Co do znaczenia "terapii celowanej" i "badań klinicznych" , to proponuję zapoznać się z internetu. Nowe leki zbudowane na inhibitorach STAT3, to przełom w leczeniu wielu nieuleczalnych chorób, gdzie obecnie stosuje się tylko leki zapobiegawcze i w miarę spowalniające ( hamujące) proces rozwoju choroby.
Tak więc, jeżeli ktoś ma zamiar zainwestować długoterminowo, - to myślę że warto. Proponuję prześledzić inne firmy farmaceutyczne które już wprowadziły różne inhibitory w leczeniu nowotworów i innych poważnych chorób. pozdro.
Dnia 2016-07-05 o godz. 16:03 ~j23 napisał(a): > od 5 do 10 ciu lat:)?
Bez przesady. W USA lek może być dostępny jeszcze w tym roku. O tym fakcie pojawi się komunikat. U nas po przejściu wszystkich procedur z badaniami klinicznymi włącznie to druga połowa 2017 rok. Ale to tylko moje założenia. Nie znalazłem tzwn. "Charakterystyki leku" ani rozszerzonego opisu wyników badań klinicznych Może ktoś z koleżanek i kolegów wie coś więcej na ten temat i chętnie się podzieli z nami tą informacją? Czy tak, czy inaczej, ja poczekam aż te leki wejdą na rynki światowe. Mnie się nie spieszy.