które biuro maklerskie przyjmuje zapisy, bo zupełnie nie wiem. Żydzi według mnie nie dadzą zarobić akcjonariuszom na akcjach Novity które właśnie skupują.
Szkoda że Pan Janusz Piczak który posiada ponad 25% akcji nie chce od nas odkupić tych akcji bo wolał bym jemu te akcje sprzedać po minimalnie wyższym kursie.
Sytuacja jest patowa -po co Piczakowi akcje ,będzie się kopał z koniem ,szkoda zdrowia .Jedyna realna szansa ,którą mógł wykorzystać Pan Piczak to mógł wymienić się z Lentexem na akcje ,nawet w stosunku 1 do 5 szt.zyskał by na kursie Lentexu ,ocalając Novitę od obcych .Zapewnił by sobie miejsce w R N. Lentex-u ,mając wpływ zarówno na Lentex jak i Novitę .Swoje pieniądze i tak zarobi ok.40 mln zł za resztę ,wcześniej zarobił na pakiecie rok temu i na dywidendach .
no własnie sytuacja patowa bez wyjscia, co robić - jechać do BM Aegon w Warszawie, Częstochowie lub Katowicach czy można to załatwić inaczej ale jak......
czytałem treść wezwania i niewiele zrozumiałem, wiem że jestem w bardzo niekorzystnym położeniu i co tu robić ? muszę sprzedać w wezwaniu bo później kurs spadnie i tyle na swoim uporze zyskam
najpierw musi zostać zwołane walne zgromadzenie , które powoła w skład rady nadzorczej 2 przedstawicieli nowego inwestora. Jako ,ze I termin wezwania upływa 27 lipca warunek ten nie został spełniony, bo walne można wyznaczyc najwczesniej 3 tygodnie po ogłoszeniu a do konca zapisów jest już mniej czasu. Od 29 lipca jest okres zamknięty więc przez miesiąc na bank nie bedzie żadnych zmian w akcjonariacie dot ani Lentexu ani Piczaka . Wezwanie można przedłuzyć najpierw do 4 września i jeżeli w tym terminie nic się nie wydarzy to do żadnego wezwania nie dojdzie. Jesli jednak do 12 sierpnia bedzie zwołane walne to znaczy ,że coś może się zadziać. Jeszcze więc jest miesiąc. Jednak napierw musza przedłużyć wezwanie.
lentex musi oddać w wezwaniu akcje Novity bo by zapłacił karę umowną w wysokości 10 zł za 1 akcję - więc napewno zapisze się na sprzedaż swojego całego pakietu a nie bardzo rozumiem co my zyskamy na tym że przedłuży się zapis na akcje o 1 miesiąc skoro Żydy i tak dopną swego, a jak dogadają się z Panem Piczakiem wszyscy oddamy dużo niżej jak to się stało np. na Yawalu, gdzie wycofali spółkę z giełdy praktycznie bez wezwania i KNF się na to zgodził mimo że ponad 700 akcjonariuszy tzw drobnych posiadało akcje. To powinna być afera na całego i wszystko ucichło a według mnie w Polsce jest tylko prawo dla bardzo bogatych. Przyjrzyj się więc Yawalowi co zrobił KNF pod koniec roku z drobnymi akcjonariuszami Yawalu.
MNIE JUŻ BANK PRZYSŁAŁ SWIADECTWO DEPOZYTOWE NA MOJE AKCJE, MUSIAŁEM ZAPŁACIĆ 30 ZŁ, TERAZ MUSZE JECHAĆ DO SIEDZIBY AEGON-U W JEDNYM Z 3 MIAST CZESTOCHOWY, WARSZAWY LUB KRAKOWA. MIMO ŻE MIESZKAM NA POMORZU ZDECYDOWAŁEM SIĘ SPRZEDAĆ BO NIE CHCĘ ZOSTAC NA LODZIE - KUPIE ZA TO CHOCBY PZU I BEDE MIAŁ CO ROKU DYWIDENDE A TUTAJ ŻYDY JUŻ NIE POZWOLĄ NA DYWIDENDĘ... ??? PO CO TO TU TRZYMAC
widze ze jestes tępy jak przecinak na budowie to ci powiem ,ze biuro Aegon nie prowadzi działalności w temacie wezwania na Novitę. Przeczytaj jeszcze raz ,a potem wezwanie przeczytaj dwa razy moze ci się rozjaśni pod łysiną.
Nie rozumiem osób, które myślą o oddaniu akcji Novity w wezwaniu. To jedna z lepszych spółek na gpw a zaproponowana cena w wezwaniu jest delikatnie mówiąc ŻENUJĄCA...
Ci co chcieli oddać to już oddali po 35 ,a potem tez oddawali przez dwa lata po wezwaniu w cenie + 35. Było wieszczone ,ze jak lentex przejmie to dywidendy nie wypłaci a wypłacił dwie . Ciagle nie ma umowy pomiedzy Lentexem a Nowym Inwestorem. Zostało im dokładnie dwa tygodnie by cos ogłosić.
skupuje po parę sztuk to firma pana Piczaka, ale to o niczym nie swiadczy . Lentex sprzedając akcje Novity Żydom próbuje niszczyć pana .P .... ale działa na niekorzyść innych akcjonariuszy
Novita ma 8 złotych dla każdego akcjonariusza, więc akcje w wezwaniu kosztują nie 53 a 45. Za dwa lata z tego zrobi sie 38 a za 8 lat wyjdzie ,że darmo.
Moim zdaniem nie tylko "na niekorzyść" innych mniejszych akcjonariuszy" ale przede wszystkim na niekorzyść firmy Lentex. Bo co to za cena te 50 parę zł? ŚMIESZNA ! nawet firmy badające firmę to potwierdziły, tak?
Więc o co chodzi? Może jednak nasze państwo powinno się tym zainteresować, odpowiednie organy? Tyle się mówi o repolonizacji banków czy innych sektorów, dlaczego by nie wykupić Novity?
Moim zdaniem trwa ciągłe badanie rynku po ile sprzeda Lentex i Pan Piczak , będzie wiadomo dopiero jak sprzedadzą .Zawsze w takich transakcjach najwięcej zarabiają Ci którzy mają pakiety powyżej 5% ,reszta niestety jest w gorszej sytuacji bo są rozproszeni i tak naprawdę trudniej im stawiać warunki .Każdy kupujący czy Żyd , czy Hiszpan chcą kupić jak najtaniej , my natomiast chcemy jak najwięcej i to jest normalne na całym świecie .