nie wiem kto się to nabierze, już widzę jak Janus wyciągnie z kieszenie 1,22 mln akcji x 4 akcje x 0,5 zł - prawie 2,5 mln zł już widzę jak Sławiński wyciągnie z kieszeni 0,7 mln zł już widzę jak Chmielewski wyciągnie z kieszeni 0,89 ml zł
prawo poboru w listopadzie, macie czas na ucieczkę bo jak widać naprawdę gimnastykują się jak mogą by przeciągać tą agonię !!!!
Mam taką koncepcję: Oni których wymieniłeś nadrukowali sobie na tych spółkach darmowe akcje, puścili w rynek, dostali za nie jakiś pieniądz i mają na objęcie emisji z prawem poboru. Czyli generalnie będą mieli za free kolejną emisję ale wisienka na torcie polega na tym żeby wciągnąć do gry leszczy z realnym pieniądzem za który będzie można dalej funkcjonować na GPW.
nie wierzę, że pozbędą się gotówki którą zebrali z tych jak piszesz darmowych bo rzeczywiście pieniędzy na nie swoich nie wyłożyli ! Nawet jeśli dojdzie do tego listopada i spółka nie upadnie w tym czasie to oni nie wykupią tych akcji w tym zakresie co pisałem, co najwyżej jeśli PP będzie notowane to zostanie ono sprzedane lub po prostu pozbędą się PP np. w umowie cywilno-prawnej sprzedając niewiadomo komu a ten ktoś po prostu nie wykupi akcji i tyle.
Przecież tu wiadomo, że chodzi po prostu o to by wyciągnąć jakąś dodatkową kasę z rynku od FRAJERÓW !!. Przecież nikt im nie da kasy z innej emisji, nikt im nie da już kasy na obligacjach, nikt im nie da kasy w pożyczkach, wiec jedyna szansa do ...FRAJERZY z prawem poboru ! :)
nie wiem czy stracą bo nikt nie wykupi 100% akcji z przysługujących pp wiec %dużo się nie zmienią. Poza tym kto by chciał przejąć nad tym kontrolę heheh. LZMO na stratach, nieudolni handlowcy ECR zakład nie uruchomiony, brak potwierdzony umów z dostawcami a te listy intencyjne to również dobrze po czasie mogą sobie podetrzeć 4 litery, przykład LZMO gdzie chwalili się umową z Niemcami po czym w dzisiejszym raporcie piszą, że i tak muszą z każdym z osobna negocjować warunki handlowe BCI - tu nawet szkoda gadać, zagrożenie upadłością bardzo duże o ile nie znajdą finansowania
wiec dla Janusa i spółki słupów może się liczyć każda kasa jaką da się jeszcze wyrwać z tego biznesu, bo co już nawyrywali to mają na kontach