Uchwała Nr 688/2016 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 1 lipca 2016 r.
w sprawie zawieszenia na rynku NewConnect obrotu akcjami spółek w związku z nieprzekazaniem raportu rocznego za rok 2015
§ 1
1. W związku z nieprzekazaniem w trybie i na warunkach obowiązujących w alternatywnym systemie obrotu raportu rocznego za rok 2015, Zarząd Giełdy działając na podstawie § 11 ust. 1 pkt 2) Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu postanawia zawiesić obrót akcjami następujących spółek na rynku NewConnect:
2. Zawieszenie obrotu akcjami danej spółki, o którym mowa w ust. 1, obowiązuje do końca dnia obrotu następującego po dniu, w którym spółka ta w trybie i na warunkach obowiązujących w alternatywnym systemie obrotu przekaże do publicznej wiadomości raport roczny za rok 2015.
3. W okresie zawieszenia obrotu, o którym mowa w ust. 2, zlecenia maklerskie na akcje danej spółki mogą być przyjmowane, anulowane i modyfikowane.
Założmy, że jestem Ci winien 100.000 dolarów. Oddam Ci kartkę z napisem: 100.000 dolarów - jesteśmy kwita? Raport ma wiele wymogów formalnych. By nie czepiać sie tego, że stworzył go Gall Anonim - zawiera opinię biegłego (może byc jak w zeszłym roku ODMOWA - ale opinia musi być). Tutaj opinii (w tym w formie odmowy) nie ma.
więc jest to SPRYTNY wybieg taktyczny - nie wiem co na ten dokument powie SĄD - ale można stwierdzić: spółka przedstawiła raport..... a to, że nie ma on cech raportu..... to wchodzimy w świat "należytej staranności".
Tak jak państwu kiedys pisałem: propozycja złożona obligom (problem z poprzedniego raportu) miała wyłacznie charakter internetowej zmowy molmedica z quantum. Firmy nie było stać na ok 40 znaczków. Nie mówiąc o kopertach czy papierze (wyjdzie cała ryza)
Panie anty nie lepiej napisać prawdę niż kluczyć Nie jest zgodne z załącznikiem do Regulaminu ASO i podać paragraf lub zacytować. Niektóre zawieszone spółki (z 688/2016) już podały terminy publikacji raportów które miały być 30 czerwca (czy to też fikcja). Pozdrawiam
PS. wysłanie brudnopisu miało jakiś cel (może coś o tym?)