możecie sie z niego dowiedzieć gdzie wyprowadzono kasę oraz to, że pan F. pełnił swoje zaszczytne obowiązki za 5000 zł na miesiąc (w tym ZUS i liniowy), no ale teraz się opiekuje kasą molmediki, z kolei pan ostatni prezes - to mial o 5 tysiów mniej..... Zus to pewnie płacił z oszczedności na sekretarce, bo poprzednie "raporty" były mało po polsku. Raport - o dziwi - mocno analityczny pokazuje państwu REWELACYJNIE ten majątek 93 mln zlotych (jak tu niektórzy pisali, choć wypowiedz zysk 0,14 groszy na akcje, a cena 0,02 groszy - to tekst miesiąca).... W sumie ciekawe co pewien Bank spółdzielczy zrobi teraz z Łomiankami.....
BZDURY !!! Nota 30. Wynagrodzenie osób zarządzających i nadzorujących poczytaj sobie przez weekend "z kolei pan ostatni prezes - to mial o 5 tysiów mniej" - TO ILE ZARABIAŁ I OD JAKIEJ KWOTY PŁACIŁ ZUS
A ile jest 60.000 zł przez 12 miesięcy? U mnie na kalkulatorze wychodzi 5000. Co prawda wiem, że pan F. nie byl prezesem przez 12 miesięcy i byc może jest to w rzeczywistości 6000 zł lub - jesli mial odprawę - 4000 zł. Ale tak czy inaczej WESOŁO.
A jego następca był RZECZYWIŚCIE PREZESEM - prezes to tradycyjnie funkcja społeczna
o tym decyduje mój PIT a nie pensja...... ja np mam część kosztów autorskich, i dodatkowo rozliczam się z dzieciakami - wchodze też w kwotę powyżej ZUS, czasem z innej firmy też. Żadna firma w tym kraju nie podaje płac NETTO . tym bardziej, że BRUTTO w Polsce ma dwa znaczenie: ze składką ZUS i podatkiem - jedno, z podatkiem, a bez ZUS - drugie. Do obliczania składki zdrowotnej masz BRUTTO ale bez ZUS.
Ba kwotę NETTO mogę sobie zmienić - zmieniając miejsce zamieszkania. nikt mojej umowy z tego tytułu zmieniać nie bedzie......
Chrzanisz jak potłuczony. Jedna firma wypłacająca pracownikowi wynagrodzenie jest w stanie podać jaka wypłaca kwotę netto. analizujesz raport spółki czy prywatne życie prezesa.
weż sobie kalkulator wynagrodzeń ROCZNY - jest ich kilka w necie, i wstaw sobie kwote 2 razy większą - czyli 10.000 zł (brutto lub netto) i może wtedy zrozumiesz, ze jesli podano wynagroszenie - DOKŁADNIE 60 Kzł, to nie jest możliwe by była to kwota NETTO tylko brutto. Jak się domyslasz w mm zarządzający pelnili swoje funkcje fikcyjnie. W ramach pracy dla pani Z. ktoś musial formalnie pelnić pelne funkcje.
Człowieku, dla większości ludzi oczywiste jest, ze kwoty wynagrodzeń podawane sa w kwotach brutto. Ale twój wywód na temat tego, ze nikt nie jest w stanie określić jaka jest kwota netto wynagrodzenia wypłacanego przez firmę jest żałosny. I tyle w temacie.
"widze, że masz gigant wiedzę" ja nie mam wiedzy takiej jak TY ja mam tylko proste pytania do "fachowca" odnośnie wynagrodzenia konkretnego Prezesa a nie jakiegoś antego, który ma pożywkę u niektórych blogerów na forum. Jednakże nieliczni na forum są idiotami.
według ciebie jak ktoś mieszka: - na parterze to płaci 0 % podatku - na 10 piętrze to płaci 10 % podatku a kto płaci 19% jak bloki na osiedlu są tylko 4 piętrowe
mnie interesuje inna rzecz rozumiem że za 2014r prezes był zatrudniony o umowę o pracę skoro wykazali wynagrodzenie a w 2015r na jakąś "inną umowę" kto te umowy w 2014 i 2015 z nimi podpisali ? Prezydent PR ? czy jakiś prezes pobliskiej spółdzielni mieszkaniowej ? MOŻE COŚ WIESZ W TYM TEMACIE ??? (to nie jest podpucha)
oj to kombinacji może byc pewnie sporo. klasyka to rada nadzorcza, częste - pełnomocnik rady..... bywa - forma SKA - wtedy prezes może nawet nie być zatrudniony....
Ale macie nierowno pod sufitem. Kłócić się pół soboty o jakieś dyrdymaly z raportu ile prezes zarobił. Tak jakby miało to jakiekolwiek znaczenie. Spółka zawieszona i możliwe że już nigdy odwieszona nie będzie a ci dalej naganiaja w różne strony nie zastanówcie się lepiej czy nie czas do porzadnego specjalisty od głowy?