• Wzrosty? Autor: ~Axaa [89.78.58.*]
    Nagłe wzrosty na spółce
  • Re: Wzrosty? Autor: ~dedalus2605 [188.146.186.*]
    Czas najwyższy.
    Wycena niska, kurs po długiej korekcie. A za nami bardzo dobry 2Q.
  • Re: Wzrosty? Autor: ~Axaa [89.78.58.*]
    Dnia 2016-07-25 o godz. 16:26 ~dedalus2605 napisał(a):
    > Czas najwyższy.
    > Wycena niska, kurs po długiej korekcie. A za nami bardzo dobry 2Q.

Czy dobry II kw. to się okaże.Podejrzewam raczej wezwanie!
  • Re: Wzrosty? Autor: ~prezes [5.172.232.*]
    Czy 3 % to nagłe wzrosty ? - nie bardzo, ewidentnie od 2 tygodniu akcje są zbierane z rynku i dzisiaj jest kontynuacja, zbliżamy się nieuchronnie do testu oporu na 7,50
    Co do wezwania to mowa jest od ponad roku i go nie ma, dlatego nie ma sensu pisać/naganiać o wezwaniu bo nic o nim nie świadczy

• Re: Wzrosty? Autor: ~Axaa [89.78.58.*]
    Wszystko się zgadza/Ale od 15,48 nagle bez przyczyny wzrost/Nie naganiam/Bo nigdy tego nie robię/Z reguły ostrzegam zbyt napalonych(inwestorów) przedstawiając racjonalne zagrożenia.
    Spoko, ja nie mam pretensji i nie posądzam o to, mocne zamknięcie i przy sporych obrotach = jutro będzie wyżej.
  • Re: Wzrosty? Autor: ~Bolex [46.76.143.*]
    Etam, 100 akcji ktoś kupił i to po cenie nie wyższej niż byla parę tygodni temu...
  • Re: Wzrosty? Autor: ~nabial [83.22.207.*]
    no bo kazdy chce kupować taniej, tyle tylko że po takim wystrzale niewielu będzie chciało taniej sprzedać...
  • Re: Wzrosty? Autor: ~Wololo [37.7.118.*]
    7 zł za Vindexusa to dalej są grosze ta spółka na dzień dzisiejszy powinna kosztować 14 zł i tam własnie zmierzamy.
    Wycena 10 zł patrząc na historyczne wyniki a 14 zł opierając się na przyszłych wynikach, najbliższe 2-3 lata będą świetne dla branży.
  • Re: Wzrosty? Autor: ~te-raz [81.190.230.*]
    Pod warunkiem, że spółka zacznie kupować więcej pakietów niż w 1 kwartale. Bo inaczej zapasy zaczną topnieć.
    6 mln obligacji wyemitowali pod koniec 1 kw, mieli sporo gotówki na koncie więc jest szansa że spożytkowali ją na spore zakupy nowych pakietów,
  • Re: Wzrosty - wezwanie Autor: ~prezes [5.172.232.*]
    @ axaa - wczoraj pisałeś o możliwym wezwaniu a ja cię zanegowałem, przed chwilą ogłosili wezwanie na Kredyt Inkaso co podnosi prawdopodobieństwo w niedalekiej przyszłości wezwania na vindexusa, widać spore ruchy w branży
  • Re: Wzrosty - wezwanie Autor: ~Ryssiekk [78.9.164.*]
    Jakie przewidujecie wezwanie (wysokość) ?
  • Re: Wzrosty - wezwanie Autor: ~Axaa [89.78.58.*]
    @Prezes/Tak. Wyrażne ruchy w branży/Kredyt inkaso tego przykładem/Zobaczymy/Spółka jest mała i z niską wyceną/Wg mnie wszystko zależy od ceny i woli największych akcjonariuszy P. Kuchno (48,3% akcji).Ale przy wezwaniu np. po 10-12pln akcjonariat rozproszony sprzeda.
    Papier wyrażnie nie ma ochoty trwale przebić 7pln/zaczyna to być niepokojące(ta słabość)
    A poza tym spadek ponad 3% przy dość dużym obrocie
  • Re: Wzrosty - wezwanie Autor: ~dedalus2605 [188.146.136.*]
    Ja mam łącznie w zarządzaniu 23k akcji, więc nie pisz, proszę, że dzisiejszy obrót jest "zwiększonym obrotem".
    Dnia 2016-07-28 o godz. 16:22 ~dedalus2605 napisał(a):
    > Ja mam łącznie w zarządzaniu 23k akcji, więc nie pisz, proszę, że dzisiejszy obrót jest "zwiększonym obrotem".

