Zgodnie z wezwaniem do 23.06 cena wynosi 3,10 Później cena skupu spada do 2,95
Do tej pory nie udało się ustalić jakie stanowisko zajmie fundusz Noble i czy w ogóle jakieś stanowisko zajmie.
BTW. nie odpisali na moje wiadomosci. Być może ktoś z Państwa ma znajomych w Noble. Świat jest mały i czasem można się czegoś dowiedzieć.
Witam serdecznie wszystkich dla mnie Pan CountDown dalej jest niewiarygodny jeśli ma się akcje to łatwo było wystawić zlecenie tak jak prosiłem po 4,99 ...bardzo trudna prośba aby rozwiać wątpliwości związane ze zleceniem po 50 zł ...chyba iż już nie masz tych akcji ...Dodatkowo jak tak bardzo interesuje cię ta sytuacja to dlaczego nie zgłosiłeś się na WZA ...wiele byś się dowiedział....TWOJE NAGŁÓWKI TEMATÓW KTÓRE ZAKŁADASZ SUGERUJĄ JAKA TO NIBY OKAZJA I JAK MAŁO DNI ZOSTAŁO ABY Z TEJ OKAZJI SKORZYSTAĆ ...JEST TO WBREW TWOJEJ ZASADZIE BESTRONNICZOŚCI...NIE JESTEŚ WRÓŻKĄ I NIE WIESZ CO BĘDZIE NA WALNYM ANI JAK BĘDZIE ZACHOWYWAŁ SIĘ KURS PÓŹNIEJ ....z informacji które do mnie dotarły drobni nawet bez funduszu /sam nie wiem w której jest drużynie/ wygrają głosowanie o wyrzucenie z GPW , a czy sami bez funduszu wygrają głosowanie o niedopuszczenie do niekorzystnych zmian tego nie wiem ale nawet jedna osoba może dać sprzeciw i zaprawdę powiadam ci Sad zakaże tych zmian...Jedyną niewiadomą jest jak później będzie zachowywał się kurs...a fundusz na @ nie odpisuje gdyby chcieli daliby komunikat PAP,wracając do mobilizacji drobnych mogli podawać komunikaty na ile akcji mają pełnomocnictwa
...ciekawskich informuję iż w zgodzie z poniższymi przepisami lista osób które zgłosiły się na WZA jest wyłożona w lokalu zarządu przez trzy dni powszednie przed odbyciem walnego ,można żądać odpisu listy osobiście lub nakazać przesłanie pocztą elektroniczną ,pytanie do prawników czy można podać na forum ilość akcji sympatyków jednej i drugiej strony jeśli miałbym doradzać to ci co są z Wrocławia osobiście niech pobiorą odpis ,a co najmniej kilka osób niech poprosi o przesłanie @ ,
Byłem wielokrotnie na różnych Spółkach nawet nie zawsze sprawdzają czy jest się akcjonariuszem danej Spółki.
Art. 407. § 1. Lista akcjonariuszy uprawnionych do uczestnictwa w walnym zgromadzeniu, podpisana przez zarząd, zawierająca nazwiska i imiona albo firmy (nazwy) uprawnionych, ich miejsce zamieszkania (siedzibę), liczbę, rodzaj i numery akcji oraz liczbę przysługujących im głosów, powinna być wyłożona w lokalu zarządu przez trzy dni powszednie przed odbyciem walnego zgromadzenia. Osoba fizyczna może podać adres do doręczeń zamiast miejsca zamieszkania. Akcjonariusz może przeglądać listę akcjonariuszy w lokalu zarządu oraz żądać odpisu listy za zwrotem kosztów jego sporządzenia. § 11. Akcjonariusz spółki publicznej może żądać przesłania mu listy akcjonariuszy nieodpłatnie pocztą elektroniczną, podając adres, na który lista powinna być wysłana.
Cdown to po prostu naganiacz na sprzedaż. Próbuje wystraszyć co bardziej nerwowych, tylko robi to mniej bezczelnie od pozostałych naganiaczy. Wystarczy poczekać do 20 czerwca i wtedy zadecydować. Akcjonariusze nic nie tracą gra jest naprawdę warta świeczki.
Przypominam iż już od dzisiaj dostępna jest lista osób które zgłosiły się na WZA ,każdy akcjonariusz ma prawo osobiście lub @ żądać przesłania takie jest prawo leszcza....
Panie Sawicki piszesz Pan cytat Wezwanie na TelforceOne ma dać możliwość wyjścia z inwestycji akcjonariuszom spółki, którzy nie będą chcieli czekać kilku lat na efekty możliwych zmian.
