Nie polecam herkulesa bo schemat się często powtarza. Najpierw jest tanio jak diabli. Wchodzi większy inwestor lub fundusz. Zaczynają się obroty. Kurs wędruje na wyżyny. Następuje realizacja zysków. Fundusze wychodzą, pozostaje główny akcjonariusz. Kurs spada na małych obrotach. Gdy jest znowu tanio główny akcjonariusz ogłasza program skupu akcji. Termin skupu jest bardzo długi i często przedłużany w nieskończoność. Otoczenie rynkowe jest niesprzyjające bo albo są spadki na giełdach albo spółka ma słabsze wyniki. Następuje drenaż leszcza. Oczywiście kierownictwo i ludzie związani ze spółką już dawno wysypali się z akcji. Oni zresztą często nie widnieją jako oficjalny akcjonariat bo mają mniejsze pakiety akcji w posiadaniu. Dlaczego natomiast polecam tę drugą spółkę na tym forum? Choćby dlatego, że należy do podobnej branży i jest na pierwszym etapie na jakim był Herkules 2 lata temu czyli znaczna poprawa wyników i wejście do akcjonariatu nowych funduszy. Zaznaczam, ze są to tylko moje domysły płynące z obserwacji wielu spółek na gpw a moje prognozy nie zawsze są trafne.
Tak jesteś namolny chłopiec utopiles pieniądze i szukasz jeleni doradze ci fachowo nic nikomu nie mów weź kredyt póki tanio dokup ile wlezie i będziesz bardzo bogaty tylko jest jeden warunek juz nic więcej nie pisz bo ktoś da się nabrać i cie podkupi a tak to ty będziesz bogaty a my będziemy mieli spokoj na forum pozdrawiam
Dzięki.Również życzę powodzenia. Niezależnie co napiszemy tutaj na forum to sposób przeprowadzenia skupu akcji , zaangażowanie większych podmiotów oraz nastroje na giełdach zadecydują o kursie herkulesa.
Też tak uważam że żadnego skupu nie będzie. Teraz kurs się pobuja do końca miesiąca a potem jeżeli nic złego się nie stanie powoli pójdzie do góry. Bo budowlanka ma się dobrze i Herkulesa zamówienia również.
Przecież walne zgromadzenie upoważniło zarząd do skupu akcji. Jest oficjalny komunikat. "Herkules skupi do 2.170.607 akcji własnych; wyda do 10,85 mln zł". Wydaje mi się, że siejecie zamęt na forum.
Podaj prosze zrodla informacji na jakich bazujesz piszac, ze budownictwo ma sie dobrze. Z tego co ja czytam to budownictwo ma sie raczej srednio ale jest dobra perspektywa, szczegolnie tam gdzie sprzet Herkulesa moze znalesc zastosowanie.
Sam pracuję w budownictwie mam dużo kontaktów i nie widzę recesji raczej brak rąk do pracy. Jeżeli coś się może złego stać to za dwa lata bo to również kwestia podpisywanych kontraktów i planowanych budów. Ale do tego czasu jeszcze może się duuużo wydarzyć więc ten rok dobra firma budowlana powinna zakończyć z dobrym wynikiem.
Co do skupu akcji to pisałem, że nie będzie skupu przez jakieś zewnętrzne spółki czy fundusze - tylko moje przypuszczenia, nie mam wewnętrznych źródeł. A co do uchwał Zarządu to sprawa jest prosta.
Daleki jestem od siania zamętu lubię łowić w klarownej wodzie.