Możliwe moim zdaniem jak wejdzie kapitał 2 mln zl to w ciagu 2 lat realne, trudne ale realne przy dobrym zarządzaniu, a u nich jest sensowne zarządzanie jak widzę
Przeczytałem ostatnie komunikaty i coś czuję że emisja obligacji będzie dla tego inwestora i po roku czy dwóch zamieniona na akcję w między czasie emisja ok 4mln szt 3,5 dla inwestora reszta dla nas bo musi być ff 25% i przy takim rozdaniu prezes nie straci kontroli bo ma 6mln głosów. czy wartość 48mln jest realna ? Dwa trzy lata i może być 60mln i więcej wystarczy jeden dobry pakiet wierzytelności
Po I kwartale EBIT w górę o 11%, zysk ze sprzedaży wzrost 9% jest dobrze zwłaszcza, że pojawiły się pierwsze znaczne koszty incydentalne i pewnie pogorszyły wynik - zakup nieruchomości/biur w Łodzi (zgodnie z raportem wpłacili wadium) mają teraz własne biura to będzie procentować nawet w rozmowach z inwestorem - to realny majątek trwały rzadkość w tego typu firmach
Rentowność to nie wszystko, przepływy operacyjne po 1Q -142 tys. czyli efektywność spada. Spółka potrzebuje kapitału stąd roznowy o inwestorze lub obligacjach. Także podtrzymuję, przy tej skali działalności jest to podmiot słaby i sprawozdanie po 1Q tylko martwi co będzie dalej. Prawdopodobnie nic złego się nie zadzieje, ale tez trudno spodziewać się jakiejś mega odskoczni. Chyba że firma załapie jakiś ciekawy kontrakt do obsługi lub szczęśliwy strzał z odzyskiem.
po 4Q15 przepływy operacyjne na plusie 304 tyś., a po 1Q15 na minusie 133 tyś. raczej specyfika branży w mojej ocenie, gotówka natomiast przydałaby im się to fakt z tym, że z komunikatu wynika że to inwestor ich wynalazł, a ze słów prezesa wynika że chcą wejść w faktoring i po to cash bo go faktycznie na to za dużo nie mają; dla mnie ciekawa spółka z pomysłem
PZU to jakies zyczenia młokosa giełdowego. Ale możliwość konsolidacji i wejścia kogoś kto ma pieniądze i liczy na większy zarobek niż kilka procent z obligacji - jak najbardziej prawdopodobne.