Moje pytanie a co z tymi co chcą czekać ,kto Panu kazał wchodzić na GPW te osoby które kupiły te akcje drogo mają PRAWO DO NOTOWAŃ GIEŁDOWYCH i sprzedadzą akcje kiedy będą oni chcieli a nie Pan ....mają Prawo czekać na hossę ....warto sprawdzić czy nie było w przeszłości znamion działalności na szkodę akcjonariuszy mniejszościowych ,przypominam iż rewidenta można powołać i wystarczy 5 % i zgody Pana Sawickiego nie potrzeba a jeśli rewident coś znajdzie można to poza postępowaniem Prokuratorskim można bez problemu wywalczyć odszkodowanie od osób które zawiniły /jeśli są wypłacalne/
Także będzie ciekawie .mój wniosek te artykuły Pana Sawickiego pojawiły się po tym jak zapoznał się ile jego przeciwników będzie na WZA,
Panie zzz, ja się skupiam na sytuacji i nikogo do niczego nie namawiam. Mógłbym wytykać Pańską obecność w tematach wszystkich spółek które ogłosiły wezwanie, ale, tak jak zaznaczam od początku, nie jestem zainteresowany namawianiem kogokolwiek do czegokolwiek. nie oceniam też ludzi którzy reagują emocjonalnie na nieudaną inwestycję, bo mają do tego prawo.
Panowie! Nie wiem ile mi karzecie czekać przed komputerem żeby podać jaką ilość akcji i w jakiej cenie powinienem wystawić. Czy, być moze, jest to właśnie taktyka, żeby mieć drewno do dalszego robienia ognia i dymu.
Przepraszam jeśli można to tak jak prosiłem od samego początku po 4zł 99 groszy ilość 2221 może być ,Bardzo uwiarygodni to Pana na forum ,może Pan wystawić na jeden dzień sam potwierdzę iż zlecenie jest Pozdrawiam
Cały czas przypominam o liście akcjonariuszy którzy zgłosili się na WZA która jest już dostępna W SIEDZIBIE SPÓŁKI oraz można @ żądać przesłania.
Moim zdaniem Noble pojawi się na walnym i zagłosuje przeciwko Sawickiemu. Powody: 1) Noble do dnia 25.05.2016r. posiadał 403 869sztuk akcji TFO1. W dniu 25.05.2016r. poinformował, że przekroczył próg 5% akcji w ogólnej liczbie głosów i posiadał: 447 152 szt. akcji TFO1. Oznacza to, że do dnia 25.05.2016 dokupili 43 283akcje. 2) Skoro dokupili to nie po to, aby zarobić marne 13 tys. zł (Przy założeniu, że jak to sugerował w innym wątku osobnik o Nicku Gbnf, kupili 447 152 akcje po 3,07 aby móc je sprzedać w wezwaniu za 3,10zł). Mało realne, aby Noble kupił cały wolumen dziennego obrotu z dnia 18.05.2016r. (458 585akcji), gdyż wtedy kurs musiałby bardzo wzrosnąć. A tak nie było. To oznacza, że wchodzili wcześniej w dłuższym okresie (od 02.01.2016 do dnia 17.05.2016r. łączne obroty na tfo1 wynosiły: 1 212 226 akcji. W dniu wezwania (osoby powiązane z tfo1 mogły wiedzieć przed upublicznieniem) obroty wynosiły: 57 063. 3) N a wcześniejszym wątku (bodajże pod nazwą „JESZCZE TYLKO12 DNI CENA 3,10”, który z nieznanych mi powodów został chyba usunięty) Pan Countdown sugerował, że Noble w imię zachowania twarzy nie będzie użerał się z sawickim na walnym, tylko zadowoli się tym zyskiem 13 tys.zł. 4) Ja twierdzę inaczej: bardziej prawdopodobne jest, że Noble wchodził w TFO1 wcześniej niż tuż przed wezwaniem. Skoro po wezwaniu dokupili i ogłosili, że przekroczyli 5,46% w ogólnej liczbie głosów spółki, to nie po to, aby nie brać udziału w walnym i nie blokować niekorzystnych także dla nich uchwał Sawickiego. Dobrze wiedzą, że wartość księgowa akcji TFO1 przekracza 9zł. Będą blokować uchwały to pewne. Gdyby nie bronili własnych pieniędzy, to dopiero wtedy straciliby twarz przed uczestnikami funduszu. Gdyby nawet Sawicki złożył im „niemoralną propozycję”, to i tak opłaca im się najpierw zablokować i dopiero później przystąpić do targów. Gdyby bowiem nie zablokowali i Sawickiemu udałoby się rozwodnić akcje (dodatkowa emisja bez prawa poboru) to później sawicki nie musiałby się prosić Noble tylko by ich przymusowo wykupił. Dlatego też na 99% jestem przekonany, że Noble zagłosuje przeciw uchwałom Sawickiego. Zablokowanie uchwał oznacza także, że skup się nie powiedzie po cenach zaproponowanych przez Sawickiego. I dopiero wtedy zacznie się zabawa. 20 czerwca wszystko się wyjaśni.
