Jeszcze nie bo nie oglosili niewyplacalnosci.. odchodza masowo wszyscy najwieksi klienci i wracaja do P.P.. W tej chwili walcza o przetrwanie.. ja bym nie dotykal akurat tych akcji..
Prawdopodobnie najgorsze za Integerem ale wyniki za IIQ16 beda zapewne jeszcze bardzo słabe bo w tym kwartale będzie najwieksza restrukturyzacja. Póżniej z kwrtału na kwartał powinno byc lepiej- uwzględniajac sezonowość tego biznesu gdzie IVQ jest najlepszy. Kureirzy i Paczkomaty to podstawa tego biznesu. Ale wycena na prawie 300mln jest nadal dość wysoka.- moze jeszcze spaść szczególnie jak bedzie Brexit!!
Dokładnie, a jak myślisz dlaczego tak jest? Opłaceni ludzie pilnują, żeby jak najmniej akcji wpadło w ręce obcych. Tu chodzi o duże pieniądze, będą bardo duże wzrosty, chyba nie muszę tego tłumaczyć. Banda troli zniechęca inwestorów spoza układu, tak samo było na JSW przed wzrostami ;)
Ja bym tego obecnie nie tykał pod żadnym względem!
Zaufanie do spółki i jej zarządu jest zerowe. Spółka naobiecywała dużo, ale praktycznie nic z tego nie dotrzymała. Inwestorzy, którzy brali udział w ostatnich emisjach po PLN 250, stracili kupę kasy. A tych inwestorów było dużo, zarowno polskich jak i zagranicznych ( w emisji pośredniczył Wood & Co). Biznes pocztowy jest słaby wynikowo i pod względem jakości usług, a paczkomatowy zagranica rozwija sie daleko poniżej prognoz spółki.
Ponadto dochodzi problem z długiem/kowenantami.
Reasumując: Dopóki wyniki są słabe, problem z refinansowaniem nie został rozwiązany, i paczkomaty nie staną sie zyskowne przynajmniej na jednym z kluczowych rynków zagranicznych, dopóty nikt o zdrowych zmysłach nie powinien w to inwestować.
Tak jak mówiłem ponad 3 miesiące temu - najgorsze już za nami... Wyniki w kolejnym kwartale będą wyglądały już dużo lepiej (negatywny wpływ odpisów będzie już znikomy) Zresztą niektórzy już to wiedzą (z grubsza :))
Kto ma wiedzieć ten wie ;) Pozdrowienia wiesz dla kogo ;) Kierunek północ obrany. Ewa i jej trole, a właściwie Ewa i jej inne wcielenia, bo to ta sama osoba pisze w odwrocie ;) Prześwietliłem dokładnie firmę która "jej" to zleciła! To samo co zwykle. Tak na marginesie, straszna amatorszyzna ;)
Ewuniu, doskonale wiesz o czym piszę ;) Ja do Was nic nie mam, nawet mam szacunek. Jest to ciekawa strategia nie powiem. Podobają mi się dialogi, które prowadzisz z innymi swoimi wcieleniami na tym forum. To wymaga dużo fantacji. Szkoda, że to inne "postacie" nie mają jakiś bardziej złożonych charakterów. Np "Ewa" to bardzo fajna babka, ona się udała. Jest szybka, wszędzie jej pełno, potrafi pocisnąć, ma swoje zdanie. Ja osobiście mam do niej słabość :) Można powiedzieć, że to taki herszt tej bandy ale reszta to średniawka ;)