• Ale raport rewelka Autor: ~antydoradca [83.4.228.*]
    możecie sie z niego dowiedzieć gdzie wyprowadzono kasę oraz to, że pan
    F. pełnił swoje zaszczytne obowiązki za 5000 zł na miesiąc (w tym ZUS i liniowy), no ale teraz się opiekuje kasą molmediki,
    z kolei pan ostatni prezes - to mial o 5 tysiów mniej..... Zus to pewnie płacił z oszczedności na sekretarce, bo poprzednie "raporty"
    były mało po polsku.
    Raport - o dziwi - mocno analityczny pokazuje państwu REWELACYJNIE ten majątek 93 mln zlotych (jak tu niektórzy pisali, choć wypowiedz zysk 0,14 groszy na akcje, a cena 0,02 groszy - to tekst miesiąca)....
    W sumie ciekawe co pewien Bank spółdzielczy zrobi teraz z Łomiankami.....

• Re: Ale raport rewelka Autor: ~rewelka [87.206.158.*]
    BZDURY !!!
    Nota 30. Wynagrodzenie osób zarządzających i nadzorujących
    poczytaj sobie przez weekend
    "z kolei pan ostatni prezes - to mial o 5 tysiów mniej" - TO ILE ZARABIAŁ I OD JAKIEJ KWOTY PŁACIŁ ZUS

• Re: Ale raport rewelka Autor: ~antydoradca [83.4.228.*]
    A ile jest 60.000 zł przez 12 miesięcy?
    U mnie na kalkulatorze wychodzi 5000.
    Co prawda wiem, że pan F. nie byl prezesem przez 12 miesięcy i byc może jest to w rzeczywistości 6000 zł lub - jesli mial odprawę - 4000 zł. Ale tak czy inaczej WESOŁO.

A jego następca był RZECZYWIŚCIE PREZESEM - prezes to tradycyjnie funkcja społeczna
  • Re: Ale raport rewelka Autor: ~rewelka [87.206.158.*]
    wynagrodzenie w tabelce w sprawozdaniu podają netto czy brutto ?

• masakra Autor: ~antydoradca [83.4.228.*]
    masz bardzo ciekawe pytania.
    Skąd firma ma znać wynagrodzenie NETTO pracownika?
    widze, że masz gigant wiedzę.

• Re: masakra Autor: ~Abc [89.72.124.*]
    Antydoradca a Ty co miesiąc dostajesz wynagrodzenie w kwocie brutto jak rozumiem? Bo skad kadrowa w twojej firmie wie jak wyliczyć kwotę netto :)
  • Jaką dostaję kwotę netto Autor: ~antydoradca [83.4.228.*]
    o tym decyduje mój PIT a nie pensja......
    ja np mam część kosztów autorskich, i dodatkowo rozliczam się z dzieciakami - wchodze też w kwotę powyżej ZUS, czasem z innej firmy też.
    Żadna firma w tym kraju nie podaje płac NETTO . tym bardziej, że BRUTTO w Polsce ma dwa znaczenie:
    ze składką ZUS i podatkiem - jedno, z podatkiem, a bez ZUS - drugie.
    Do obliczania składki zdrowotnej masz BRUTTO ale bez ZUS.

Ba kwotę NETTO mogę sobie zmienić - zmieniając miejsce zamieszkania. nikt mojej umowy z tego tytułu zmieniać nie bedzie......

• Re: Jaką dostaję kwotę netto Autor: ~Abc [89.72.124.*]
    Chrzanisz jak potłuczony. Jedna firma wypłacająca pracownikowi wynagrodzenie jest w stanie podać jaka wypłaca kwotę netto. analizujesz raport spółki czy prywatne życie prezesa.
  • to może przejdzmy do konkretów Autor: ~antydoradca [83.4.228.*]
    weż sobie kalkulator wynagrodzeń ROCZNY - jest ich kilka w necie,
    i wstaw sobie kwote 2 razy większą - czyli 10.000 zł (brutto lub netto) i może wtedy zrozumiesz, ze jesli podano wynagroszenie - DOKŁADNIE 60 Kzł, to nie jest możliwe by była to kwota NETTO tylko brutto.
    Jak się domyslasz w mm zarządzający pelnili swoje funkcje fikcyjnie.
    W ramach pracy dla pani Z. ktoś musial formalnie pelnić pelne funkcje.
  • Re: to może przejdzmy do konkretów Autor: ~Abc [89.72.124.*]
    Człowieku, dla większości ludzi oczywiste jest, ze kwoty wynagrodzeń podawane sa w kwotach brutto. Ale twój wywód na temat tego, ze nikt nie jest w stanie określić jaka jest kwota netto wynagrodzenia wypłacanego przez firmę jest żałosny. I tyle w temacie.
  • Re: masakra Autor: ~qwerty07 [87.206.158.*]
    "widze, że masz gigant wiedzę"
    ja nie mam wiedzy takiej jak TY
    ja mam tylko proste pytania do "fachowca" odnośnie wynagrodzenia konkretnego Prezesa a nie jakiegoś antego, który ma pożywkę u niektórych blogerów na forum. Jednakże nieliczni na forum są idiotami.

KLITUŚ BAJDUŚ BAJDUŚ KLITUŚ

.

• Re: masakra Autor: ~qwerty07 [87.206.158.*]
    według ciebie jak ktoś mieszka:
    - na parterze to płaci 0 % podatku
    - na 10 piętrze to płaci 10 % podatku
    a kto płaci 19% jak bloki na osiedlu są tylko 4 piętrowe

mnie interesuje inna rzecz
    rozumiem że za 2014r prezes był zatrudniony o umowę o pracę skoro wykazali wynagrodzenie a w 2015r na jakąś "inną umowę"
    kto te umowy w 2014 i 2015 z nimi podpisali ? Prezydent PR ? czy jakiś prezes pobliskiej spółdzielni mieszkaniowej ?
    MOŻE COŚ WIESZ W TYM TEMACIE ???
    (to nie jest podpucha)

• trudno mi powiedziec Autor: ~antydoradca [83.4.228.*]
    może to byl kontrakt może umowa.
    Prezesa powołuje rada.

• Re: trudno mi powiedziec Autor: ~qwerty07 [87.206.158.*]
    ale kto podpisuje z prezesem umowę ?

dzięki za odpowiedź

• Re: trudno mi powiedziec Autor: ~antydoradca [83.4.228.*]
    oj to kombinacji może byc pewnie sporo.
    klasyka to rada nadzorcza,
    częste - pełnomocnik rady.....
    bywa - forma SKA - wtedy prezes może nawet nie być zatrudniony....

A pewnie ktoś jeszcze jakąś kombinację opisze.
  • Re: trudno mi powiedziec Autor: ~Ulica [213.233.132.*]
    Ale macie nierowno pod sufitem. Kłócić się pół soboty o jakieś dyrdymaly z raportu ile prezes zarobił. Tak jakby miało to jakiekolwiek znaczenie. Spółka zawieszona i możliwe że już nigdy odwieszona nie będzie a ci dalej naganiaja w różne strony nie zastanówcie się lepiej czy nie czas do porzadnego specjalisty od głowy?
  • Re: trudno mi powiedziec Autor: ~qwerty07 [87.206.158.*]
    podobno zarobki prezesa są jakąś kluczową sprawą w historii tej spółki. dowiedziałem się o tym na kurzym forum dlatego podjąłem śmieszny temat.

[x]
MOLMEDICA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.