Założę nowy wątek, jw ma 78 % głosów. Bez 0.04%. To olbrzymi potencjał. To nie jest 52.5% jak było, to już prawie 80%. Przy free float 48% przeglosowali co chcieli. Teraz mają prawie 80%. To zupelnie inna sytuacja. To już nie jest przekroczone tylko 50%. To już przekroczone 3 progi z KSH. 66%, 75% i prawie 80%.
Jest możliwość emisji. Widzę że prawnie mamy braki. Zarejestrowane i koniec. Jestem prawnikiem, niezbyt znanym, ale konsultowalem to. Jestem też radca po egzaminach. Sorry, ale szanse słabe. Mogą ponawiam teraz emisję co kwartał. Nie pracuje w zawodzie, ale mam pojęcie.
Dlaczego mój post został usunięty. Nie napisałem moim zdaniem nic zabronionego - może ktoś wyjaśnić?
Do ~Zoltar. Ja niestety nie jestem prawnikiem - gratuluje zawodu. Możesz wyjaśnić, bo pisano na forum o stowarzyszeniu i sądzie itd - aczkolwiek coś ucichł temat. Ja cierpliwie trzymam pomimo tej całej" nagonki" na oddanie akcji. Zakładałem, że takich osób jest więcej. Mi się nie spieszy, czekam na lepszą cenę i naturalnie nie oczekuję 7 zł bo to nierealne. Ale spokojnie poczekam na dalsze wydarzenia. Jeśli dobrze myślę to na emisje musi mieć 6 mln tak a skąd ta kasa?
Odpowiadając na drugie pytanie, nie wiem co stowarzyszenie zrobiło, bo nie byłem wtedy z wami, ale osobiście uważam że nic. Bo nic się nie stało a szanse w sądzie nikłe. DLACZEGO? Bo nie ma szkody. Wg mnie brak argumentów do sądu. Ale może się mylę. Aczkolwiek nie sądzę, bo inaczej można by wszystkie uchwały paraliżować mając 1%
Gratuluję tym co nie dali się zastraszyć nagonką zewsząd na oddawanie akcji po taniości. Rozpisywali się na wszystkie sposoby i zastraszali.
Są widać ludzie myślący, którzy szanują siebie i nie dadzą się oszwabić w taki perfidny sposób jaki był zaproponowany (najpierw sztuczne celowe zaniżanie kursu żeby średnia wyszła niższa i propozycja skupu). Jak KNF będzie bierny to prokuratora (p. Ziobro) będzie się temu przyglądać.
Trzymać akcje dalej! Nie oddawać! W kupie siła! Takich nieoddających jest dużo i dobre kilkanaście procent jest w dobrych rękach.
Dopóki nie zaproponują min. 5zł niech zapomną, że te akcje dostaną.
Spokojnie kolgo, nikt nikogo nie oszukal, zwykła gra. Nie strasz Ziobrą, bo nie przystoi. Na razie kurs nisko a kupujący jeden. Nie obrazaj go, bo jeśli ma Twój charakter to może zachować się podobnie. Przy tym udziale on nic nie musi robić. Pamiętaj o tym. Ty tylko myślisz że on chce Twoich akcji a może on właśnie ich nie chce. Bo.ma wystarczajaco duzo. Więc spokojnie czekaj. Pamiętaj że na tym forum już nieliczni interesują się spółka. Nikt nie pisze o produktach, przychodach itp tylko czy i kiedy będzie nowe wezwanie i czy i jak gościa machnąć w sądzie. Ja osobiście przy tym udziale nie powiem co bym zrobił. Szansa 50/50. Ale jest też szansa w ciągu roku zarobić może 20%. Może nie tyle co piszesz ale ja lubie ryzyko.
Pamiętaj że tych ludzi jest mniej i jesteś w mniejszości. Ponadto tamci ludzie już ulokowali kasę w inne aktywa i pozbyli się gniota, a ty dalej tu siedzisz i piszesz sam do siebie.
Koleś, uważaj co piszesz bo ja sprzedałem i nie uważam że źle zrobiłem. Jak trafisz na oddział nerwic lekowych to wtedy pogadamy. Sprzedałem po 3.1 kurs masz 2.97-3.04 przy zerowych obrotach. I kto zrobił dobrze? Zastanów się nim coś napiszesz.
Wg mnie będzie chciał skupić wszystkie akcje jakie są w obrocie, co mu z tego że ma blisko 78% akcji jak i tak nie może wycofać spółki z GPW. W wezwaniu czy wywiadzie (już nie pamiętam gdzie) podał powody dlaczego chce wycofać spółkę z gpw, jednym z nich było to że inne spółki z branży mają tą przewagę że nie wszystkie informacje muszą upubliczniać.
Obecnie niewiele potrzeba Panu Sawickiemu, aby przegłosować ściągnięcie spółki z rynku. Kluczem wydaje się być Fund. Niestety zawsze łatwiej dogadać się z jednym niż kilkudziesięcioma, z drugiej strony, wyższa oferta w kolejnym wezwaniu umożliwiłaby realizację planu. Nakłady zdecydowanie niższe niż koszt emisji akcji... Wszystko jest uzależnione od determinacji rozdającego...
Widzę, że opłacanych szczurków jeszcze trochę jest. No ale żadna praca nie hańbi więc wykonujcie swoja powinność i próbujcie zamazywać rzeczywistość, że niby nie było oszukańczej gry na zaniżanie kursu celowego przed skupem, że niby mali nie zostali wyd... itd. Miejmy nadzieję, że chociaż Wam dobrze płaca to naród się wzbogaci. Jeśli słabo płaca to wstyd, że tak bez honoru pisaczycie
Najważniejsze jest fakt, że ileś osób z mądrymi głowami nie dało się oszwabić i nie oddało za bezcen akcji. A kilka procent to nawet dobrze wiadomo gdzie siedzi :)
5zł minimum. Powtarzam minimum. Nie piszę "30zeta na wiosnę" ( :-) ) jak przez lata tu się rozpisywali, ale 7-8zł to wartość godziwa. Niech ma chytrusek nawet kilkadziesiąt procent dyskonta do tych 5zł. Aczkolwiek przy pakietach całościowych to powinien płacić premię kilkudziesięcioprocentową.
No ale jak podliczy koszty uwalania kursu przez miesiące, koszty pisaczy-naganiaczy i artykułów to mu waż grzęźnie w kieszeni.