Panie abc, Dlaczego w takim razie noble do tej pory nie zajęło stanowiska?
Dlaczego nie nawiązało kontaktu z inwestorami mniejszościowymi?
Dlaczego inwestorzy mniejszościowi nie zwrócili się do Noble?
A może zwrócili, tylko nic im nie odpowiedziało tak samo jak mnie.
Ponadto, sugeruje Pan, że 13 tys "za darmo" to gra nie warta świeczki.
Ale co do jednego się zgadzamy, 20 wszystko się wyjaśni.
Panie abc, rzeczywiście wątek z dnia 11.06 został usunięty. A jest to z wielką szkodą dla tych, którzy chcieli by poznać nasza rozmowę od samego początku.
Czy to był monolog pana prezesa, czy też uczestniczył w tym jakiś dziennikarz? Przedstawione powyżej tezy są żałosne i mają na celu jedynie próbę wytłumaczenia podejmowanych przez spółkę w ostatnim czasie działań. Skoro jest tak źle, to dlaczego pan prezes Żywicki od kilku lat twierdzi, że spółka systematycznie się rozwija, poszerza swoje portfolio, zdobywa nowe rynki zbytu itd. Takie same stwierdzenia można znaleźć w raportach okresowych. Więcej, pan prezes Żywicki twierdził około 1,5 roku temu, że ówczesna cena 5-6 zł za akcję jest zdecydowanie za niska i nie odzwierciedla prawdziwej wartości spółki. Tak więc co się stało w przeciągu 1 miesiąca, że jest tak źle???? Dlaczego pan Żywicki nie protestuje, gdy jego mocodawca chce przejąć spółkę za 3zł??? A szczytem beszczelności i obłudy ze strony prezesa Sawickiego jest jego dobroduszność w ofercie 3 zł za akcję. Ja się pytam panie prezesie, zgodnie z prawem po jakiej cenie musiał pan zaproponować wezwanie? Czy to nie jest cena 2,95? Więc o jakiej szczodrości tu mówimy? Proszę nas nie traktować jak idiotów.
Witam ponownie jeszcze raz przypominam iż już dziś każdy z akcjonariuszy ma Prawo zapoznać się z listą osób które będą uczestniczyć na WZA i ile mają akcji wtedy można policzyć ,trzy dni robocze od dnia WZA to już od dzisiaj
Art. 407. § 1. Lista akcjonariuszy uprawnionych do uczestnictwa w walnym zgromadzeniu, podpisana przez zarząd, zawierająca nazwiska i imiona albo firmy (nazwy) uprawnionych, ich miejsce zamieszkania (siedzibę), liczbę, rodzaj i numery akcji oraz liczbę przysługujących im głosów, powinna być wyłożona w lokalu zarządu przez trzy dni powszednie przed odbyciem walnego zgromadzenia. Osoba fizyczna może podać adres do doręczeń zamiast miejsca zamieszkania. Akcjonariusz może przeglądać listę akcjonariuszy w lokalu zarządu oraz żądać odpisu listy za zwrotem kosztów jego sporządzenia. § 11. Akcjonariusz spółki publicznej może żądać przesłania mu listy akcjonariuszy nieodpłatnie pocztą elektroniczną, podając adres, na który lista powinna być wysłana.
Dodatkowo tak jak ktoś już to napisał wcześniej ja również potwierdzam iż pojawiło się zlecenie po 4zł 99 groszy z ilość akcji 2221 ,czyli tak jak prosiłem Pana CountDown
Witamy na wątku Pana maksa. Widzę też, że nowy użytkownik pan Hjk ma na ten temat opinię.
Myślę podobnie. Nikt nie wypowiada się krytycznie o swoich własnych dzieciach, decyzjach i spółkach.
Wszelkie dramatyczne informacje są ogłaszane albo zaraz przed katastrofą, albo dowiadujemy się o nich już po fakcie.
Reszta wypowiedzi to zarzuty wobec panów Sawickiego i Żywickiego, a ja ze swojej strony jestem w stanie tylko oceniać zaistniałą sytuację.
