Martw się terminem ich wykupu, polegniesz razem ze spółką. Ale możesz napisać "jakiś żal" do Ziobry, może w końcu skasują tę szulernię, bo różnej maści NGS, PMI, Dependy, Biomaxy wystarczająco pokazały cel istnienia tego kryminalnego rynku, któremu na dodatek sprzyja moderator o obliczy skorumpowanego idioty, co nie moderator?
Dnia 2016-07-15 o godz. 14:36 ~ab napisał(a): > 1. Masz obligacje? > 2. Dostałeś odsetki? > > Spełniasz oba warunki odpowiedzi na to pytanie?
Nie mam obligacji, druga odpowiedź wynika z pierwszej.
Pytanie "co z obligacjami", "ktoś dostał odsetki" nie sugeruje zachwytu, tylko obawę. Odsetki wypłacoone lub nie to tylko róża, problemem będzie wykup tych obligacji pod koniec roku.
Spółka nie przekazała kuponu od wartych 2,088 mln zł obligacji serii A, które zostały uplasowane dwa lata temu w ramach publicznej emisji memorandowej. W Biomaksie usłyszeliśmy, że płatność nastąpi przed weekendem. Termin płatności kuponu minął na początku tygodnia. Chodzi o kwotę około 50 tys. zł. - Odsetki zostaną wypłacone dziś (piątek – msd.), tak mi przekazano, ale ja za przelewy w firmie nie odpowiadam. Nie jestem upoważniona do przekazywania dalszych informacji, a prezesa nie ma w biurze – usłyszeliśmy od osoby odbierającej telefony w Biomaksie. Warte 2,088 mln zł obligacje zostały uplasowane w lipcu 2014 r. w ramach publicznej oferty bezprospektowej. Ich termin wykupu przypada na styczeń przyszłego roku. To nie pierwszy raz, gdy Biomax nie dotrzymuje terminu wypłaty odsetek, z podobnym problemem obligatariusze borykali się w styczniu. Obecnie strona internetowa spółki nie działa, a pod adresem jej sklepu internetowego widnieje informacja o zawieszeniu witryny z powodu ponad 6-miesięcznej zwłoki w zapłacie faktury. W ubiegłym roku Biomax zanotował blisko 4 mln zł skonsolidowanej straty netto. Sprawozdanie nie zawierało jednak opinii audytora. Obrót akcjami spółki jest zawieszony.
Po czym przejdź geniuszu do swojego komentarza :)) https://www.bankier.pl/forum/temat_re-ten-termin-grzebie-trupa,20942341.html
Komeraż jest jeden i ten sam od roku. To była jest i będzie najlepsza inwestycja na GPW bez względu na to co się dzieje chyba że wszechświat nie zacznie się zapadać ale wtedy to i tak wszystko jedno.
Powolutku dobiorą się do bananowej giełduni, jestem tego pewien. Tu nie chodzi o jedną czy dwie spółki kant, ale cały mechanizm wykorzystywany bez konsekwencji przez szulerów przy współudziale moderatorów :)), co nie moderator?