Zdania nie zmienię w mojej ocenie zarząd dobrze zarządza tą spółką fakt za bezpiecznie ale to dobrze jeśli wartość księgowa disiaj to 42gr kolejne dobre kwartały będą te wartość podnosić i za jakiś czas spółka w mojej ocenie fundamentalnie będie warta spokojnie powyżej 1,5 zł.
Jest bardzo słaba polityka informacyjna to fakt i nad tym spółka powinna pracować żałuję, że nie jestem wstanie pojechać na WZA bym podsunął kilka ciekawych rozwiązań
Tak właśnie myslałem. Na WZA znowu będzie tylko jedna osoba z zarządu. Nawet wszystkich akcji nie rejestrują. Życzę powodzenia. Opinie są cenne, ale to fakty tworzą historię. Faktem jest, że po 13 latach istnienia spółka ma 10 lokali. Czy to nie jest nieporadność?
Wolałbyś 20 lokali i milionowe zadłużenie które przy słabym okresie mogłoby sprawić utratę płynności i kolejne emisje akcji jak to miało miejsce np. w Hamburger. Spółka fundamentalnie się mega poprawiła i to widać w wynikach na każdej pozycji teraz tylko trzeba czasu taka inwestycja to okres rekomendowany ze względu na to że to akcje jak masz w TFI 3-5 lat czy ty jak wstawiasz makaron i jest napisane gotuj 15 minut sprawdzasz czy jest dobry po 2 minutach ?? po 10-12 ewentualnie można zajrzeć
Ja zaufałem Zarządowi są na rynku już długo sami mają większość akcji doświadczenie zdobyli już zobaczymy
może się powtórzę ale mam dobre przeczucie Wiceprezes kupił i myślę, że to nie koniec jego zakupów
Pamiętam jak byłą emisja po 1,2 zł to mówili, że bardzo tanio od tego czasu przychody wzrosły o 300% rekordowe Zyski w 2014 i 2015r. Przyrost gotówki z 200 tyś do 1,1 mln zł
Wiceprezes kupował po 67gr mógłby kupić znowu teraz ma promocję
bo jakby nie patrzeć w I kwartale 34,600 zł Netto jak przyjmiemy że w kolejnych tez tyle będzie czyli rocznie 138400 to przy tym kursie P/E= 18,2
Jaki będzie wynik na koniec roku nie wiemy
doszedłem do tego jak wyliczyli tę wartość 4 ostatnie kwartały są brane pod uwagę
W takich przypadkach w mojej ocenie warto przygotować się bo można przypuszczać że wynik będzie lepszy od prognozowanego w podanym wskaźniku jest uwzględniony wynik -78 tyś za 4 kwartał i 33 tyś za 3 kwartał ( w kwartałach gdzie spółka poniosła koszty otwarcia nowego lokalu )
No nic rynek sam wyceni spółkę może spółka poda słabsze wyniki będzie można kupować taniej C/WK= 0,42 gr
Brawo, to nie było takie trudne, prawda? Warto się uczyć, warto zastanowiać się nad tym co się pisze, warto mieć też alternatywny scenariusz. Do jakiego kursu będziesz kupował? Życzę powodzenia. PS. Z tego co widzę, to na WZA tłumów nie było?
Teraz też nie można kupić większej ilości, ani tym bardziej sprzedać. Pytanie tylko po co to kupować? A co będzie, jak spółka ponownie wykaże stratęw IV kwartale, co jest bardzo prawdopodobne, bo w mojej ocenie to właśnie taki jest model biznesowy spółki. Już o tym pisaliśmy i nie ma sensu tego powtarzać. Życzę udanych zakupów po.... . No właśnie po ile chciałbyś kupić, bo zakupy większej ilości zapowiadzasz od co najmniej roku, ale na razie na zpowiedziach się kończy. 8 groszy to bedzie dobra cena?