W tym tygodniu czytałem wywiad z Karkosikiem , facet rozważa możliwość ewakuacji z GPW. Jak OFE zniknie z GPW takich rozważań i decyzji będzie więcej. Pislam giełdy nie potrzebuje.
Tomasz pozbawia zludzen amatorow wzrostu .MCI nalezy traktowac jak inwestycje wiloletnia jak fundusz emerytalny czyl czekaj tatka latka:)))) za 30 lat bedziecie mieli srednio ciut wiecej niz na koncie w banku :)))
p.s.
zwrociliscie pewnie uwage na to ,ze pan T. spodziewa sie tapniecia -tyle ze nie wie kiedy
Prezes mówi,że chce zrobić z mci fundusz emerytalny.To po co go trzyma na giełdzie?Żeby miał gdzie zbywać swoje darmowe akcyjki.A frajerzy niech czekają 30 lat,bo T.Cz.obroni ich przed spekulantami i nie da spółce urosnąć.
Zobaczysz po wynikach i webcaście po co. Co do wyników to przecież wyceny certyfikatów są znane więc bierzesz kalkulator i liczysz, porównujesz do wyceny na koniec 1Q i wiesz ile zysku/straty ma MCI.
Co to za pytanie ? Głupie ,beznadziejnie glupie i zle siwadczy o pytajacym. Zostaw prezesea w spokoju ,on robi wszytko w intersie sojej firmy , siebie i swoich l;udzi ,ty jestes tu tylko pasozytem ,ktory chce sie dorobic z nicnierobienia. A do krytyki jestes pierwszy jak kazdy typowy leń. Skup sie na sobie ,na swojej indolencji i braku zaradnosci bo nie masz prawa oceniac ludzi ,ktorzy maja duzo wiecej od ciebie inteligencji ,pracowitosci i sprytu.
Janie,dziękuję Ci bardzo za tak wyczerpującą odpowiedź na moje głupie pytanie.Musisz zrozumieć że taki idiota jak ja nie potrafi zrozumieć dlaczego tak znakomita spółka z jej genialnym szefem przez kilkanaście lat nic nie urosła. Może mi zdradzisz ten chytry plan,bo ja pasożyt naiwnie myślałem,że to dobra inwestycja.
Plan pewnie maja racjonalny tyle,ze dzialaja w nieprzewidywalnym otoczeniu. Poza tym gielda czy tez sama sapolka niczege nie gwarantuje (zyskow) -to nie bank. I jak widac i slychac prezes tez niczego nie obiecuje ,ale jedno jest warte uwagi -ta spolka nie znazywa sie "kogucik"