• Rekiny giełdowe Autor: ~YTR [37.249.106.*]
    Jako akcjonariusz i chyba jedna z nielicznych osób na tym forum spośród tych, którzy w ogóle zadają sobie trud myślenia, nie wiem czy się śmiać czy płakać. Najlepsze są te pełne żalu, emocji i absurdalnych błędów ortograficznych wpisy rekinów giełdowych z portfelem w granicach kilku tysięcy i z zaangażowaniem graniczącym z niezdrowym zboczeniem byle ukręcić magiczną stówkę na jakimś tam marginalnym skoku kursu. Wiadomo, że każdy chce zarobić ale siedzenie całymi dniami i wypisywanie takich pierdół jest na prawdę niepokojące. Zamiast straszyć jakimiś bzdurami, może lepiej zająć się takimi gryzipiórkami, gdzie po każdym wzroście ktoś usilnie próbuje manipulować i uwalać kurs w stylu wzrost na 9 gr przy dużych normalnych transakcjach i od razu ktoś wywala 3 (słownie trzy) akcje byle zbić na 8 i tak w kółko. Akcje za 24 grosze, koszt transakcji 5 zł - czysta manipulacja.

Co do samej spółki też nie mam różowych okularów w stylu "akcje po 500zł do końca tygodnia" ale bez przesady, źle już było, teraz chyba wychodzą na prostą. Obligacje spłacają (potwierdzam z doświadczenia), jakieś poszerzenie działalności na horyzoncie, wyczyszczone brudy, a i tak ktoś cały czas miauczy. Wiem, pieniądz to pieniądz i opóźnienie w spłacie obligacji może wkurzać ale z drugiej strony, na co ludzie liczyli kupując obligacje takiej spółki to po prostu nie potrafię zrozumieć - jak ktoś nie liczy się z opóźnieniem to nie spółki z newconnect a obligacje skarbowe na przyszłość. Ostatnio upadłość za upadłością, zero spłaty ale na forum tamtych spółek same pochwały, a ci próbują spłacić to wieczne jęczenie. Angażując się w takie obligację nikt chyba nie jest aż takim "kimś" żeby nie znać ryzyka.

Z tego co mam czas obserwować widać, że jest wola wyjścia na prostą i wzmocnienia biznesu więc może się wszystko udać. Po prostu nie rozumiem na co Ci ludzie liczą pisząc takie pierdoły, utrudniając, strasząc prokuraturą itp.. Przecież jak uwali się tą spółkę to nikt nic nie dostanie i będzie piękny koniec internetowych cwaniaków z jedną obligacją i pięcioma akcjami. Na mój prosty rozum, każdemu kto jest w jakiś sposób zaangażowany, czy to akcje, czy obligacje powinno zależeć na dźwignięciu spółki a tu jak nigdzie wszystko odwrotnie.
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: pijak1 [77.115.85.*]
    Gratulacje nareszcie ktoś normalny !!!!!!!!!!!!! :)
    Spółka wychodzi na prostą :) i zamiast przestać marudzić to nie łuki tylko jęczą !!!!!!!!!!
    a tak naprawdę to lenie Śmierdzące !!!!!!!!

• Re: Rekiny giełdowe Autor: ~pokorekcie [176.221.120.*]
    Dnia 2016-06-17 o godz. 16:25 pijak1 napisał(a):
    > Gratulacje nareszcie ktoś normalny !!!!!!!!!!!!! :)
    > Spółka wychodzi na prostą :) i zamiast przestać marudzić to nie łuki tylko jęczą !!!!!!!!!!
    > a tak naprawdę to lenie Śmierdzące !!!!!!!!
    >

"nie łuki" to może kusze, albo proce !

Opuszczam to forum, żegnam !
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: ~xxx [83.31.150.*]
    brawo YTR .

Prawda naprawde jest taka , ze spółka wychodzi na prostą , zmienił sie akcjonariusz wiekoszciowy który naprawdę ma wizje, zmienił eis prezes zarzad. To juz jest naprawde inna spółka. Nowy spłaca obigacje czysci spółke robi wszystko by było dobrze a odzwierciedlenie w kursie i tak przyjdzie samo.
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: ~Maupa_w_niebieskim [78.11.144.*]
    No rzeczywiście zmienił się główny akcjonariusz ha! ha! Chyba dla zaciemnienia sytuacji. Z TK Invest którym kręcił M. Sowa na Skarbiec TMK którym też kręci ale zza kulis (dopiero co w marcu się z oficjalnego bycia udziałowcem większościowym wypinkował). Ale jedno należy przyznać: główny akcjonariusz dobrze pilnuje swojego interesu - siedząc vis a vis Prezesa (no bo przecież formalnie dzielą biuro) może mu cały czas patrzeć na ręce.
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: pijak1 [37.47.5.*]
    Dnia 2016-06-17 o godz. 18:35 ~Maupa_w_niebieskim napisał(a):
    > No rzeczywiście zmienił się główny akcjonariusz ha! ha! Chyba dla zaciemnienia sytuacji. Z TK Invest którym kręcił M. Sowa na Skarbiec TMK którym też kręci ale zza kulis (dopiero co w marcu się z oficjalnego bycia udziałowcem większościowym wypinkował). Ale jedno należy przyznać: główny akcjonariusz dobrze pilnuje swojego interesu - siedząc vis a vis Prezesa (no bo przecież formalnie dzielą biuro) może mu cały czas patrzeć na ręce.