Oczywiście że jest/A to że masz tyle akcji nie ma w tym nic do rzeczy/Obroty na spólce są małe ; w granicach 50k/sesję/Więc ?
    Przejrzałem transakcje na tym Vindexusie/Transakcje po 20, 100, 300, 400szt/Wyprzedaje się niecierpliwa leszczyna/Tak mniemam
  • Re: Wzrosty - wezwanie Autor: ~dedalus2605 [188.146.136.*]
    Dokładnie tak myślę. Od połowy maju tu jest marazm i dobrze, że udało się chociaż wrócić w okolice 7zł. Wzrosty się zaczną jak nastąpi silny ruch w górę przy obrocie rzędu 500tysięcy. Wtedy będzie można mówić o odebraniu akcji od leszczyny i liczyć na dalsze wyjście powyżej 8zł. To już niedługo mam nadzieję, a na pewno przed wynikami za IIQ.
    Dalej- NIESTETY leszczyna siedzi na spółce/Wzrostów na razie nie przewiduje się:))
  • Re: Wzrosty - wezwanie Autor: ~hulk [83.27.241.*]
    Dnia 2016-07-30 o godz. 11:07 ~Axaa napisał(a):
    > Dalej- NIESTETY leszczyna siedzi na spółce/Wzrostów na razie nie przewiduje się:))

Jezzuuu Axaa jak ty ciągle jęczysz, jak cie papier parzy w rączki to wywal akcje w poniedziałek PKC i nie bedziesz sie juz męczył.
    Dnia 2016-07-30 o godz. 13:13 ~hulk napisał(a):
    > Dnia 2016-07-30 o godz. 11:07 ~Axaa napisał(a):
    > > Dalej- NIESTETY leszczyna siedzi na spółce/Wzrostów na razie nie przewiduje się:))
    >
    > Jezzuuu Axaa jak ty ciągle jęczysz, jak cie papier parzy w rączki to wywal akcje w poniedziałek PKC i nie bedziesz sie juz męczył.

Tak zrobię jak radzisz kolego/NADSTAWIAJ KOSZYK w poniedziałek/ALE.Czy masz chłopcze tyle pieniędzy:))
  • Re: Wzrosty - wezwanie Autor: ~hulk [83.27.241.*]
    Dnia 2016-07-30 o godz. 17:26 ~Axaa napisał(a):
    > Dnia 2016-07-30 o godz. 13:13 ~hulk napisał(a):
    > > Dnia 2016-07-30 o godz. 11:07 ~Axaa napisał(a):
    > > > Dalej- NIESTETY leszczyna siedzi na spółce/Wzrostów na razie nie przewiduje się:))
    > >
    > > Jezzuuu Axaa jak ty ciągle jęczysz, jak cie papier parzy w rączki to wywal akcje w poniedziałek PKC i nie bedziesz sie juz męczył.
    >
    > Tak zrobię jak radzisz kolego/NADSTAWIAJ KOSZYK w poniedziałek/ALE.Czy masz chłopcze tyle pieniędzy:))

Chłopcze? To ty zachowujesz sie jak rozpieszczony dzieciak. W każdym wątku wylewasz żale jak kurs leci w dół. Trzeba było sprzedać jak było po 7,07.
    ~Hulk/Tak jak powiedziałem nastawiaj kosz/koszyk/koszyczek/fartuszek w poniedziałek :))Miłej nocki:)) Dobranoc!

• Re: Wzrosty - wezwanie Autor: ~lulektv [37.47.49.*]
    Miałem jeszcze dokupić, ale na razie się wstrzymam. Tak czy owak liczę na odpał, a jak się jeszcze cofnie to dobiorę. Pozdrawiam
  • Re: Wzrosty - wezwanie Autor: ~Hulk [83.13.238.*]
    I co, wywaliłeś w zeszłym tygodniu PKC? Jeśli tak to gratuluje. Inwestor z ciebie jak z koziej d...
  • Re: Wzrosty - wezwanie Autor: ~lulektv [37.47.18.*]
    Axaa wreszcie będzie pocieszony, choć zapewne nie na takie wzrosty czeka...
  • Re: Wzrosty - wezwanie Autor: ~Axaa [188.146.71.*]
    Dnia 2016-08-09 o godz. 16:28 ~lulektv napisał(a):
    > Axaa wreszcie będzie pocieszony, choć zapewne nie na takie wzrosty czeka...

A i owszem/Wprawdzie jestem nad morzem ale podpatruję GPW i Vindexusa oczywiście/Wydaje się że dość wysokie obroty dziś na walorze i wzrost ceny mogą zaowocować w dłuższym terminie ósemką z przodu/Oczywiście jeśli drobnica już posprzedawała co tam ma:))
  • Re: Wzrosty - wezwanie Autor: ~prezes [37.248.159.*]
    A ja muszę przyznać że po 7,17 dzisiaj się wyleszczyłem, spory popyt zaatakował i wygląda na to że będzie 7,50 łamane w najbliższych dniach.
  • Re: Wzrosty - wezwanie Autor: ~he [176.221.120.*]
    długo nie musiałes czekac :)
[x]
VINDEXUS 0,00% 11,10 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.