 napisał(a): > nikt nie kupi nowej emisji lepiej brać teraz po 10,11,12,13 może jak będzie po 15 ktoś zaryzykuje kupno nowej emisji nie wiadomo ile trzeba będzie czekać na wprowadzenie nowych akcji może to byc nawet rok mam pp jednak nie kupie chyba ze kurs urośnie na 15 gr to sprzedam obecne akcje i kupię za 10 gr
nie ma pod co rosnąc, nic nie robią to nie urośnie, żadnego dobrego infa
Dnia 2016-07-28 o godz. 13:51 ~pp napisał(a): > Dnia 2016-07-28 o godz. 10:39 ~lukas8i8 napisał(a): > > nikt nie kupi nowej emisji lepiej brać teraz po 10,11,12,13 może jak będzie po 15 ktoś zaryzykuje kupno nowej emisji nie wiadomo ile trzeba będzie czekać na wprowadzenie nowych akcji może to byc nawet rok mam pp jednak nie kupie chyba ze kurs urośnie na 15 gr to sprzedam obecne akcje i kupię za 10 gr > > nie ma pod co rosnąc, nic nie robią to nie urośnie, żadnego dobrego infa
Jak to nic nie robią ? Nie czytałeś memorandum ? Przecież starają się o dofinansowanie na rozbudowę zakładu 7 000 000 no i na badania nad nową mieszanką betonową..:(?)
Pewien prezes też się kiedyś stara, udzielał wywaiadów, piękne memoranda pisał pod emisję a potem, plany wielkie, rozwijanie, budowy a potem wszyscy zostali z nic nie wartymi akcjami. Tymczasem kolejny wysp na 0,10, jakoś nie chcą tej podrobionej perły brać :)
Dnia 2016-07-28 o godz. 14:59 ~pp napisał(a): > Pewien prezes też się kiedyś stara, udzielał wywaiadów, piękne memoranda pisał pod emisję a potem, plany wielkie, rozwijanie, budowy a potem wszyscy zostali z nic nie wartymi akcjami. > Tymczasem kolejny wysp na 0,10, jakoś nie chcą tej podrobionej perły brać :)
To były infa pod wysyp akcji. Ciekawe czym teraz będą zachęcać. Cygan przez wieś przejdzie tylko raz. Przecież nawet w tym memorandum chcą sprzedać odgrzewane kotlety.
Dnia 2016-07-28 o godz. 15:23 ~obserwator napisał(a): > Dnia 2016-07-28 o godz. 14:59 ~pp napisał(a): > > Pewien prezes też się kiedyś stara, udzielał wywaiadów, piękne memoranda pisał pod emisję a potem, plany wielkie, rozwijanie, budowy a potem wszyscy zostali z nic nie wartymi akcjami. > > Tymczasem kolejny wysp na 0,10, jakoś nie chcą tej podrobionej perły brać :) > > To były infa pod wysyp akcji. Ciekawe czym teraz będą zachęcać. Cygan przez wieś przejdzie tylko raz. > Przecież nawet w tym memorandum chcą sprzedać odgrzewane kotlety.
Niczym czy wywalą po ,10 czy po 0,05 to i tak zarobią, przy tej cenie im nikt normalny nie weźmie (pewno dobrze o tym wiedzieli) akcji z emisji więc zrobią jak przystało na spółki z newwałka, mając prawa obejmą akcje ile się da i zapłacą wirtualnie albo w ramach długu a potem jazda w rynek, niestety. Moga już wywalac swoje akcje cichaczem i uwalić kurs a potem dostaną to z powrotem z emisji za bezcen. Standardowy numer na newwalku ,knf ciężko ma z udowodnieniem takiego precedensu dlatego to ładnie funkcjonuje. Spółka wchodzi na giełdę podbija kurs pięknie do góry,obiecuje złote góry, potem emisja za emisją i ciągłe spadki, na koniec milczenie i kiszenie do wywalenia.
Postawiono batona, trochę sami podebrali a leszcz widząc to dołącza sie do skubiania. Tu jak wystawią 1 000 000 to leszcz to zgarnie a potem niespodzianka tradycyjna zrzut 500 000 o grosz niżej i ten sam scenariusz i tak od podbitki na 0,20 to trwa, oni baton a leszcz skubie a tu już 0,09 na horyzoncie.
