• Co to za lawina? Autor: ~PiotrDe [78.88.30.*]
    Czyżby wyniki były słabe za II kwartał?
  • Re: Co to za lawina? Autor: sphongleman [84.10.92.*]
    Chyba raczej ktoś miał już dość tej flauty i wywalił.
    Małe obroty nadal - kiedy ten skup ?

• Re: Co to za lawina? Autor: ~Miszmasz [88.84.92.*]
    Podobno ledwo Makolab jest na plusie w II kwartale, skup bedzie 2 dni po wyplacie dywidendy
  • Re: Co to za lawina? Autor: ~PiotrDe [78.88.30.*]
    Pisali, ze skup zacznie się od 16 sierpnia a wypłata dywidendy 3 sierpnia.
  • Re: Co to za lawina? Autor: ~Czaruś [188.146.43.*]
    Dla mnie to co sie stało z ta spółka w ciagu ostatnich 6 miesięcy to nic innego jak patologia
  • Re: Co to za lawina? Autor: ~lulektv [37.47.52.*]
    Mialem co do skupu pewne nadzieje. Raport obstawiałem słaby i liczyłem się ze spadkami po raporcie. Teraz faktycznie nie ogarniam sytuacji. Albo jest tak, że ludzie mają dosyć i korzystają z pojawiających się obrotów by po każdej cenie wywalić ( to że stopy komuś puściły nie przypuszczam) albo weszliśmy w długoterminowy trend spadkowy i wolę nie pytać gdzie dno. Mam wrażenie, że skup sytuacji nie uratuje i dopiero się zacznie wysyp. Jak spadniemy na złotówki to będzie mnie korciło by dokupić, choć mam wrażenie, że tylko mnie. Teorie spiskową też mam. Że te spadki są spółce na rękę by jak najtaniej wykupić akcje, ale czemu taka dobra spółka nie boi się przejęcia? Nic się nie trzyma kupy.
  • Re: Co to za lawina? Autor: ~Czaruś [89.78.215.*]
    Ale skup jest do końca przyszłego roku i Max podbija cenę do 5 zł. Nie zdziwie sie jak znajda jakiegoś kupca ja ta firmę i sprzedadzą te firmę po taniości
    Ja nigdzie nie wyczytałem, że skup ma podbić cenę do 5 zł, tylko, że mają widły górne i dolne w ramach których będą skupować. Po co skupować po 5 jak spokojnie skupią po 2 zł lub mniej przy takim wywalanku. Może wraz ze skupem sprzedający podwyższą sobie troche cenę, ale pożyjemy zobaczymy.
    Coś się chyba dzieje w firmie niedobrego. Na gowork można poczytać opinie. Nie ma co się też spinać bo każdy pisać może co uważa, ale jeden post dotyczy tego, że w firmie kryzys a w drugim się ktoś zastanawia czy wypłatę mają w terminie.
  • Re: Co to za lawina? Autor: ~qtosiek [5.173.219.*]
    to dziwne , tez to zauwazylem, byc moze to celowe zabiegi...bo z jednej strony ktospisze ze w spolce kryzys a z drugiej strony spolka daje premie roczne pracownikom, wyplaca dwa razy w roku dywidende, skupuje akcje bo ma gotowke i chce zatrudniac nowych pracownikow - kilka ofert pracy aktualne...faktycznie kryzys? czy ktos chce kupic taniej?
  • Re: Co to za lawina? Autor: ~qtosiek [5.173.219.*]
    zycze wszystkim spokom z NC takich "krysysow" to NC bylby rajem dla inwestorow!
  • Re: Co to za lawina? Autor: ~Ranny [89.78.215.*]
    Dla mnie spółka w tym roku przechodzi zwykła transformacje. Musza szukać pojedynczych zleceń lepiej płacić i na dodatek wynagradzać akcjonariuszy wiec przez pewien czas trzeba bedzie pocierpieć
    Mnie też się wydaje że ten kryzys to może być brak jakichś większych kontraktów, premie są pewnie po to by zatrzymać u siebie dobrych pracowników, bo jak nie ma jakichś fuch to fachowcy mogą się do konkurencji przenieść. Co do innego rozumienia kryzysu to pewnie po raporcie będzie coś więcej wiadomo. Po raporcie będzie też można rozważyć dokupienie akcji. Tegoroczny spadek naprawdę był zaskoczeniem. Nawet na gpw atak zrobili makolabowi dobrą prognozę, więc mało kto przypuszczał, że się tak osunie, ale wiecznie spadać nie może.
[x]
MAKOLAB -1,54% 6,40 2026-02-24 09:53:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.