Mamy następnego kłamcę! Sprawdziłem w KRS. Velto Cars ma siedzibę na Al.Jerozolimskie 200 a Skarbiec TMK na Al.Jerozolimskie 195. To kto komu patrzy na ręce??? O co chodzi???? Grasz na obniżenie kursu??? Może chcesz kupić tanio akcje? Takich hejterów zarówno spółka jak i M.Sowa powinni zgłaszać do prokuratury! To jest działanie na szkodę spółki i jej akcjonariuszy! Oszust i manipulator!!!
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: ~xxx [83.31.150.*]
    obudzicie sie jak kurs bedzie po 0,2x zł , ze jednak było warto...

Wasza sprawa. Ujadajcie.

Pozdrawiam.
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: ~FX [78.159.91.*]
    Ciekawe jaki KRS sprawdzałeś? Chyba innej spółki. Jak ktoś chce śledzić pajęczynę powiązań to polecam pobawić się tutaj. Ściema o głównym akcjonariuszu-zbawicielu to tylko przez wyjątkowych idiotów może być wzięta na poważnie https://mojepanstwo.pl/dane/krs_osoby/1265809,artur-drzymala
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: ~Maupa_w_niebieskim [78.11.144.*]
    Niespłaceni obligatariusze TK Invest, Bro-Invest (dawniej Browar Wojcieszów), Polskiego Holdingu Spożywczego (dawniej HWDPE Sp. z o.o.) i paru jeszcze spółeczek przekrętów z utęsknieniem czekają na spotkanie z p. Sową na sali sądowej.
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: ~V2 [83.21.237.*]
    Maupa - liczyłeś może ile łącznie "pożyczyli" ? :)
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: ~V2 [83.20.42.*]
    Ciekawe jak wyjaśnisz parę milionów zadłużenia wynikającego z umów pożyczek podpisanych pod koniec 2015 przez Szczupaka. Komunikaty jakoś o tym milczą.
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: ~Bazyl [83.20.197.*]
    Kazdy ma zyczeniowe myslenie a pismaki na marne naprawiaja ch... reputacje spolki.po takim wolumenie lecimy w dol i to mocno :/
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: pablo7 [37.47.228.*]
    Dnia 2016-06-23 o godz. 20:14 ~Bazyl napisał(a):
    > Kazdy ma zyczeniowe myslenie a pismaki na marne naprawiaja ch... reputacje spolki.po takim wolumenie lecimy w dol i to mocno :/

nie takie tu byly volumeny na tej spolce;)))
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: ~ano [176.221.120.*]
    Dnia 2016-06-23 o godz. 20:14 ~Bazyl napisał(a):
    > Kazdy ma zyczeniowe myslenie a pismaki na marne naprawiaja ch... reputacje spolki.po takim wolumenie lecimy w dol i to mocno :/

tu jest prawie 240 mln akcji - a ty przy 8 mln - piszesz - "TAKI WOLUMEN" - dobre,
    swoją drogą mamy tu wysyp naganiaczy typy bankruty, smiecie trupy itp. dziwne - ostatnio jak spadło do 5 gr to nie było praktycznie nikogo.
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: ~tralala [46.113.32.*]
    tralala
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: ~ale_mądrale [194.181.85.*]
    A ja coś wiem ale napiszę tylko, że zasysanie czas zacząć. Do oporu. Dobrze radzę, to ostatni moment.
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: pablo7 [37.47.6.*]
    Dnia 2016-06-24 o godz. 08:38 ~ale_mądrale napisał(a):
    > A ja coś wiem ale napiszę tylko, że zasysanie czas zacząć. Do oporu. Dobrze radzę, to ostatni moment.

jak wiesz to napisz hehe:))))
    patrze na rynek i mnie ciarki przechodza !!! szczęśliwi dziś "ludzie bez papiera".
    czy velciak przetrzymie bez zasypki 5 gr ???
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: pablo7 [37.47.6.*]
    Dnia 2016-06-24 o godz. 09:39 ~ano napisał(a):
    > patrze na rynek i mnie ciarki przechodza !!! szczęśliwi dziś "ludzie bez papiera".
    > czy velciak przetrzymie bez zasypki 5 gr ???

trzeba bylo korzystac z fix np kghm 56zl juz 60zl a nie krwia zalewac
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: ~bankrupt [194.181.85.*]
    Uwaga, bankrut 0
  • Re: Rekiny giełdowe Autor: ~mmm [80.53.156.*]
    ty też bankrut
    a może wczorajsze sypanko to pod dzisiejszy raport - tzn. że go nie bedzie ? a wczoraj już wiedzieli ?

tak czy owak na weekend z takim czymś sie nie zostaje :(
[x]
VELTO 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.