Ja zbieram od 0,11, spodziewałem się że 0,10 pęknie, jak tylko emisja wejdzie w rynek to będą windować dlatego teraz nie pozwolą na ruch w górę, widać że celowo blokują
Dnia 2016-07-30 o godz. 11:54 ~olek napisał(a): > Ja zbieram od 0,11, spodziewałem się że 0,10 pęknie, jak tylko emisja wejdzie w rynek to będą windować dlatego teraz nie pozwolą na ruch w górę, widać że celowo blokują
To ile ty tego chcesz? Piszesz, że zbierasz od 0,11 po prawej jest w arkuszu 200k po 0,10 gr czemu tego nie kupiłeś? Małymi kroczkami i do przodu. Drugiej takiej okazji może nie być.
Dnia 2016-07-30 o godz. 18:35 ~obserwator napisał(a): > Dnia 2016-07-30 o godz. 11:54 ~olek napisał(a): > > Ja zbieram od 0,11, spodziewałem się że 0,10 pęknie, jak tylko emisja wejdzie w rynek to będą windować dlatego teraz nie pozwolą na ruch w górę, widać że celowo blokują > > To ile ty tego chcesz? Piszesz, że zbierasz od 0,11 po prawej jest w arkuszu 200k po 0,10 gr czemu tego nie kupiłeś? > Małymi kroczkami i do przodu. Drugiej takiej okazji może nie być.
Oświecę cię kupiłem po 0,11, kupiłem po 0,10 i jak spadnie na 0,09 lub 0,08 to też kupię, każdy ma swój sposób, biorę pakiet i wystarczy,nie pakuję wszystkiego w jedną spółkę za reszta kupuje inne. Na jednych zarobię na innych stracę a jak bym zapakował wszystko jak ty sobie tego życzysz to co jak nie ruszy, zresztą kto pakuje w jedną spółkę kasę. Sprzedam kolejne spółki i jak tu spadnie znów to dokupię a jak nie to kupię inną. Ja nie gram na grosik więce mam czas, może to trwać i pół roku albo rok. Teraz bardziej pilnuję tych na których coś się dzieje,tu na razie cisza wiec co jakiś czas można kupić.
Wywód bardzo słuszny. Ciekaw jestem twojej reakcji przy spadku powiedzmy o kolejne 25% lub więcej, tym bardziej że przygodę z PRESTO zacząłeś od 0,11 gr przynajmniej tak piszesz i. nie miałeś okazji załapać się na zjazd z 1 zł na 0,14 gr w ciągu czterech czy pięciu kolejnych sesji. Powodzenia. Dużo cierpliwości i jeszcze więcej czasu.
Dnia 2016-07-30 o godz. 21:58 ~obserwator napisał(a): > Wywód bardzo słuszny. Ciekaw jestem twojej reakcji przy spadku powiedzmy o kolejne 25% lub więcej, tym bardziej że przygodę z PRESTO zacząłeś od 0,11 gr przynajmniej tak piszesz i. nie miałeś okazji załapać się na zjazd z 1 zł na 0,14 gr w ciągu > czterech czy pięciu kolejnych sesji. Powodzenia. Dużo cierpliwości i jeszcze więcej czasu. > To już mnie tu dawno nie będzie wywalę wszystko co mam i proste. Ja niema człowieku 1 spółki tylko wiele, na jednych tracę na innych zarabiam, na tym to polega,spadnie do poziomu co sobie ustaliłem to pozbędę się gniota i gram dalej, normalna rzecz. Rok temu miałem chyba ze 2 razy tego gniota w maju i październiku i wywaliłem.
Jak można się załapać na zjazd z 1zł na 0,14 to chyba trzeba być chorym albo nienormalnym, ale jak sie niema poziomu cięcia strat to się nie dziwię. Patrzę na wykres i kiedy to presto spadło z 1zł na 0,14 w ciągu 4 czy 5 sesji? II.22 - 1zł III.11 - 0,14
Nie było czasu na cięcie strat? Pograj w krainie patro to zobaczysz co to jest spadek w ciągu kilku sesji,takich tam potrzebują, pozdro i bez obrazy,zajmij sie swoim portfelem .