• o brexit zwlaszcza do zielonych i kupujacych relnie waluty Autor: ~BAX [89.65.62.*]
    gdyby byl brexit to wiadomo krotkim terminie masakra zlotowki
    wiekszosc i ja nie wierzy ze grubasy pozwola by brexit byl
    a to wtedy gdy nie bedzie mozliwe silne umocnienie eur/dol czyli oslabienie walut tez silne
    rynek straszy ze bedzie brxit i sugeruje te kilka dni slabej zlotowki
    ale chocby na dolarze 4 bylo wiec i opor mocny juz jest
    na dodatek mamy i 2gi opor 3,955-3,965
    dno 3,9-3,91
    rynek moze na sile wyciszac wzrosty a trzeba sie liczyc nawet z mocnym spadkiem w przyszlym tygodniu jesli brexitu niet
    dlatego przestrzegam
    moze byc kilka groszy zysku ale w gore ale straty moga byc nawet kilkadziesiat groszy
    forex to co innego bo mozna w kilka sekund zdecydowac i zgasic pozycje a realnie to juz troszke gorzej

• Re: o brexit zwlaszcza do zielonych i kupujacych relnie waluty Autor: ~BAX [89.65.62.*]
    uwazam ze kazdy samodzielnie powinien zalozyc sobie poziom ryzyka a nie decydowac sie tym ze ktos pisze ze beda wzrosty czy spadki
    dzis mozna sobie tylko powrozyc bo at tez w takich dniach pracuje ale na dluzszych pozycjach np na dziennym wykresie a nie na 10 min czy nawet 1h
  • Re: o brexit zwlaszcza do zielonych i kupujacych relnie waluty Autor: ~BAX [89.65.62.*]
    uwazam ze kazdy samodzielnie powinien zalozyc sobie poziom ryzyka a nie decydowac sie tym ze ktos pisze ze beda wzrosty czy spadki
    dzis mozna sobie tylko powrozyc bo at tez w takich dniach pracuje ale na dluzszych pozycjach np na dziennym wykresie a nie na 10 min czy nawet 1h
  • Re: o brexit zwlaszcza do zielonych i kupujacych relnie waluty Autor: ~marek [89.69.130.*]
    No dobrze, a załóżmy 2 scenariusze:
    1. Budzisz się rano w poniedziałek a dolar na poziomie 3.95 bo w nocy była luka na up
    2. Budzisz się rano w poniedziałek a dolar na poziomie 3,89 bo w jakiś niewyjaśnionych okolicznościach przez weekend nastąpiła wyprzedaż zielonego.

Co robisz w obu przypadkach? Za odpowiedź dzięki.
  • Re: o brexit zwlaszcza do zielonych i kupujacych relnie waluty Autor: ~werty [87.205.249.*]
    Dnia 2016-06-19 o godz. 14:15 ~marek napisał(a):
    > No dobrze, a załóżmy 2 scenariusze:
    > 1. Budzisz się rano w poniedziałek a dolar na poziomie 3.95 bo w nocy była luka na up
    > 2. Budzisz się rano w poniedziałek a dolar na poziomie 3,89 bo w jakiś niewyjaśnionych okolicznościach przez weekend nastąpiła wyprzedaż zielonego.
    >
    > Co robisz w obu przypadkach? Za odpowiedź dzięki.

Wyręczę BAXa, ja bym najpierw sprawdził co było przyczyną zmiany kursu. Nie ma niewyjaśnionych okoliczności, chociaż czasem wyjaśnienie jest wcześniej, a czasem później :-))
    A poza tym : @marek , myślisz, ze masz tu sobowtóra, który ma takie zasoby jak ty, takie cele inwestycyjne, i życiowe i że jest to BAX ? , he, he.
  • Re: o brexit zwlaszcza do zielonych i kupujacych relnie waluty Autor: ~1234 [79.78.142.*]
    Troche sie otrzezwili z tym brexitem po tym jak zabili ta poslanke zaczeli sie zastanawiac nad konsekwencjami
  • Re: o brexit zwlaszcza do zielonych i kupujacych relnie waluty Autor: ~bull [89.239.67.*]
    Ja w nadchodzącym tygodniu przeżyję swoją inicjację na Forexie.
    Zagram pod Bremain.
    Tylko na jednej parze: Cable'u.
    Martwi mnie tylko to, że nie zajmę optymalnej pozycji, tzn. że GBP pod coraz bardziej utrwalające się sondaże "przeciw" może nie zejść już poniżej 1,435 USD.

