• Bardzo proszę Autor: ~thommat [87.205.82.*]
    Niech mi ktoś łopatologicznie wytłumaczy czemu mamy taką mizerię, a agroton i ksgagro jakby złoto na polach odkryły :-/ zaczynam tracić nerwy do tej spółki, dałem jej ogromny kredyt zaufania i powoli zaczynam żałować :-(
  • Re: Bardzo proszę Autor: ~kris [198.208.27.*]
    dodatkowo nastąpiło nasilenie walk na UKR, jest nie wesoło raczej :-(

ta cena kukurydzy
  • Re: Bardzo proszę Autor: ~thommat [46.134.1.*]
    Dzis znow bankruty z Ukrainy mega zieleń, astarta i kernel zieleń, a tu??
    Cześć Thommat, niestety główny surowiec leży i kwiczy i raczej w tym roku nie poprawi zbytnio notowań

uważam że skrzętnie ominęli informacje o spłacie długu w kwocie 18mln USD (ukryty w spółkach zależnych)

może i mieli dobre chęci odnośnie dywidendy, jednak kasa będzie jeszcze długo pusta

wygląda również na to że bez kredytu stracili by płynność finansową

PS Cena kukurydzy nas pozamiatała na ten rok :-(
  • Re: Bardzo proszę Autor: ~thommat [94.246.187.*]
    Chcesz mi powiedzieć, że bankruty agroton, milkiland i ksg agro mają lepsze perspektywy i dlatego tam jest pompa?
    Nie, oczywiście że nie. Uważam IMC za dużo poważniejsza i lepszą spółkę.
    Dla mnie jest to taki drugi Kernel, tylko pechowo handluje w 70% kukurydzą która leży i co najmniej rok pokwiczy!
    Dodatkowo tamte spółki spadły dużo więcej aniżeli IMC i są niestety (gorsze) bardziej płynne!
    Niekórzy omijają takie spółki - ktoś wywali 10k akcji i spadnie o 1pln bądź even >.
    Z powodów omawianych przez nas czynników nie ma z bardzo podstaw do wzrostów i raczej nie będzie

PS Obym się mylił :-)
[x]
IMCOMPANY 5,84% 32,60 2026-03-25 16:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.