• Eurocent w indeksie NC Focus Autor: ~prezes [5.172.236.*]
    Od lipca będzie wiele zmian na rynku newconnect jak nowe wymogi informacyjne a od września giełda wprowadza nową segmentację spółek w której nie będą się liczyć obroty czy kapitalizacja a najlepsze policzalne parametry czyli: średnia wartość kapitalizacji takiej firmy przekracza 12 mln zł, wskaźnik cena/zysk jest wyższy niż 0 i niższy niż 50, wskaźnik cena/wartość księgowa jest wyższy niż 0 i niższy niż 10, spółka wypłaca dywidendę, wartość księgowa wykazana w ostatnim opublikowanym raporcie okresowym przekracza 1 mln zł, spółka ma dodatnią dynamikę przychodów za ostatnie 4 kwartały i dodatnią dynamikę zysku netto za ostatnie 4 kwartały. Jeżeli spółka spełni minimum 5 z 7 powyższych warunków to wchodzi do najlepszego indeksu. Na dzień dzisiejszy Eurocent będzie w tym prestiżowym indeksie gdyż spełnia 6 warunków (oprócz dywidendy) !!!!
    http://stooq.pl/n/?f=1070146
  • Re: Eurocent w indeksie NC Focus Autor: ~nemo [165.225.64.*]
    Dobrze brzmi.

Chociaż sprawa z OFE nam nie pomaga.

Jeżeli będziemy szli w tym kierunku - to zainteresowanie naszą Giełdą będzie coraz mniejsze - i na nic tutaj wyniki.
    Chociaż - obym się mylił

• Re: Eurocent w indeksie NC Focus Autor: ~WOJTEK [31.1.51.*]
    WZIĄŁEM 1200 BO WIESZ PREZES ZE JAK JA WCHODZĘ TO KURS ZAWSZE SIE ROZRUSZA )))))))))))))))))))) TYLKO NIE WIADOMO W KTÓRA STRONE
  • Re: Eurocent w indeksie NC Focus Autor: ~wojtek [93.175.118.*]
    chyba dokupię trochę przed wynikami )))))))))))))  myślę że wyniki za 1 kw trochę zamazały obraz ,,ale czuję że to nie ma większego znaczenia ,,,,,chyba będzie dobrze )))))))))
  • Re: Eurocent w indeksie NC Focus Autor: ~Nemo [89.229.36.*]
    Jak nastroje pro wynikach?
  • Re: Eurocent w indeksie NC Focus Autor: ~wojtek [93.175.118.*]
    idealnie ,,,,,,,,,,dobrze że dokupiłem ,,,,,,,,,,,,,,,przychód wzrost o 25 %  ,zysk  w porównaniu do 1 kw wzrost o 25 % ,,,  zamazany zresztą trochę przez odpis 2 500 000 na aktualizację wartości inwestycji ,,,inaczej była by bomba ,,,,,,chociaż nie wiem na co był odpis ,,,,,,,może trochę po to żeby podatków nie płacic ,,,,ogólnie rewelacja ,,,,,,,działalność już na terenie całej Polski ,,,,,no i przede wszystkim  zyski z terenu całej Polski będą widoczne dopiero za dwa kwartały ,,,,,,,jeżeli rozwój spółki będzie postępował w tempie 25 %  q/q  to akcje będą rosły w tempie 100 % rocznie
  • Re: Eurocent w indeksie NC Focus Autor: ~prezes [31.0.121.*]
    Ja wyniki oceniam pozytywnie gdyż przekroczyły moje oczekiwania o 200.000 zł, miałem obawy czy ustawa antylichwiarska obowiązująca od marca obniży zyski, jak widać tak się nie stało i Eurocent cały czas się rozwija, realnie powinni w tym roku 4-4,5 mln zarobić.
    @ wojtek - kwota 2.450.449 zł odpis aktualizacji wartości inwestycji są to zawiązane rezerwy na nie spłacane pożyczki, w momencie gdy przeterminowane pożyczki są znowu spłacane w przychodach finansowych w aktualizacji wartości inwestycji pojawia się kwota, w 2 kw jest to kwota 1.107.142 zł. W takiej działalności nawet 30-40 % pożyczek jest nie spłacanych dlatego są drogie aby z pozostałych spłacanych powstał zysk całej firmy.
  • Re: Eurocent w indeksie NC Focus Autor: ~kafal [77.119.129.*]
    Czytalem o tych zmianach na NC.
    Wiem, ze pod koniec wrzesnia wejda te nowe indeksy (kryteria juz zostaly w tym poscie wypisane), ale mam pytanie czy jest gdzies jakas symulacja jakie Firmy z NC na dzis dzien (powiedzmy na podstawie wynikow po polroczu) znalazlyby sie w tym NC Focus?
    Wiem, ze mozna probowac samodzielnie tego szukac, ale moze jest juz gdzies taka symulacja?
    Z gory dzieki.
  • Re: Eurocent w indeksie NC Focus Autor: ~prezes [31.0.121.*]
    No i Eurocent został zakwalifikowany do prestiżowego, nowego segmentu nc focus :-)
    http://gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/856596,gpw:-w-sprawie-wyodrebnienia-segmentow-rynku-newconnect
[x]
EUROCENT 0,00% 0,01 2018-05-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.