• marek Autor: ~BAX [89.65.62.*]
    po pierwsze to na fx mozesz robic ruchy na walucie juz dzis wcale nie musisz czekac do jutra rana
    masz najwyzej wiekszy spreed i tyle temat
    mam juz czesc dolara pow 3,91
    gdyby bylo 3,89 bym dokupowal a po 3,95 bym sprzedal czy wszystko a to nie wiem
  • Re: marek Autor: ~bax [89.65.62.*]
    wiesz czym dodatkowo sie roznia dywagacje o brexit a Analizy Tech
    http://stooq.pl/q/a/?s=usdpln&i=10&u=14538390
    poki rynek nie wybije b to masz formacje abc lub nawet abccc
    a brexit bedzie to formacja moze sie w ciagu chwili zmienic ale to w czwartek
    na jutro to mamy abc i pogrozki ze moze yc brexit
  • Re: marek Autor: ~jaco21 [178.42.125.*]
    BAX to w tym tygodniu niev zrobia juz dolara 3,98---4,06------?
  • jaco Autor: ~bax [89.65.62.*]
    wiesz w sumie przydalaby sie jeszcze jakas dobra cena na wakacje ale z tym eur/dol znowu cos kombinuja za mocno
    dlatego tez przestrzegam by uwazac na wsparcia
  • notowania Autor: ~bax [89.65.62.*]
    1,1295 i dolar 3,913 na przedbiegach
  • Re: notowania Autor: ~bx [89.65.62.*]
    1,1333 a dolar nawet nizej 3,9 ladnie mloca wierzacych we wzrosty dolca
  • Re: notowania Autor: ~Waldemar [89.161.84.*]
    Otwarcie z luką ponad 50 pipsów wzwyż. To dobra wróżba bo wykoszą stopy i jak dobrze pamiętem to po domknięciu luki minimum 30% ? od zamknięcia przed luką. Pamięta ktoś dokładnie? To chyba do 12,2 i winda w górę. Bez sondaży chyba wiele się nie zarobi. Ale podzielam zdanie JP. Poniedziałek, wtorek koszenie a środa- czwartek winda. Chyba dokupię pln-a jak zejdzie poniżej 3,89. Co sądzicie?
  • Re: notowania Autor: ~Lsi [94.254.163.*]
    Ja złapałem za 3.9075, ale patrząc po reakcji chyba za wysoko. Jednak za część środkow, najwyżej poleży bez bycia pazernym :) JP może mieć sporo racji, ale jak piszesz czekamy na sondaże!
  • Re: notowania lsi Autor: ~bax [89.65.62.*]
    JA NIE CZEKAM JAK PISALEM KUPUJE zejda nizej tez dokupie
    narazie juz mam srednia jak ty i pol na pol
  • Funt Autor: ~Dawid [188.29.164.*]
    BAX myślisz ze ma jeszcze sens sprzedaż funta zeby odkupić jutro lub w środę taniej ? 5.50 lub okolice? Na logikę funt powinien jeszcze zlecieć do czwartku
  • Re: Funt Autor: ~bax [89.65.62.*]
    na funcie to akurat logiki nie ma
    1sze wsparcie na 5,63 drugie na 5,60
    nie mam pojecia co grubasy kombinuja z funtem ale sredni termin to dalej wzrostowo
    rynek robi na impulsach i na strachu
    w weekend poszlo info ze pol na pol albo przeciw brex to mamy ruch na eur/dol w gore a za chwile moze pojsc info ze brexit mozliwy i bedzie w dol
    jest spora luka na eur/dol wiec moga ja rownac
  • Re: Funt Autor: ~pap [86.163.249.*]
    Co grubasy kombinują z funtem? Akcja załadowania leszczy w drogiego funta potem zjazd na nich jak na sankach tak to widzę . Ponadto wymiana złotówki na funta w UK odbywa się po cenie 6,30 a skup po 5,30 to się nazywa wysoki parytet wymiany. Aby władować ludzi w funta trzymają nisko dolara takie zabawy widoczne są gołym okiem nawet dla mało wprawnego tradera. Pozdrawiam PS. Brexitu nie będzie ale zabawa będzie na całego osobiście chętnie bym kupił funta po 4,5 ;-)))