... zakładam że ponownie 1800 pkt zostanie złamane i nie wróci ponad ten poziom dzisiaj .... zobaczymy. na razie poobserwuję, bo na razie zakładam co najmniej powrót do wczorajszych poziomów, ale nie mam pewności (jeszcze !) co do kontynuacji spadków.
... a teraz "zamilknę" na jakiś czas. Muszę trochę zarobić na nadchodzących ruchach, a moim podstawowym założeniem jest niewprowadzanie Was w błąd na forum. (do tego służy tabela zleceń na GPW !!!) (wpis przy 1796 pkt)
"... zakładam że ponownie 1800 pkt zostanie złamane i nie wróci ponad ten poziom dzisiaj .... zobaczymy. na razie poobserwuję, bo na razie zakładam co najmniej powrót do wczorajszych poziomów, ale nie mam pewności (jeszcze !) co do kontynuacji spadków."
- trudno nie miałem racji odnośnie zamknięcia, pomimo że śródsesyjnie tak....
będzie dzisiaj dużo nerwów poziomy jednak powinny zostać utrzymane. ja nie handluję. duży kapitał czeka na drobnych, których dzisiaj nie powinno być. (wpis przy poziomie ok 1796)
Zobaczcie z jakim wyprzedzeniem miałem sygnały o braku kontynuacji wzrostów. Powoli tamten sygnał się zaciera i niedługo pojawi się kolejny... (wpis przy ok 1806)
.. zrobione dwa błędy dzisiaj. Za wcześnie wyjście z pozycji krótkiej i niepotrzebnie otwarta długa... W związku z powyższym przerwa na forum ... może będzie lepiej przyłączyć się do spadków ?
".... Amerykanie musieliby dać zielone światło ... tu patyki nie wystarczą." indeksy akcyjne skromnie rosną i wtóruje im dolar w relacji do euro. dzień jeszcze nie zakończony wiec nie ma co się nad tym za bardzo rozwodzić. Z kolei USD/PLN jest wypadkową słabego euro. Później sobie to przeanalizuję ....
... możliwe że było to odrobinę za wcześnie, ale trzeba wiedzieć że (!) niezależnie od ustawy frankowej, to te franki i tak będą musiały zostać obrócone, albo przez banki, albo przez klientów tych banków. Problem frankowy z Polski nie wyszedł, on tu ciągle jest i będzie.
spróbujmy zagrać małe L z krótkim SL (wcześniej miałem zamkniętą pozycję na niższym poziomie, jeśli wybije SL to dobiorę duże L trochę niżej >po dodatkowej analizie sytuacji<)