Może już dzisiaj dużo się wyjaśniło bo każdy może już dzisiaj zapoznać się z listą uczestników walnegolub żądać przesłania na swojego @
Witam serdecznie tak jak kilka razy w swoich postach pisałem najlepszym rozwiązaniem jest zaczekanie na rozwój sytuacji na WZA i wtedy podjęcie właściwej decyzji mając więcej danych do analizy Pan skoro ma akcje również chyba taką strategie zastosował , dodatkowo również ja staram się być obiektywny w swoich postach,
Ja akcji nie posiadam /w żadnym poście tego nie twierdziłem/ale w miarę wolnego czasu śledzę wątek zresztą piszę niedawno ale planuję nadwyżki finansowe przeznaczyć na zakup tych akcji gdyż uważam iż drobni będą górą jeśli po walnym uświadczę się w przekonaniu iż warto zainwestować to zakupię akcje i chętnie wtedy wystawię zlecenie nawet na większą ilość ,nawet wybieram się na WZA bo mam blisko jednak zakup akcji już nie uprawnia mnie do udziału w WZA /ale mam nadzieje iż ktoś mnie wprowadzi jako osobę towarzyszącą / Przeczytałem prawie cały ten wątek /aktualnie w miarę wolnego czasu czytam raporty roczne tak aby mieć jak najwięcej informacji i świadomie podejmę decyzję/ dlatego tak piszę iż już jest lista osób które zgłosiły się na walne i można osobiście się z nią zapoznać lub poprosić o przesłanie @ ,osoby które mogą to zrobić proszone są o podzielenie się swoimi spostrzeżeniami będzie merytoryczna dyskusja i będziemy wiedzieć więcej Pozdrawiam serdecznie jeszcze raz potwierdzam iż Pan ~CountDown wystawił zlecenie tak jak go prosiłem z ilością 2221 po kursie 4,99 , jedynie wątpliwość dlaczego już anulował Pan /mogło zostać choć do jutra/
Panie Countdown, zgodnie z Pana sugestią wrzucam do arkusza zlecenie sprzedaży 2224 szt akcji TFO1 po cenie 6,20zł za 1 szt. zmieniłem tylko cenę, gdyż taka cena bardziej mi się podoba ;-) Ok.?
Witam Panie abc czy czytał Pan moje wpisy o tym iż zgodnie z przepisami na 3 dni robocze czyli chyba od dzisiaj możecie pobrać osobiście lub żądać wysłania @ listy osób które zgłosiły się Walne , proszę o odpowiedz czy macie już te listy/to na pewno może Pan powiedzieć ,potem po konsultacji z prawnikami z SII należałoby ustalić czy możecie coś więcej powiedzieć/ aby później nikt tego nie wykorzystał/ może można podać ile wszystkich akcji zapisało się na WZA,itd
Panie obserwatorze. Z przykrością stwierdzam, ze bardzo mnie Pan rozczarował. Cały czas wierzyłem, ze jest Pan po prostu rozgoryczony strata na akcjach. Teraz czytam Pana wypowiedzi w innym świetle. Pozostaje z poważaniem, CountDown
Przyznam szczerze, że jestem zaskoczony... To nie dysponuje Pan pełnym arkuszem zleceń? W tym momencie nie jestem pewien, czy ktoś z Pana znajomych wystawił zlecenia na akcje o które prosił obserwator... ale to tylko takie malutkie podejrzenie. OK, postaram się jutro wystawić powtórne zlecenie na kwotę podaną przez Pana.
W odpowiedzi na pana wcześniejszy zapis: Panie abc, Dlaczego w takim razie noble do tej pory nie zajęło stanowiska? Dlaczego nie nawiązało kontaktu z inwestorami mniejszościowymi? Dlaczego inwestorzy mniejszościowi nie zwrócili się do Noble? A może zwrócili, tylko nic im nie odpowiedziało tak samo jak mnie.
Ponadto, sugeruje Pan, że 13 tys "za darmo" to gra nie warta świeczki
Prawdopodobnie Noble nie zajęło stanowiska dlatego, że wtedy sawicki mógłby przed walnym wnioskować o ustalenie zakazu wykonywania prawa głosu z akcji posiadanych przez Noble w związku z działaniem w porozumieniu z innymi akcjonariuszami spółki. Chodzi o art. 69 ustawy o ofercie publicznej.... i konsekwencje wynikające z naruszeń. Gdyby działali w porozumieniu musieliby to ogłosić i notyfikować spółce i KNF. Naruszenie obowiązku notyfikacji wiąże się z bezwzględnym zakazem wykonywania prawa głosu. Dlatego także niech się Pan nie dziwi, że Noble Panu nie odpowiada. 13 tys. zarobku to poniżej 1% ewentualnego zarobku przy założeniu, że wchodzili po 3,07 po to, aby w wezwaniu sprzedać po 3,10zł. Pozdrawiam
Panie abc, ogłosić i notyfikować to dla funduszu chleb powszedni.
Co do pełnego arkusza to miałem przez rok i nigdy z tego nie skorzystałem. Szkoda pieniędzy :)
Kiedy możemy się spodziewać zmiany zlecenia?
Poza tym, to nie ja potrzebuję zweryfikować czy Pan posiada akcje. To czytelnicy tego wątku z pewnością chcieli by wiedzieć.